November 26,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje hívni a piócás embert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,560,868 forint, még hiányzik 439,132 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt! Riadó, ezen a héten megint én fogom szolgáltatni az ébresztőt. Remélem, mindenki roppantul örül ennek. Aki nem örül, mert pont utál, az gondoljon arra, hogy milyen szar nekem, mert nem aludhatom ki magamat. Olyan leszek vasárnapra, mint az ördög. Bokáig csipás, mert sosem alszik.

Ritkán teszek ilyet, de most visítva röhögök a zorigó egyik cikkén. Manyika néni arról mesél, hogy micsoda egy sunyi alak ez a Manfred Weber. Miközben harcot hirdet a korrupció ellen (ez rettenetesen fáj Orbánéknak, mert a kormányzásnak ez a lényege minálunk és ha így van, akkor az már nem is rossz dolog) és közben ő is korrupt. Ezt a Habony-féle londoni hírügynökség derítette ki.

Az Európai Bizottság elnöki tisztjét egyre haloványabb esélyekkel megszerezni próbáló Manfred Weber legutóbb Athénban programot hirdetve a korrupció elleni harc fontosságáról is beszélt. Mindeközben az elmúlt években trükkös eszközökkel, ravaszkodva, joghézagokat kihasználva zsebre vágott legalább 400 000 eurót, azaz hozzávetőleg 125 millió forintot – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Lényegét tekintve saját magától bérel irodát, egy alsó-bajorországi faluban álló családi házában.

Van leleplező fotó is, de nem tehetem ide, mert nem fizetünk mi elő a nagyszerű nemzetközi hírügynökségre. A fotón tök sötétben áll két pasas és egy autó valahol. Nem mondom, meggyőző. Csak ugye. A Habony-hírügynökség vagy az origós Manyika néni számításai szerint (nem derült ki, ki volt a matekzseni) Weber 15 (tizenöt) év alatt 125 millió forintot zsebelt be azért, mert a saját házában volt az irodája és ezért költségtérítést vett fel az uniós adófizetők pénzéből. És – a zorigó rettentően nagy felháborodására – az Unió semmit nem tesz ebben az ügyben.

Én nem vagyok sem Weber, sem Unió, de nem lehetséges esetleg, hogy a költségtérítést az iroda rezsiréje vette fel Weber? Az egy dolog, hogy a saját házában van, így nem kell bérleti díjat fizetni valaki másnak. De ugye ha ő adja bérbe önmagának, akkor is a saját komfortjából ad alább, annak van azért egy számszerűsíthető ára. Plusz van rezsiköltség, amit miért is kellene zsebből fizetni? Én nem láttam, hogy a zorigó földhöz verdeste volna magát Lázár János benzinköltésein (nagyságrendileg hasonló összegről beszélünk, mint Weber havi költése), sem azon, hogy fideszes képviselők úgy vettek igénybe lakhatási támogatást, hogy közben a saját lakásukban éltek. Vagy az úgy rendben van? Megkérdezte valaki Webert és az Unió hivatalos szerveit, hogy ez mi volt? Gondolom, nem. Mészárost sem szokták faggatni, hogy tesz zsebre percenként annyi pénzt, amennyit egy melós egy év alatt keres.

Hamár Origó! Ennél jobb tuti nem lesz mostanában.:

Na, a fotó fölött ez szerepelt az Origó Facebookján. Figyeljél:

A szívből jövő zene olyan lelki táplálék, amelynek hiánya lelki vérszegénységhez vezet – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Lelki vérszegénység. Hát én már ezen sem vagyok hajlandó meglepődni. Azt hiszem, ideje lesz hívni a piócás embert. A lelki piócás embert.

Orbán Viktor nagy álma teljesül végre. Fogadja őt Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Örülés van. Nekem meg az jutott eszembe, hogy mennyire szar lehet az ottaniaknak, mert ugye az államalapító atyák birodalmat építettek. Elragadozták a tagállamok szuverenitását és identitását, meg még a kultúráját is és meg is látszik, micsoda hitehagyott, gyökérvesztett népség lett belőlük. Biztosan azért megy Orbán, hogy elmagyarázza: összefogni rossz, harcoljanak a szabadságukért a tagállamok.

Az örömbe persze némi üröm is vegyül. Négy amerikai szenátor – kettő egyenesen Donald Trump pártjából – arra kéri az elnököt, hogy kérdezzen már rá Magyarország teljhatalmú uránál a demokrácia felszámolására és a csodálatosan virágzó korrupcióra. Természetesen már meg is van a megfejtés, Kovács Zoltán fújja a vezérszólamot, a többiek pedig lágyan hegedülnek közben: Soros György! Ő fizeti ezeket a szenátorokat – Trump két párttársát is – és Soros György megbízásából írták a levelet Trumpnak! Szerintem is csak ez lehet.

Miközben nálunk az Orbán-kormány lényegében felszámolta a korrupciót, virágzik a gazdaság. Ezt az is remekül mutatja, hogy szentéletű Orbán Viktor uralkodásának kezdete óta ezermilliárdokkal gazdagodtak olyan emberek, akik előtte a világon semmi jelét nem adták az üzleti zsenialitásnak. Ilyenek vannak a listán, mint Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Szíjj László (Mészáros üzlettársa), Garancsi István, Paár Attila és hasonlóan nagy nevek. Közben itt kellene szerepelnie például Simicska Lajosnak is, de róla szeretünk megfeledkezni. Pedig nem kellene. Sőt, Schmidt Mária történelemcsináló asszonynak is itt kellene virítani a listán, amennyiben Orbán előtt (2009-ben) alig 6 milliárd forintot örökölt a férjétől, mostanra ezt a vagyont majdnem megtízszerezte. Alig kilenc év alatt. Szép teljesítmény.

Ez a baj velünk, kéményen csimpaszkodó nagyon kicsike kisemberekkel. Semmi üzleti vénánk nincs, szemben a fent felsoroltakkal, akik éjt nappallá téve dolgoznak és lám, a kemény munka meghozta az eredményt. Remélem, az elkövetkező pár évben még ügyesebbek lesznek, úgyhogy a ciklus végére majd tőlük bérelhetjük a kunyhót, ahol meghúzzuk magunkat arra a rövid időre, amikor éppen nem a földjüket kapáljuk, vagy szántjuk faekével.

Egyszóval megkezdődött az új, vidám hét. Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!