Május 25,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre

Olvastuk mi a brutális médiafölényben dagonyázó baloldali, liberális, Soros-zsoldos sajtóban (még mielőtt az ügyeletes NER-társ/társnő elkezdené csapdosni magát a földhöz, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyjuk, és a saját szánk íze szerint magyarázzuk félre a valóságot: dokumentálva van a dolog, csak éppen ki nem üti az ember szeme világát a nyilvánvaló), hogy úgynevezett ingyenjeggyel és úgynevezett ingyen buszoztatással próbálnak a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű, felcsúti illetőségű futballcsapat számára szurkolókat toborozni.

Mégpedig azért, hogy a holnapi Puskás Akadémia-Újpest magyar kupadöntő alkalmából a 22 ezer férőhelyes Groupama Aréna felcsúti szektorában ne fütyüljön a szél az üres széksorok között. Márpedig erre pillanatnyilag igen nagy esély van, mivel a rossz nyelvek szerint eddig kevesebb mint ezer felcsúti szurkoló vásárolt jegyet a Puskás szektoraiba a szerdai mérkőzésre.

Mondjuk ez tényleg nem egy kirobbanó sikertörténet, de szerkesztőségileg támadt nekünk egy nagyszerű ötletünk, hogy ne maradjon szégyenben a haza. Vagy izé, szóval hogy miképpen lehetne áthidalni ezt az áldatlan állapotot. Jó, persze igazságtalannak érezzük, hogy miközben egy Újpest szurkolónak néhány ezer forintba kerül a belépő a döntőre, a Felcsúton is világhírű Puskás Akadémia lelkes (azazhogy a fenti ábra szerint meglehetősen közömbös) rajongóit valószínűleg nem Mészárosék konyhapénzéből, hanem jellegét elveszített közpénzből hurcolják biodíszletnek oda, ahova. Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre.

Szóval azt kéne csinálni, hogy azokat a közéleti személyiségeket, újságírókat és komplett szerkesztőségeket (kiskutyát, kismacskát is beleértve), akiket mindenféle közérdekű eseményekről testületileg ki szokott tiltani, vagy be sem szokott engedni a párthoz mindig hű túlteljesítési komplexus, akiket futballmeccsektől, veretes konferenciáktól, közpénzből finanszírozott, közpénzekből támogatott, a nagy nyilvánosság számára csak korlátozottan hozzáférhető belterjes köldöknézésektől távol tartott az állampárt, azokat most mind oda kellene vinni meccset nézni. Vihetnék a barátaikat, családtagjaikat, közeli és távoli rokonaikat, ismerőseiket, és máris teljesítve lenne a kvóta. Amitől Orbán Viktor is elégedett lenne, a mérkőzés eredményétől teljesen függetlenül.

Na, kedves Lölö barátunk, hogy tetszik az ötlet? Nem meritek bevállalni, mi? Pedig kiváló húzás lenne. A főnöknek nem is kellene elmondani, hogy azok ott mind hazaárulók, ellenben majd jól megvakargatná a füled tövét, hogy milyen ügyes voltál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS