Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje lenne egy békemenetnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörűséges szombat reggelt! Kezdem a legjobb hírrel: továbbra is csodás időnk lesz. Most van az a nagyon különleges helyzet, amikor nem kell azt írnom, hogy ezzel vége is az örömködésnek, jöjjön a brutális valóság. De most nem mondok ilyet, mert én például kifejezetten élvezem, amit látok.

Macaristan elsőszámú kipcsakja két törzsi gyűlés között Brüsszelben volt, mégpedig a bölcsek tanácsa nevű testület előtt. Ez a csacsogás a Fidesz néppárti kizárása vagy ki nem zárása körül forgott, de Európa erőszakos embere egy büdös hangot nem mesélt arról, hogy áll a helyzet. Talán nincs miért és mivel dicsekedni. Remélhetőleg ez a helyzet csak romlani fog a továbbiakban. Orbánnak nagyon rosszkor sikerült örök szerelmet vallani Erdogannak. Ezen még azok is felháborodnak,  akik igyekeznek távol tartani magukat a politikától. November hetedikén – Erdogan ekkor látogatja meg kebelbarátját, Orbán Viktort – elég komoly tüntetés szerveződik. Részletekről informálódni illetve besegíteni az előkészületekbe itt lehet. Én egészen komolyan nem tudom eldönteni, hogy Orbán direkt provokálja Európát is, a saját országát is, vagy annyira hülye, hogy nem méri fel a kockázatokat, esetleg nincsen választása, ha kér valamit az ő jóbarátja (valamelyik, mert több is van), azt kénytelen teljesíteni? Van valami megállapodás? Orbán kiáll Erdogan mellett, az meg majd megvédi őt, amikor itt szorul a kapca? Bejön a török hadsereg? És ha Putyin megsértődik? Veszélyes játék ez.

Németh Szilárd, az aktuális megmondóember (Tompikát lehalkította valaki) elkölcsi alapvetést végzett a közösségi oldalán. Szántania sem kellett.

A rezsiharcos ékes bizonyítékát adta az önkritika tökéletes hiányának, a feneketlen szervilizmusnak és a sötét butaságnak. Úgy fröcsög és hergel, hogy közben egy pillanatra sem jut eszébe az, hogy tulajdon párttársai minden egyes kerületben és településen ugyanezt teszik, ahol elbukták a választást. Sőt, éjszaka, suttyomban szállítanak el valamivel megpakolt dobozokat például az első kerületből. Kifejezetten beszarás van. Azok a polgármesterek (pontosabban volt polgármesterek), akik nem számítottak a bukásra, mert a pártközpont azt mondta nekik, hogy győzni fognak, nem tudták eltüntetni a terhelő dokumentumokat. Hiszen azt gondolták, hétfőn onnan folytathatják, ahol pénteken abbahagyták. Erre vasárnap éjjel kiderült, hogy nem. Most pedig pánikban igyekeznek elpucolni a nyomokat.

Bayer Zsolt keresztes költő naggyűlést vagy mit hirdetett. Salvini mellett akar ő kiállni, ezért trombitálja össze az erre fogékony híveket. Azt nem tudom, miből gondolja bárki is, hogy egy magyar propagandista felszólítására a magyar fideszhű erők fognak Budapestről beleugatni egy másik ország belügyeibe. És miért? Azt reméli talán Bayer, hogy amikor eljön a számonkérés pillanata, akkor az olaszok fogják megvédeni Orbán Viktort az ország népétől? Ugyanmár. Amúgy lassan ideje lenne összetrombitálni egy ütős kis békemenetet, nem? Régen volt, és annyira szép látvány az a sok kedves idős ember egy rakáson.

Szombat reggel végignéztem a mostanban készült fotókat Orbán Viktorról. Mert hülye vagyok, és nyilván nincsen jobb dolgom hajnalhasadáskor. Azt láttam, hogy egyetlen egy spontán felvétel sincs. Minden fotón görcsbe rándult arcú pasast látok, egy őszinte mosoly sehol. A szeme árulkodik. Én speciel élvezem a helyzet alakulását, ő látható módon nem. Helyes.

Kellemetes ébredezést. Aki akar, menjen támogatni Bayer Zsoltot. Az idő szép, szombat van, minden adott Salvini megvédéséhez. Aki valami mással óhajtja eltölteni a napot, az tegye azt. Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!