Február 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hátha az ima hatékonyabb, mint a vakcina

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,711,144 forint, még hiányzik 1,288,856 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A pandémia a magyar települések 85 százalékát érinti, ennyi helyen regisztráltak már fertőzést – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. (november 12.)

“Senkiről sem akarunk lemondani, nekünk minden élet számít”, az időseké is, és “minden emberért harcolni akarunk” – hangoztatta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette: 5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját. (november 13.)

Mindenkinek személyes felelőssége, hogy védekezzen a fertőzés ellen – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. (november 13.)

A Magyar Honvédség ahogyan a koronavírus-járvány első hullámának idején is tette – a járvány terjedésének lassítása, az egészségügyi területen dolgozók leterheltségének csökkentése, valamint az emberek biztonságérzetének növelése érdekében most is minden rendelkezésére álló eszközével és képességével segíti a rendőrséget, a központi közigazgatást és az egészségügyet a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatok ellátásában. (november 14.)

A rendőrség tapasztalatai alapján a lakosság egyre nagyobb arányban követi a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat – mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese vasárnap a közmédiának nyilatkozva. (november 15.)

No. Elmentem vásárolni, már nem lehetett tovább halogatni a dolgot. Vasárnap délben mentem el, tapasztalataim szerint akkor már aki akart, bevásárolt, de mindenképpen hazament ebédelni. Tehát – nem csak járvány idején, máskor is – ez a legjobb időpont arra, hogy a lehető legkisebb tömeggel kelljen szembesülnöm az üzletben. Ez most is így történt, ámde.

Menet közben útba esik egy katolikus templom. Mármint nem úgy esik útba, hogy betérek menet közben, hanem elmegyek előtte. Az országúton, autóval megyek el, mert nincs időm órákat gyalogolni a boltig. Most ez némi nehézségbe ütközött, mert az út két oldalán, a járdán is (már ahol van) mindenhol autók parkoltak. Miután nálunk az út széle valóban az útnak a szélét jelenti – mindkét oldalon mély árok van, nincs leállásra alkalmas padka, leállósáv, semmi sincs -, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az autók az úttesten parkolnak. Mert megállni tilos táblát nem raknak ki, hiszen akkor a hívek kénytelenek lennének gyalog menni a templomba.

Igen, mise volt. Éppen szállingóztak kifelé a templomból. Rengetegen, csoportokban beszélgetve, maszk nélkül. Jó, hogy befértek annyian. Én nem állítom, hogy odabent nem volt rajtuk maszk (mert én nem voltam bent, tehát nem láttam), de ilyen sűrű tömegben, egymás nyakában ácsorogva hosszasan, közösen énekelgetve, majdnem mindegy, van-e rajtuk maszk, vagy nincs.

Ezzel csak az a baj, hogy aztán azok az emberek mennek az üzletbe, a gyógyszertárba, felszállnak a buszra, vonatra. És innentől kezdve felmerül bennem a kérdés, mi a francnak kellett bezárni az éttermeket például? Ott sokkal nagyobb szociális távolságot lehet tartani, mint egy zsúfolt templomban. Azon is eltöprengtem, ha ennyire fontos személyesen jelen lenni, és az aranyszájú pap (nem tudom, minek kell nevezni a katolikusoknál) szavait szájról inni, akkor mit erőlködünk itt a lélegeztetőgépekkel, a gyógyszerekkel, minek költünk milliárdokat? Engedjük haza az orvosokat és nővéreket, adjuk el a gépeket (már ha eddig meg nem tette valami életrevaló NER-huszár), dobjuk a lovak közé a gyeplőt, aztán lesz, ami lesz. Hátha az ima hatékonyabb, mint a vakcina. Ki kell próbálni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!