Szeptember 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hét bőr az orgonáról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Néhány sakálrészeg fiatal úgy gondolta, jó buli felgyújtani valamit. Mondjuk egy templomot. Az orgonával kezdték. Amúgy fogalmuk sem volt, mit csinálnak, legalábbis a falu polgármestere szerint annyira részegek voltak, hogy fel sem fogták a környezetüket. Ha valaki beszámíthatatlanra issza magát, nem menti fel semmi alól. Felgyújthattak volna egy óvodát, iskolát, kórházat is ezzel az erővel. Az csak a véletlenen múlt, hogy senki nem sérült meg.

Ez eddig egy (sajnos) szokványos eset. Bűncselekmény, de semmiképpen nem rendkívüli és főleg nem politikai ügy. Kivéve, ha ártunk és ormányunk úgy nem dönt, hogy hasznot húz a dologból. Mégpedig többféle hasznot is. Egyrészt – miközben maga politikai nyereséget harácsol – azonnal megvádol mindenki mást, hogy politikai nyereséget akarnak harácsolni. Másrészt erősíti az állam és egyház politikai, de főleg gazdasági szövetségét. Harmadrészt üzen a büdös liberálisoknak: márpedig annyi adófizetői pénzt tolunk az egyházba, amennyit akarunk. Negyedrészt lehet egy jót jajveszékelni azon, hogy már megint támadják a keresztényeket. Szép ez nagyon.

A közleményben a kiemelések tőlem származnak, a szöveg a propagandistáktól:

Intő jel a templomban okozott tűz.

   Megdöbbenéssel vettük a hírt a Vas megyei Kemenessömjén katolikus templomában okozott tűzről, amelyben teljesen elpusztult a mindössze két éve vásárolt orgona. 
A településnek és katolikus közösségének ezúton fejezzük ki együttérzésünket a jelentős lelki és anyagi kár miatt. Hála Istennek, senki sem sérült meg a barbár cselekedet következtében, a tűz továbbterjedését a lakók éberségének és a tűzoltók munkájának köszönhetően sikerült megakadályozni. 

Különösen fájdalmas, hogy a tüzet két fiatal okozta. Ez a felháborító eset intő jel, hogy mekkora szükség van az egyházak felelősségteljes életre nevelő, szemléletformáló és közösségépítő tevékenységére, illetve hova vezethet az egyházak elleni hangulatkeltés, amiből egyes politikai erők újra és újra tőkét próbálnak kovácsolni. 

2015-ben az ott élők komoly összefogásával és kormányzati segítséggel újult meg Kemenessömjén temploma, hasonlóan számos templomhoz, egyházi iskolához és szociális intézményhez szerte a Kárpát-medencében. A Kormány a jövőben is támogatni fogja az egész nemzet javára értékes munkát végző egyházak tevékenységét, valamint keresztény örökségünk megőrzését. A helyreállításban Kemenessömjén néhány száz lelkes közössége számíthat a Kormány segítségére.

Soltész Miklós
államtitkár

     Kiadó: Miniszterelnökség

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!