Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hihetetlen, mennyire mélyen vagyunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,015,824 forint, még hiányzik 1,984,176 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Kedd van, mert ez az élet rendje, hogy hétfő után kedd jön, de bevallom, ma reggel sem lesz könnyű megtalálni a megfelelő szavakat mindarra, ami történik ebben az országban. Kezdjük onnan talán,  hogy – mint arról a Népszava értesült – a (lopott pénzből működő) Magyar Idők megszűnésével indítja újra a pártállam a Simicska kezéből kicsavart Magyar Nemzetet. Ha őket kérdezzük, nekik a HírTv lemészárolásához sincs semmi közük. A lap által idézett forrás szerint

a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket,

a két napilap ugyanis innentől kezdve óhatatlanul is versenytársává válna egymásnak. Folyamatosan próbálok (nem mindig sikerül) olyan cizelláltan fogalmazni, ahogy tőlem kitelik, de mindig ökölbe szorul az utolsó hajszálam is, amikor médiapiacról és versenyről esik szó. Márminthogy miben versenyeznének ezek a lapok? Abban, hogy hova lehet több közpénzt becsatornázni? A Magyar Időkről mai napig nem tudjuk, hogy hány példányszámban fogy, úgyhogy szerintem semmi másról nincs szó, mint hogy azt elvtársak is belátták: hiába teszik rá az enyves kezüket mindenre, annyi betanított erkölcsi gerincferdülést nem tudnak összekapirgálni, amennyi egy újabb pártújság működtetéséhez szükséges. Szóval most bezárják a Magyar Időket és abban reménykednek, hogy miután (az informátor állítása szerint)

a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné a Magyar Idők válni tudott,

ez utóbbi alkalmazottai majd a Magyar Nemzet hátán nagyobb sikereket érnek el az olvasottság tekintetében. Szép munka. Mutatok is egy példát a minőségi újságírásra, amit a Magyar Időknél tolnak: Demszkynek és Hellernek édes a pihenés. Továbbfejlesztett változatban – Megcsinálta: Demszky Gábor elvitte Heller Ágnest is a nászútjára (via Origo) Én azt hittem, hogy bizonyos Füssy Angéla asszonyság penetráns produkcióit elég nehéz lesz mostanság überelni, de mindig pofára esek ezzel az antropológiai optimizmusommal. Ha van valaki, aki meg tudja magyarázni, hogy ezek az ordenáré, személyeskedő, minősítő, a gazda politikai ellenségeinek vélt közszereplőket gyalázó, öncélú gánymunkák milyen célt szolgálnak, világosítson fel engem is.

Kétségtelen, hogy még ezekhez képest is van lejjebb, és azt a mélységet is lazán hozta a Matolcsy-kézben lévő, szebb napokat látott Origo, amennyiben a rasszista kreténség olyan sötét bugyrába érkeztek meg tegnap, amit én még 3-4 évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek tartottam, pedig már akkor is minden jel ebbe az irányba mutatott. Ímhol a szolgamédia munkatársának felháborodnivalója:

Sokáig kell keresniük a Kinder csokoládé rajongóinak kedvenc édességüket Németországban a polcokon, ugyanis a jól ismert szőke kékszemű fiú helyett újabban színes bőrű kisfiúval reklámozzák a népszerű csokoládét. Megint lecsapott a “píszí-kommandó”.

Tehát a salakmédia abból ír cikket és arra felfűzve gyalázza a multikulturalizmust, hogy a futballvébére készült egy limitált kiadás ebből a csokiból, amelyen – és cikkíró picsanéni be is applikálja mesterművébe a bizonyító erejű fotót – amelyen a német válogatott futballistái láthatók gyerekként. Hallatlan, felháborító, gyalázat hogy ezek között van egy színesbőrű gyerek is. Egyszerűen elborzasztó, hogy a németek már ilyen formában hódolnak be a multikulturalizmusnak. Picsanéni mindössze azt az aprócska tényt felejti el közölni az olvasóival, hogy a fekete kisgyerek Jerome Boateng, német válogatott labdarúgó, aki 1988-ban az akkori Nyugat-Berlinben született, és aki már volt egyszer a Kinder csomagolásán, a 2016-os eb idején, és idén  pont úgy  mint két éve, a német válogatott többi tagjával együtt szerepelt. Hihetetlen mélyen vagyunk.

És attól sem érzem jobban magam, ha arra a focibloggerre gondolok, akit azért basztak ki a Vajna-féle Spíler tévétől – miután két évig kommentálta a Premier League közvetítéseit -, mert rosszat mert szólni Mészároslölö sportmárkájáról. Kele János korábban több Facebook-posztban is bírálta a márkát, valamint a Nemzeti Sport 2Rule-t védő főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt. Kele arról írt: nem igaz, hogy más magyar sportszermárkák nem próbálkoztak az elmúlt évtizedekben, csak azok nem kaptak akkora hátszelet, mint a 2Rule, majd azt is felvetette, hogy a márka sikerének háttérében a tao-pénzekért folytatott harc állhat. Nos, ezután mindenféle magyarázat nélkül lapátra tették. Igen, valószínűleg egy ilyen országról álmodtunk mindig is, ahol embereket a véleményük kinyilvánítása miatt elhajtanak a vérbe és ahol a propaganda naponta ordítja bele a pofánkba, hogy az ember bőre színe fehér és hogy rasszistának, kreténnek lenni menő.

Amúgy minden fasza, a Magyar Időkben például méretes propagandacikkben énekelték meg, hogy a magasabb életszínvonaltól nem látunk kettőig. És ha azt írják, akkor az is van: a lakosság ma már kiszámíthatóan tud tervezni jövedelmével, s nagyobb összeget fordíthat a mindennapi kiadások mellett a megtakarításokra és az egyéb költségekre is. Akit érdekel, olvassa el és győzödjön meg róla, hogy tényleg jobban él. Akkor is, ha nem.

Mindeközben él és virul és érvényben van a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, az sem baj, ha a rendvédelmisekből hülyét csinálnak midőn a határra vezénylik őket, hiszen a kutya nem jön a paráztatás ellenére sem. Az elmúlt egy hétben 1 darab migráns akar betörni Magyarországra. Debilkretén magyarázat a tömeges hisztéria fenntartására: azért nem jönnek, mert ott a kerítés.

Akkor tegyük helyre: mintegy 15 százalékkal csökkent az Európai Unió tagországaiban benyújtott menedékkérelmek száma az idei év első felében 2017 azonos időszakához képest – az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) ma közzétett jelentése nyomán a 24.hu. Ez ne zavarja össze a kormányt se, a rajongóit se az őrjöngésben. Annak ellenére se, hogy a számok azt mutatják: a helyzet stabil, a tavalyi nagyjából 43 százalékos csökkenés után továbbra is folyamatosan mérséklődik a benyújtott menedékkérelmek száma. Ami ebben még érdekes, hogy bár a kérelmezők legnagyobb csoportját a szíriaiak, az afgánok, az irakiak, a pakisztániak és a nigériaiak tették ki júniusban, számottevően megemelkedett a törökök és a venezuelaiak száma az utóbbi időben. Valaki szóljon a pihenőszabadságát töltő felcsútinak, hogy Erdogan illeberális mintaországa, ahol a haverja diktátorhoz illő teljhatalommal ruházta fel saját magát, talán mégsem a világ legjobb helye.

És bár tudom, hogy Svédországot naponta eltemetik a propagandászok, onnan már az is menekül állítólag, aki 40 éve ott él (francot!), szerintem az európai normalitás utolsó foszlányainak bizonyítéka, hogy Svédország beszáll az Európai Bizottság oldalán az Orbán-kormány Magyarországa elleni perbe a civil szervezetek védelmében. Az Európai Bíróságon. Az a helyzet, hogy van akiket aggodalommal tölt el az, aminek banánköztársaságokban tapsolni szoktak. Az a helyzet, hogy ha egy országban gyorsan romlik a civil szervezetek helyzete, abból semmi jó nem származik. Normális helyeken tudják, hogy az ellenőrző szerepet betöltő civil társadalom nélkülözhetetlen előfeltétele a demokratikus fejlődésnek és a jogállamiságnak. Ami akkor is fontos, ha nem lehet megzabálni. És igen, a svéd kormány kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy támogatásáról biztosítsa az Európai Bizottság álláspontját, valamint kiálljon a civil társadalom függetlensége és a jogállamiság mellett.

Feudáliában közben minden fronton a hatalom láncos kutyáinak áll a zászló. A ligetvédők ellen, vagy a HírTv-s hatalomátvétel alkalmával bevetett, az Orbán-kormány haverjaként jegyzett biztonsági cég, a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. napi nettó 370 ezer forintért őrzi majd a következő öt és fél hónapban a Duna Arénát. Ez összesen majdnem 62 millió forint (+áfa). Jó hír, hogy fut a szekér: a Valton árbevétele nettó 2,7 milliárdról 6,4 milliárdra, a nyeresége pedig 446,7 millióról 1,445 milliárdra nőtt 2017-ben. Jaja, a tehetség bizony mindig körbeér, ezt naponta tapasztalhatjuk.

Nekem meg nem maradt más hátra, mint előre: hatalmas gratula Kapás Boginak a 200 méteres pillangón nyújtott teljesítményért és az aranyért, mindenki másnak is a vizet, és úgy általában a bőséges folyadékbevitelt tudom ajánlani, bőven 30 fok feletti kánikula körvonalazódik. Később jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!