Augusztus 9,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Holnap lehet választani. Mert mindig lehet választani

Hello, hello kedves sorstársaim, olvasóim, hallgatóim és lehallgatóim! Mi tagadás, a végére valami egészen szürreális tragikomédiába fulladt minden idők legaljadékabb választási kampánya. És még nincs vége. Egyébként sem volt egy madárcsicsergős, napsütéses, hátizsákos, mindenre rábaszós, langymeleg májusi kirándulás az elmúlt két hónap (vagy én már nem tudom mióta tart ez a kampánynak csúfolt barbárság), de tegnapra végképp tetőfokára hágott az elmehábor.

A tragikomédia jelleg – ami tegnap délután néhány óra leforgása alatt történt, azt szerintem a legélénkebb fantáziájú politikai tenyérjós sem láthatta előre – a saját magát az alkalmatlan ellenzékkel szemben definiáló, tizedik éve regnáló Fidesznek és az ő túlmozgásos, ámde végtelenül gyáva médiagépezetének köszönhető. Mert bár egy önkormányzati választási  kampány jó esetben nem egyetlen településről és annak világraszóló botrányba keveredett vezetőjéről szól (hát hiszen tudjuk, hogy hatalmasék számára az egész ország narancsba borulása a tét, különben mindmeghalunk), ez most úgy alakult, hogy Borkai Zsolt és az ő korrupcióban tocsogó szexuális kalandozásai – az ördög ügyvédjének köszönhetően, a KESMA és a közpénzmédia mindent túlordító hörgései ellenére – a sokévi átlagon felül tematizálták az elmúlt hetet. Nem véletlenül. Hanem azért, mert ez az ügy jóval túlmutat Borkain. Mint a hét elején is jeleztem: ő a NER igazi arca, vagy ha úgy tetszik, meztelen hátsója. A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Mielőtt összeraknám a kockákat, a világraszólást szemléltetném, íme:

Az Urbandictionary szócikke szerint a borkaizás hevenyészett fordításban egy szerény költségvetésű, kokainnal felturbózott orgiát jelent, egy bérelt jachton, rettenetes kelet-európai partizenével, ahol a kurvák szolgáltatásait uniós támogatásokból térítik meg. Tudom, nem vicces. Mint ahogy az sem vicces, hogy Borkai ügye, azaz Orbán Viktor és haverjai közpénzből gazdagodása már a horvát parlamentben is téma volt. Szerintem pártállástól függetlenül senki nem lehet boldog attól, hogy Magyarország szimbólumává vált a kurvákkal közösülő meztelen seggű polgármester, aki a rendszerszintű NER-korrupció megtestesítője. Az Audis földügyletektől anyu 4 hektáros birtokán át a közpénzből saját lábon álló leszármazottakig és a szent család körül szövődött maffiahálózatig.

Mint ahogy szimbolikus és szürrelális a tegnap délután 4 körül 6-ra Győrbe meghirdetett rendkívüli sajtótájékoztató, amit 5 órakor minden különösebb indoklás és magyarázat nélkül lemondtak, tök fölöslegesen és pofátlanul megautóztatva a teljes magyar sajtót. Szürreális és mellbevágó az egy hét kussolás után a Magyar Nemzet nevű pártlap oldalán 7 előtt Veszélyes terep címmel megjelent, szerző nélküli, nyúlfarknyi cikk:

Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak.

Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.

Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal.

Röhejes továbbá a cikk kevesebb, mint egy órán belüli eltüntetése, és a főszerkesztő magyarázata:

ez egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki. Ezért levették azt a címlapról.

Szánalmas és önleleplező, gyáva és nevetséges az egész ív, amit összekínlódtak tegnap pár óra alatt az elvtársak, de azt mindenképpen megmutatja, hogy bár korábban is voltak jelei a propaganda összeomlásának (pl. amikor Hódmezővásárhely elvesztése után némelyek őszinteségi rohamot kaptak, és szóvá tették az egybites migránsozás sehova nem vezető jellegét, aztán azzal a lendülettel vissza is szívták), ez most valami más. A független sajtó egyik fele szerint állítólag csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban, mert utolsó belső mérések azt jelzik, országos hatása van a Borkai-ügynek:

A győri polgármester botránya és az azt övező hallgatás a kormányközeli sajtóban elbizonytalanította a Fidesz szavazótáborát, és ennek komoly hatása lehet a választási részvételben is. „Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is”(…), a kampánystábban egyre erősebb az a vélekedés: be kell áldozni Győrt a többi győzelem érdekében. (Magyar Hang)

Nem tudom, ez az érvelés nekem kicsit sántít, még akkor is, ha úgy csetlik-botlik az egész közpénzből hizlalt fideszes médiagépezet, hogy mindjárt megsajnálom őket. Ahogy a nagyon független Tarlós Istvánt lekörözni próbálva elhitették magukkal, hogy lehet nekik saját véleményük. Nem lehet, szolgák és cselédek egytől egyig, akik hülyét csinálnak magukból a rongyos fizetésükért (még jó, hogy nem a választási eredményeket élesítették véletlenül), és a becsületük árán védik a gazembereket.

Elképzeltem, hogy miközben ezek itt állítólag válságtanácskoztak csütörtök óta, ahogy az ökölbe szorult seggük engedte, a keresztapa külföldön osztotta a lábszagot. A bajtársak nyakig befosva kergették egymást a háromlábú asztal körül, hogy akkor most mi a faszt kéne csinálni. Simán el tudom képzelni, az a baj. Hogy ivarérett (oppardon, ezzel óvatosan), felnőtt emberek egy féltahó suttyótól rettegnek. Sokat elmond a bűnbandáról, hogy egy miskolci és egy gödöllői villámlátogatást leszámítva, a hős hadvezér teljesen elbújt a kampányban, mintha semmi köze nem lenne ehhez a végtelen mocsokhoz. Ahelyett, hogy tegnap a közpénzrádiójában hirdette volna a választás előtti utolsó igét, elhúzott a hanyatló Nyugatra Magyarország civilizációs tradícióiról lamentálni. Amelyek mások, mint Franciaország civilizációs tradíciói. Hát kurvára, bazmeg. A magyar civilizációs tradíciók zsákutcájára nincs jobb példa ennél az okádék sztorinál, ami az elmúlt tíz év NER-dúlás jéghegyének csúcsa.

Szóval azt hiszem, hogy a fenti érvelés azért sántít, mert pont arról szólt az elmúlt hét, hogy Győrt már nem lehet beáldozni, és nem is fogják beáldozni. Minden ellenkező értelmezéssel ellentétben a Fidesz az elmúlt héten nem engedte el Borkai kezét, nem határolódott el tőle és nem lökte ki magából. Felváltva nyomták a magánügyet, mint süket a csengőt, tagadták a korrupciós szálakat, és nem is értették, hogy egyáltalán miért kellene megszabadulniuk Borkaitól. Tarlós kármentési kísérlete áttetsző és hamis. Mert ez a rezsim lényege. Hogy képtelen a konszolidációra, a beismerése, a meghátrálásra. Ha Borkai bármit be akart volna jelenteni tegnap délután 6-kor, ez az egy dolog lehetett volna: lemond, eltakarodik a közéletből és áll az igazságszolgáltatás színe elé. Hogy ezt nem tehette meg, az pont ezért van. Mert mérések ide vagy oda, nem lehet gyengeséget mutatni. Annyi történt, hogy ez az eset más, mert egy váratlan helyzetben nem működnek a 10 éve működő eszközök: elhallgatás, mindent túlüvöltés, sárdobálás, alkalmatlanozás, hergelés, a téma mellékvágányra terelése.

Mondhatnám azt, hogy Győr lakosságának már egy hete az utcán kellene lennie, hogy a fél országnak az utcán kellene lennie, de nem mondom. Pedig már nem lehet az alkalmatlan ellenzékre fogni, hogy jól van ez így is. Nem lehet az ördög ügyvédjét kárhoztatni, hogy dehát csak ennyi volt? Nem lehet várni a csodát, hogy majd valaki helyettünk kiveri a téglákat a NER falából. Kaposvártól Csömörig, Gyömrőtől Szekszárdig az egész ország egy hatalmas Borkai-ügy. Erkölcsi és büntetőjogi ügy. Van választás. Mindig van választás. Az a kérdés, hogy ennek az országnak a civilizációs hagyományai kimerülnek a helikopterező, kurvázó, kábítószerező senkiházi politikai osztály újra és újra visszatapsolásában, vagy van igény másra is. Mondjuk dohos, erkölcstelen hagyományok és a maffia szokásjoga helyett civilizációra, önbecsülésre, erkölcsre és tiszta levegőre.

A ma délutáni győri tüntetés biztosan nem lesz lefújva. Holnap meg lehet választani. Mert mindig lehet választani. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!