Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát persze hogy nem a vérkorrupt, illiberális kormány rongálja az ország megítélését

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám szépjóreggelt kívánok, szerda van éppen! Nem tudom, hova lett a január, de holnap már vége is van neki. Addig is a magyar kormány oszlopos tagjainak (és pláne fejének) fájó hiányában kerül a magyarországi jogállam szétverésének kérdése az Európai Parlament asztalára. Újra. Gyártják is szorgalmasan a pártpropagandisták a lesajnáló, Orbán szavait visszaöklendező fércmunkákat arról, hogy a magyargyűlölő, bevándorláspárti Sargentini meg úgy általában az EP bevándorláspárti többségének kifutó szériája hogyan akarja megmerényelni a magyar kormányt már megint. Csak azért, mert ugrálnak a szétvert demokrácia hulláján és még rá is hugyoznak nem akarnak bevándorlóország lenni. Jó.

Akkor még egyszer elmondom, bár nem sok értelme van: ha Soros György Brüsszellel összekapaszkodva éppen kampányeseményt tart és olyannyira súlyos az ő fenyegetésük, hogy mindmeghalunk, ha nem védjük meg a testünkkel-vérünkkel a korrupt fideszes kormányt (Vekerdy Tamás rendkívül precízen fogalmazott, amikor azt mondta: mindig a te utolsó csepp véredre gondol a szónok, sose a sajátjára), akkor a gyávaság, az átlátszó gazemberség, a politikai kalandorság felsőfoka, hogy a választástól választásig az állandó választási kampány lázában égő Orbán és zenekara megfutamodik ahelyett, hogy megvédené a magyarembereket. Mondjuk tökéletesen értem, hogy Orbán nem vállalja a tavaly szeptember 12-ei megszégyenülést, amikor a soha nem vetemedés nagymesterét hangosan kiröhögték, miközben összehozta a sokadik kétharmadát. Igaz, éppen a kétharmad rossz végére került, de mint azóta számtalanszor hallottuk, unortodox értelemben természetesen akkor is győzött. Nem lesz ez most sem másképp.

Edgar kollégával ellentétben, nálam a tegnapi nap szarrágó-versenyét Parragh László nyerte, a Magyar Postával és a Kormányzati Tájékoztatási Központtal folytatott fej fej melletti küzdelem után. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a csempéktől az oktatásig mindenhez is ért, olyan fantasztikusan jót alakított a Világgazdaságnak adott interjújában, hogy vissza is tapsolták az Echo TV-re elvinnyogni, mennyire károsan hat Magyarország megítélésére az Audi-sztrájk. Ilyeneket mondott ez a derék ember:

Az események erősen rongálják a Magyarországról alkotott befektetői képet, amely eddig megbízhatóságot és kiszámíthatóságot mutatott.

Értelmetlen a magyar béreket más országok béreihez hasonlítani, hiszen ha német béreket kéne fizetni Magyarországon, akkor nem hoznák ide a termelést. Azért van a termelés részben itt, mivel a magyar bérek alacsonyabbak, ezt el kell fogadni, de ez még mindig jobb, mintha nem lenne itt ilyen típusú termelés.

Ki kell mondani, hogy ez a sztrájk nem jó Magyarországnak. Nem jó a nyugdíjasnak, nem jó nekem, senkinek nem jó.

Hát persze, hogy nem jó, hát persze, hogy nem a vérkorrupt illiberális kormány rongálja az ország megítélését, hanem az Audinál robotoló becsületes magyar összeszerelő munkás. Hát persze, hogy jobb lenne, ha élete végéig lehajtott fejjel, rabszolgaként húzná az igát és örülne, hogy lyuk van a seggén, hogy egyáltalán van munkája, ahelyett, hogy hőbörögne a normális béréért. Történik mindez az Európai Unió harmadik legkorruptabb országában, ahol a befektetők már eleve is beárazzák a korrupciót, ami hosszútávon nyilván az ország lehetőségeinél silányabb növekedést eredményez. Ezért óbégat Parragh (el ne felejtsem, hogy Bauer Tamás DK-s politikussal tökéletesen egy platformra helyezkedve védi tehát a multikat a magyar munkavállalókkal szemben). Összefoglalom: Magyarországon (amely Európa gazdasági gőzmozdonya és a saját lábán áll) nem szabad sztrájkolni a magasabb bérekért, mert az rontja az országimázst és Parragh Lászlónak is szar, ehelyett örülni kell, hogy a német bérek töredékéért lehet lapátolni a szart, mert ha pofázunk, akkor még ez sem lesz. Azt hiszem, megint leleplezte magát a nemzeti idiotizmus, de természetesen nem tűnt fel neki, úgyhogy mindegy.

Említettem a Magyar Posta nevű állami vállalkozást is, amely utolérte is le is hagyta a hivatalos egypárti propagandát. Miután az ellenzéki képviselők Magyar Posta székháza előtti sajtótájékoztatójukon, azt kérték, az állami cég ne alkalmazza a túlóratörvényt, a 24.hu bátorkodott megérdeklődni, mi a helyzet náluk az évi 400 túlórával. Válasz:

Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.

Vagyis egy kibaszottul független állami intézmény sorosozásba kezd, amikor egy egyszerű szakmai kérdésre kellene választ adnia. És ez még hagyján, de az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tájékoztatása szerint mintegy 150 állami céget kérdeztek meg arról, hogy bevezetik-e a törvényt, és mindenhonnan ugyanaz a gecinikus egymondatos válasz érkezett: a vállalat nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni. És nem történik semmi, pedig újabb csúcsbeismerő vallomással állunk szemben: az állami vállalatokat, a politikától független állami vállalatokat a Fidesz propagandaközpontjából távirányítják. Ezek a cégek testületileg belehánynak az ellenzéki képviselők arcába, kérdésekre nem válaszolnak és szopatják a nyilvánosságot. És nem történik semmi.

És nem, semmi nem történik. A Transparency tegnap megjelent korrupciós jelentésére (amiről ITT írtunk és előre is bocsátottuk a végkifejletet) az állami propaganda ezt bírta felöklendezni, ők reagálásnak csúfolják:

Ez egy közismerten bevándorláspárti Soros-szervezet jelentése, Soros-kampányának és nyomásgyakorlásának a része. Mindenféle ürüggyel támadják Magyarországot, amiért a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak.

Semmi, csak a szokásos: lopnak, csalnak, hazudnak, mint a kurvaélet, aztán rákenik Sorosra, meg a magyar emberekre. A magyar emberek meg nyelik, nyelik kétpofára. A milliárdos erkölcsi hulladékokat meg közben tömik közpénzzel, mert gondolom Soros tartja a fegyvert a halántékuknál. Mert ha nem lopnak, akkor Soros kivégzi őket. Értem. Így fordulhat elő, hogy a disznószerelő luxusszállodája mellett fideszes parlamenti képviselők panziója és Széles Gábor milliárdos üzletember kastélyszállója is kapott vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Á, bagetell tízmilliókról van szó, mit kell ezen felkapni az iszapot? A melós fogja be a pofáját és elégedjen meg a bérével, hogy abból fideszes rossz arcoknak jusson vissza nem térítendő ajándék. Mélyen vagyunk, de még mindig nem eléggé.

Ja, jut is eszembe, a fideszes bűnbanda, bocsánat, a Fidesz-KDNP frakció nem Visegrádon, hanem Mészáros elvtárs balatoni szállodájában (Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort) tartja háromnapos összevont frakcióülését február 13-15 között. Szerintem is így kell ezt. Közpénzen harácsolt szállodákban közpénzt szórni, amiből a holdudvar zsírosodik. És a nép nyeli, nyeli kétpofára.

Számos jó hírem van még, de majd bepótolom. Most azonban veszem a búcsúmat, csak előbb gyorsan gratulálni szeretnék Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszónak a frissmeleg kinevezéséhez. Miniszteri főtanácsadó lett ő a toporzékolási különítményben. Gyanítom, hogy az érmek is fényesebben csillognak ezután. Sok mindent gondolok erről, de most inkább megtartom magamnak.

A fentiekkel ellentétben ettől a produkciótól legalább mindig jókedvre derülök, és sose fogom megunni, úgyhogy nem baj ha volt már. Lépek is Pusszancs!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!