Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hol a francban van az egészségügyért felelős államtitkár?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép tavaszi reggelt, jó egészséget, vírusoktól mentes napot (hetet, hónapot és évet) kívánok mindenkinek! Helyreállt a világ rendje, az országos kaspólakók ismét tájékoztatják az országot mindarról, amit amúgy is tudunk. Az országos tiszti főorvos megnyugtatott mindenkit, hogy csak azokat teszik ki a kórházból, akiket lehet, valamint megható előadást tartott az összefogásnak az ő erejéről. Arról mesélt, hogy értsék meg a drága állampolgárok, hogy most az egészségügy nem tudja ápolni az ő hozzátartozójukat, mert kell a hely a vírusfertőzötteknek, így most egy kicsit gondoskodjanak maguk a szeretteikről. Ettől nekem azonnal támadt egy kis lelkifurdalásom, mert lényegében az derült ki ebből a monológból, hogy a szeretetlenség, a nemtörődömség és a lustaság gátolta meg eddig is a családokat abban, hogy otthon, jó hangulatban ápolják azokat a rokonaikat, akik ezidáig indokolatlanul foglalták a kórházi ágyakat. Eddig is jó volt, de még ahhoz képest is egyre jobb. Összefoglalva: a pofám leszakad.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én rendkívül különösnek találom, hogy Kásler Miklós nem tartja szükségesnek az ország lakóinak tájékoztatását. Az nem szokatlan, hogy a köztársasági elnök hetekre, hónapokra eltűnik – feltehetőleg az esőerdőben védi a békákat, időnként horgászik egyet – de az egészen döbbenetes, hogy az EMMI alá összegereblyézett egészségügyi vezetésnek eszébe sem jut kiállni a kamerák elé. Nagy öröm persze, hogy naponta láthatjuk Cecíliát, a mellette ácsorgó egyenruhás embert meg pláne, de hol van Kásler Miklós? Ha ő nem ér rá, mert éppen a kórházigazgatókat rugdossa kifelé, valamint magyar orvosokat toboroz Romániába, akkor hol van Horváth Ildikó. Tudom, hogy sokan azt sem tudják, kicsoda ő, úgyhogy mutatom:

Na, őt is hiányolom. Hol van? Karanténba került? Akkor ki helyette az illetékes? Mert lényegében – miután egészségügyi miniszter nincsen, csak mindenhez is értő nagyonminiszter, aki Kásler Miklós jelen állás szerint, Horváth Ildikó áll a legközelebb az egészségügyi miniszteri poszthoz. Tudomásom szerint egészségügyi veszélyhelyzet van. Pontosan ezért túrta ki magának – pontosabban nem ezért, hanem erre felcsimpaszkodva – a rendeleti kormányzás korlátozás nélküli lehetőségét a mi drága csúti focistánk. Namost, ha egészségügyileg veszélyhelyzet van, az a minimum, hogy az egészségügyi miniszternek tűnő illető ne lappangjon a susnyásban Kásler doktorminiszter úrral karöltve, hanem álljon ki a nyilvánosság elé. Nem? De.

Ez itt alattam két napos főtt tojás ugyan, de azért érdemes egy pillantást vetni rá:

Ezt szánta az országnak a miniszterek elnöke. Hogy ő reggelizik. Elméláztam azon, hogy egyrészt ki a faszt érdekel, másrészt mikor fogja kiposztolni, ahogy ül a retyón, harmadrészt pedig azon töprengtem, hogy azok az emberek, akik már a féltéglára rámolt tojástól és a propagandalapok látványától is maguk alá vizelnek a gyönyörűségtől, vajon fizetett lelkesek, vagy komolyan csinálják. Nem tudtam eldönteni.

Mindeközben a Fidesz rájött, hogy a vállalkozások bele fognak roppanni a gazdasági válságba. Budapesten. Ezek szerint a vidéki vállalkozások nem különösebben izgatják a kormánypártot.

A Fidesz-KDNP arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a főváros vezetését, hogy segítsenek a budapesti cégek megmentésében a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben – közölte a kormánypártok budapesti frakcióvezetője szerdán közleményben az MTI-vel.

  Láng Zsolt azt írta, hogy a kormány gazdaságvédő intézkedései mellett nélkülözhetetlen az önkormányzati szerepvállalás is, ezért a kormánypártok azt szorgalmazzák, hogy Budapest vezetése dolgozzon ki mentőprogramot a helyiségbérlettel rendelkező vállalkozásainak is.
    A főpolgármesternek azt javasolják, hogy kezdje meg a konkrét tárgyalásokat a több mint száz érintett fővárosi bérlővel, és utasítsa a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatóját, hogy az összes fővárosi tulajdonú cégre tegye kötelezővé a bérlők segítését célzó szabályokat – olvasható a közleményben.
    A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, hogy a meghozott intézkedések jelen formájukban nem elégségesek, minden kis-és középvállalkozóra ki kell terjeszteni azokat, nem lehetetlenülhetnek el azok a vállalkozások sem, amelyek nem közvetlenül a fővárostól, hanem annak valamelyik cégétől bérlik helyiségüket.
    Mindent meg kell tenni, minden nap dolgozni kell a járvány megfékezéséért, annak elmúltával pedig minél előbb újra kell indítani a “normális” életet, a lehető legtöbb munkahelyet és munkavállalót megmentve – fogalmazott Láng Zsolt. (MTI)

Meg vagyok hatódva, komolyan. De nem igazán értem, ez miért csak a főváros esetében fontos? A Kazincbarcikán, Mátészalkán, Hejőpapiban lévő vállalkozásokért nem kár? Vagy azzal nem lehet támadni Karácsony Gergelyt? Komolyan egyedül ez a fontos most a kormánypártnak? Úgy tűnik, igen.

Ha már Karácsony Gergely:

Tehát. Bármit beszél az operett-törzs és a tiszti főorvos asszony, igenis kiraknak a kórházakból olyan betegeket is, akiknek nem megoldott, vagy nem megoldható az otthoni ápolásuk, miközben ápolásra szorulnak. Ezt most szépen rázúdították a családokra és az önkormányzatokra. Nincs ebben semmi újdonság, csak úgy mondom, hogy járjon a szám.

A mai legnagyobb kedvencem Domokos Lászlótól, aki az Állami Számvevőszék elnöke, és tudomásom szerint (és jól tudom) 4 millió forint körül van a fizetése:

A pénzügyi egyensúly eléréséhez arra kell figyelni, hogy a család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre. Meg kell tanítani az embereket arra, hogyan takarítsák meg az első ezer forintot, azután lehetőleg a következő ezreket, hiszen a családnak és a társadalomnak egyaránt az egyik legnagyobb értéke a biztonság, illetve a pénzügyi biztonság.

Tudom, hogy Bálint már dühöngött a jóéjtben ez ügyben, de annyira kibaszottul vérlázító, hogy én sem tudok elmenni mellette káromkodás nélkül. Domokos ezek szerint a négymilliós fizetésével úgy véli, hogy az a négytagú család, melynek teljes havi nettó bevétele 250 ezer forint, vagy legyen akár 300 ezer, annak azért nincsen megtakarítása, mert a hülye szülők szarul gazdálkodnak. Annyi agyuk nincs, hogy beosszák a létminimum alatti összeget, hanem ész nélkül elherdálják. Holott csak annyit kellene tenniük, hogy kevesebbet költenek, mint amennyit keresnek. Hádefasza! Nekem is lenne egy nagyszerű javaslatom. Domokos Lászlót költöztessük családostul egy zsákfaluba, sem autó, sem internet, sem okostelefon, egy feltöltős butatelefon, aztán ügyesen helyezkedjen el a kedves feleségével úgy, ahogy tud. Éljen így, ossza be majomügyességgel a pénzt, spóroljon. Fél év múlva majd újra nyilatkozhat. Érdeklődve várom. Közben megpróbálom eldönteni, hogy ennyire cinikus, vagy ennyire ostoba. Hol élnek ezek az emberek? Kik ezek? Mit tudnak a valóságról? Érdekli őket egyáltalán, hogy hogyan élnek és halnak ebben az országban azok az emberek, akik összedobják azt a pénzt, amiből Domokos, Orbán és a többi szánalom a fizetését kapja? És akkor még csak a legális jövedelmükről beszélek.

Komolyan mondom, ilyen legalja társaságot én még életemben nem láttam. Amit el lehetett baszni, azt már elbaszták, többször, mindenféle módon. És a főmufti reggelijének örvendezik a végtelenül okos polgár, miközben itt rohad meg az ország fele, és semmiféle segítséget nem kap senki, csak azok, akik eddig is gennyesre keresték magukat,a jóisten és Orbán Viktor barátságának hála. Beszarás.

Jó ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!