Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy vállalják a felelősséget? Ugyan miért kellene?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom a Magyar Távirati Iroda izgalmas hírfolyamában, hogy a DK felszólítja a kormányt, vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért. Ezt konkrétan Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írta közleményében, innen tudjuk, hogy az ellenzéki párt szerint már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, ez pedig a kormány sara. Ez pontosan két sorral az alatt a hír alatt található, amelyben arról lelkendezik az állami hírügynökség, hogy Németországban 40 éve a legmagasabb inflációt mérték áprilisban. Naugye. Hol van ehhez képest az a húsz éve nem látott magasságokba törő magyar infláció, amiről az ellenzéki politikus ír? Sehol.

Egyébként meg mikor volt olyan utoljára, hogy az Orbán-kormány vállalta a felelősséget bármiért? Hány ilyen és hasonló közlemény született az elmúlt 12 évben és mi lett az eredménye? Semmi. Hol tartunk most? Ott (via Medián), hogy ma már azok is úgy emlékeznek, hogy a Fideszre szavaztak, akik egyáltalán nem is voltak szavazni. Meg ott, hogy a két számjegyből álló infláció mellett már többségben vannak azok, akik szerint az országban „jó irányba mennek a dolgok”. Azaz kis túlzással azt is lehetne mondani, hogy a Fidesz kétharmad helyett négyötöddel nyerné a választást, ha az mostanában aktuális lenne. Tehát az ország választást eldönteni képes része úgy ítélte meg, hogy ez a jó irány, dehogy lett drágább a kenyér, hát a tévé is megmondta, hogy előre megyünk, nem hátra.

Csak azt akarom ezzel mondani, hogy felesleges közleményeket kiadni arról, hogy mit kéne Orbánnak és Matolcsynak a magyarok, a magyar családok szemébe mondania, mert az infláció nemhogy megtépázta volna az állampárt népszerűségét, de egyenesen növelte azt. Lehet, hogy nem lesz hús az asztalon, lehet, hogy gyenge a forint, lehet, hogy növekszik a törlesztőrészlet, de van rezsicsökkentés, és a háború árát csak mások fizetik meg. Miért is kellene a kormánynak bármiért vállalni a felelősséget? Semmi nem kényszeríti Orbánékat erre. A világon semmi. Az a baj, hogy az ellenzék a legkevésbé.

Varju László közleményében azt írta, mára húsz éve nem látott magasságokba tört az infláció, a követhetetlen élelmiszerdrágulás pedig a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint oda vezetett, hogy az emberek kevesebb élelmiszert vásárolnak.

„Sok embernek már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, így sok család kosarából kimarad a hús, a zöldség vagy a kávé. Az élelmiszerdrágulás okai között elsődleges helyen szerepel minden idők leggyengébb magyar forintja, amit Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök hoztak össze az elmúlt hónapokban” – írta a politikus.

Hozzátette: a DK felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy „most mondja a magyarok szemébe: +a jegybanknak nincs árfolyamcélja+!” „Ez volt az a mondat, amelyet Matolcsy György akkor ismételgetett, amikor meg kellett volna védenie a forintot az elértéktelenedéstől, mégsem tette, hiába ez az elsődleges feladata jegybankelnökként. Itt az ideje, hogy Matolcsy György a magyar családok szemébe mondja: azért nem tudnak bevásárolni, azért nem lesz hús az asztalon, és azért növekszik a lakáshitelük törlesztőrészlete, mert +a jegybanknak nincs árfolyamcélja+”.

A politikus megjegyezte: itt az ideje, hogy a kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!