Május 31,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy semmilyen módon ne lehessen felelősségre vonni semmiért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,171,738 forint, még hiányzik 1,828,262 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hellohello, drága embertársaim Trollisztánban! Vagy minek nevezzem ezt az aljas bosszúktól és indokolatlan melldöngetésektől hangos vidéket? Nincs kedvem hülyéskedni, viccelődni, mókázgatni, de tényleg akadt barnanyelvű propagandász, aki leírta a tegnap esti, Cardiffban bemutatott magyar trollfutball performansz után, hogy román bírói segédlettel történt az az unortodox 2-0-ás győzelem. Szép. Valójában az van, hogy erre az életérzésre, miszerint a nemzeti büszkeséget a fociban érdemes keresgélni (és nem találni, höhö), természetesen ráfeszült a Fidesz, kivonultak Walesbe a legintelligensebb Kósa Lajossal bezárólag, mindenféle képeket posztolgattak, mindenféle szövegekkel ellátva arról, hogy megint micsoda nagy történelmi pillanat kapujában állunk, és nekünk csak az a dolgunk, hogy kiszurkoljuk a győzelmet. Ehhez képest újabb hiú remények és illúziók hulltak a sárba, és valahogy nem látszik semmiféle korreláció a 200 milliárdos, rongyrázó nemzeti stadion, a felcsúti küldetéstudat mániáira elégetett közpénz és a zöld gyepen prezentált teljesítmény között. Marco Rossi szövetségi kapitány megkésettnek ható, de leplezetlenül őszinte szavaival élve:

Szerintem fel kell fognunk, mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon. Ezt egyértelműen ki kell jelentenünk.

Miután a futball is az állampárt propagandájának része lett, ez az, ami soha nem fog megtörténni: a szembenézés a valósággal. Lónak a faszát. Inkább meghajlítják, hazudnak maguknak és hazudnak mindenki másnak is. Hogy már csak tényleg idő kérdése, és kurvajók leszünk, hogy nincs még egy kormányzat, amelyik ennyit tett volna a magyar futball világsikeréért. Márpedig a hazugságoktól és a lopással egybekötött pénzégetéstől nem lesz sikeres a magyar futball, mert ha ez így elegendő lenne, akkor már régen bekövetkezett volna. És attól sem lesz sikeres a magyar futball, hogy a miniszterelnök ott pöffeszkedik a páholyban minden kurva meccsen, mert ez neki jár, mert megteheti, és mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mibű fussa rá. Hazugságokból, önáltatásból nem lesz siker, és abból se nagyon, hogy leidegenszívűzünk és lehazaárulózunk mindenkit, aki kifordult szemekkel nem áll vigyázba a Nélküled című könnyesbús nemzeti giccsparádé hallatán. Fasz tudja, mikor és ki döntötte el, ki szavazta meg, hogy ez lesz az új himnusz, és hogy boszorkányüldözni kell mindenkit, aki nem lábad könnybe menetrend szerint az istenverte nagy nemzeti érzelmektől vezérelve.

Mert ameddig a népnek kötelező a nemzeti pátosszal öblögetni, vélt és valós okok miatt büszkeségbe rándulni, addig ők dolgoznak. A legendás fideszes bosszú, a se nyerni, se veszíteni nem tudás, a soha semmiből nem tanulás iskolapéldája volt a tegnapi nap is. Amikor a fideszes trashbulvár egyik pöcegödre, a Blikk megírta (mert a Magyar Nemzet nem írhatta meg valamiért), hogy a választási szabályok átírására készülhet a Fidesz. A miniszterelenök úrelvtárs a tudatrepedésben tényleg megértette október 13-a üzenetét, úgyhogy mivel az illetékesek azt hazudták mondták, hogy a kérdés nincs napirenden, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan törvény alakját fogja ölteni a veszíteni nem tudó dühöngő elmebaj. Elég ha annyit megjegyzünk, hogy az állampárt elképzelése szerint csak pártokat és egyéni jelölteket engednének indulni az önkormányzati választáson, vagyis az olyan civil szervezeteket kurvára nem, amelyek októberben több településen az egyesült ellenzék jelöltjét indították és meg is nyerték a választást. Ha a győzteskompenzáció modelljének potenciális megváltoztatását, vagy a választási regisztráció bevezetését nem is taglaljuk részletesebben, az már ebből is elég világosan látszik, hogy a magyar kormány által vezetett és terrorizált Magyarország miért fekszik keresztbe rendre közös uniós állásfoglalásoknak.

Most éppen egy jogállamisági nyilatkozatról van szó, amit Lengyelországgal kézen fogva sikerült meghekkelni, így 26 tagállam támogatta, 2 pedig nem. A dolog lényege annyi, hogy a tagállamok betartsák az Európai Unió alapszerződéseiben foglaltakat. Orbán  Viktornak és gyülekezetének ez nem érdeke, ezért mindent megtesznek azért, hogy a jogállamiságot szitokszóvá degradálják. Ezért aztán Varga Judit futballista és Kovács Zoltán-díjas igazságügyi miniszter véleménycikket publikál a Euronews oldalán, amelyben a főnökétől származó dakota bölcsességek ismételgetésének kíséretében megmagyarázza, hogy mekkora faszság és miért faszság a jogállamiság. Egyszerű: aki a jogállamiságot feszegeti, aki az uniós támogatások bezsebelését a jogállamisági kritériumoktól tenné függővé, az nem tiszteli a nemzetállami szuverenitásunkat.

Márpedig ez a legfontosabb ahhoz, hogy az Orbán-kormány azt tegyen a kétharmadával, amit akar, annyit lopjon, amennyit akar, és semmilyen módon ne lehessen felelősségre vonni semmiért. És tényleg azt teszik a kétharmadukkal, amit nem szégyellnek. És semmit nem szégyellnek. Tehát miközben sunyiban a választási törvény átírásán fáradoznak, és tagadják veszettül, tegnap például megszavazták az új szakképzési törvényt, amely szerint a szülő kötelessége lesz gondoskodni arról, hogy 18 éves korig tanuljon a gyereke, de legalább egy részszakma megszerzéséig iskolába járjon – akkor is, ha már nem tanköteles (az Orbán-kormány 2012-ben 16 évre csökkentette a tankötelezettség korhatárát). Ha a szülő ennek nem tesz eleget, a gyerek után járó valamennyi támogatást elvehetik. Ilyen az, amikor valaki semmihez nem ért, mint Hollik István. Akkor bármekkora geciséghez adja a nevét, és a főnökei ívesen leszarják, hogy hány meg hány szakmai szervezet tiltakozik az agyatlan, koncepciótlan megtorlásaik ellen. Ők kivonulnak a rendszerből, nem vállalnak felelősséget, a szülőket meg büntetik. Szép kerek.

Vagyis megint a legnyomorultabbakba rúgnak egyet megrendszabályozási célzattal, mert a családbarátságuk határtalan és végtelen, és nekik a gyermek az első. Nem kétlem, hogy pont ezért nem támogatta a fideszes parlamenti többség, hogy egyáltalán napirendre vegyék azt a javaslatot, amely pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedők, köztük az SMA-s gyerekek számára. Például az olyanok számára, mint Zente, akinek a disznószerelő (újabban tehéntulajdonos) nagyvonalú adakozása révén jött össze a kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Ennek alapján a hideg egészen nyugodtan kirázhatna minden normális embert, ha arra gondol, hogy tavaszra elkészül a kormány gyermekvédelmi stratégiája. Ezt onnan lehet tudni, hogy Novák Katalin női princípium elmagyarázta, miért van erre szükség: számos új veszély leselkedik a gyerekekre, melyek tíz-húsz évvel ezelőtt még nem voltak, vagy nem voltak olyan intenzívek, mint napjainkban, illetve korábban jobban meg tudta a fiatalokat védeni ezektől a család és a helyi közösségek.

Ez bizonyára így van, ugyanakkor azt már tudjuk, milyen az, amikor ezek megvédenek valakit vagy valamit. A magyarok harmadát például egyáltalán nem sikerült megvédeniük a fizetéstől fizetésig éléstől. Mert ugyan a magyarok 7 hónapra elegendő megtakarítással rendelkeznek, ám a 35 százalékuknak mindössze annyi spórolt pénze van, amelyből egy hónapig tudna megélni újabb fizetés nélkül. Közben bármennyire lelkendezik Novák Katalin a családvédelmi akciótervnek, így sem születik elég gyermek, ezért jön a csodával határos újabb ötlet: nemzőképtelen férfiaknak szóló nemzeti programon dolgoznak Káslerék. Erre nemigen tudok mit lépni. Már attól elfog a jeges borzalom, hogy Kásler szakértelme megjelenik a lelki szemeim előtt. Azt hiszem, az már önmagában is felér egy spontán nemzőképtelenséggel.

És végül, hogy a legnagyobbakról és a legszerencsésebbekről is essék néhány szó (hogy Kocsis Máté anyósa Kubatovnak dolgozik, az is vicces), Mészáros stróman lenyelte a Gödöllői Tangazdaságot, vele az ország legnagyobb pálinkafőzdéjét és egy korszerű tejelő tehenészetet is, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén. Gratulálok neki, csapjuk oda a többihez! De legalább a zene jó. Köszönöm szépen a figyelmet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!