Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hosszú szoknyát tessék felvenni, nehogy kivillanjon a piros bugyogó

Handó Tünde bugyi projektje után már semmin nem kell csodálkozni. Emlékezzünk csak: az Országos Bírósági Hivatal elnökének
csúfos bugyi akciójára. Öt munkanapra öt bugyit javasoltak a bírósági dolgozóknak. A szentségit, szoknya fel, gatya le! Az ocsmány megszégyenítés olvasata: nehogy már koszos bugyit vegyél fel! Majd a bírósági bugyi strázsa felügyeli. Fehéret, feketét, testszínűt tessék felhúzni, az elnöknő örömére.

Ehhez képest a Hír TV új munkahelyi szabálya lekváros piskóta. Ujjatlan blúzban nem lehet megjelenni, de a térd feletti rövidnadrág és szoknya is kerülendő. Utoljára Velencében, a Szent Márk-bazilikába nem engedtek bemenni ujjatlan blúzban, harcoltam is valamiféle vállat takaróért, ha már ott vagyok. Egy kereszténydemokráciában (vagy mi a franc van itt kialakulóban) égetően fontos kérdések ezek. Legalább egyértelműen fogalmaznának. A térd alatti nadrág már nem rövid-, hanem halásznadrág. Mindegy.  A szoknya hosszát is jól meggondolták a kedves vezetők, nehogy kilátsszon az utálatos piros bugyogó, és akkor Handó asszonyság ott is lecsap. Még majd elvonná a figyelmet ez a meztelenkedés a televízió objektív, hiteles műsoraitól. Hajrá! Már régóta tudom, hogy sok embernek elmegy a józan esze a hatalom mámorában, és buták, mint kedvenc tyúkom, a Dorottya.

Ennyit akartam mondani a hét szerda estéjén: ujja vesztett trikóban – és a kánikulára való tekintettel -, a nyolcadik, tiszta és éppen kék bugyiban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS