Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hiánypótló kutatás: Jakabnál csak Gyurcsány népszerűtlenebb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha a stratégiai haszontalanságot, a nem kevés közpénzbe kerülő ostobaságot szobor formájában kellene megjeleníteni, akkor a fideszes Nézőpont Intézet vastagon megérdemelné, hogy szobrot kapjon. Annyi hasznos, aktuális, húsba vágó téma van, ami 5 héttel az állampárt választási győzelme után az asztalon hever és kutatásért kiált, de ezek a nyomorultak még mindig kampányüzemmódban égnek, és azon pörögnek, hogy az általuk vizsgált mindegyik ellenzéki pártvezetőt elutasítja a szavazók többsége.

Hát erre volt a demokratikus, törvényes és fair parlamenti választás, nem? Kiderült, hogy mit akar a mimagyarok választást eldönteni képes része ebben a torz, beteg rendszerben, Orbán pártja szarrá nyerte magát, az ellenzék megsemmisült, mi kell még? Mit kell még kutatni? Mi a relevanciája, az aktualitása annak, hogy Jakab mennyire népszerű Gyurcsányhoz képest, vagy Donáth Anna Karácsony Gergelyhez képest, vagy Márki-Zay Péter mindenki máshoz képest?

Mi a francért kell közpénzeket égetni április 3-a után három héttel annak meg- és felkutatására, hogy ha „most vasárnap” lennének a választások, akkor az ivarérett, szavazókorú populáció hány százaléka szavazna a Jobbikra? Ki a túrót érdekel, hogy Gyurcsányt mennyien bíznák meg felelős pozícióval? Kit izgat mindez a Nézőpont Intézet mihasznáin kívül, miközben a háborús agresszor energiájának csecsén lógunk, a magyar határtól 60 kilométerre rakétázik a háborús bűnös, az infláció felzabálja a béreket és nyugdíjakat, és a demokratikusan megválasztott korrupt magyar kormány miatt nem érkeznek az uniós támogatások? Mi lenne ezekkel a közpénzen jól tartott, az állampártot szolgáló csatolmányokkal, szócsövekkel, intézetekkel, ha még egy ilyen tetszhalott állapotban lévő ellenzék se lenne? Mit kutatnának ezek?

Jakab Péter, a tisztújítás előtt álló Jobbik elnökének népszerűsége az egyik legalacsonyabb az ellenzéki oldalon, nála csak Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke népszerűtlenebb – derült ki a Nézőpont Intézet legújabb kutatásából.

A második pártelnöki évét töltő politikust az aktív szavazók 23 százaléka szeretné fontos pozícióban látni, amelynél kisebb arányban csak Gyurcsány Ferenc támogatói vannak – olvasható az Nézőpont Intézet honlapján szombaton közzétett felmérésben, amely szerint mindegyik vizsgált ellenzéki vezetőt elutasítja az aktív szavazók többsége.

A nezopont.hu oldalon azt írták, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus: a választók mindössze 10 százaléka bízná meg őt felelős pozícióval, ugyanakkor több mint nyolcszor annyian nem tartanák ezt kívánatosnak (85 százalék).

Őt a legkisebb támogatottsággal rendelkezők rangsorában Jakab Péter követi 23 százalékos támogatottságával, akit egyúttal az aktív szavazók 62 százaléka nem szeretne fontos pozícióban látni. Az intézet szerint figyelemre érdemes, hogy a választást megelőző hónapban, márciusban még 4 százalékponttal magasabb volt a népszerűsége, ráadásul elutasítottsága is 7 százalékponttal nőtt azóta.

A felmérés szerint nemcsak Jakab Péter népszerűtlen, de a Jobbik támogatottsága is alaposan megkopott a négy évvel ezelőtti választás óta. Míg 2018-ban a pártot a választók 20 százaléka támogatta, addig a Nézőpont Intézet kutatása szerint a Jobbik jelenleg 3 százalékot szerezne egy „most vasárnap” tartott országgyűlési választáson.

Márki-Zay Péter és Donáth Anna támogatottsága megegyezik, a két politikust egyaránt a szavazók 24 százaléka támogatná, azonban elutasítottságban és ismertségben jelentős különbség mutatkozik. A hódmezővásárhelyi polgármestert a politikailag aktív magyarok 70 százaléka, míg a Momentum elnökét 42 százaléka nem bízná meg felelős politikai pozícióval. Donáth Anna ismertsége azonban alacsonyabb, mint a többi ellenzéki vezetőé, az aktív szavazók 27 százaléka azért nem tudott válaszolni a kérdésre, mert nem ismerte – olvasható.

Mint írták, a vizsgált baloldali vezetők körében a Párbeszéd éléről távozó Karácsony Gergely főpolgármester a legnépszerűbb (32 százalék), ugyanakkor a személyét elutasítók közel kétszer akkora arányban (60 százalék) vannak, mint támogatói. 

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása április 25. és 27. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!