Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát nem ezért nyivákoltak drága kicsi fideszék?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó! Ma, mint tudjuk, kukanap! Aki még nem taszajtotta ki az edénykét és szintén csütörtökön viszik, az húzzon bele sebesen. Eső persze nem volt felénk, még egy milliméter sem. Úgyhogy birkóztam a slaggal és ügyesen letusoltam a kertben, pedig az nem is volt tervben. Igaz, az sem, hogy ledobja a cucc a locsolófejet. Hogyrohadnamegfele.

Távozik Dirk Gerkens a TV2 éléről. Ez az esti vezető hír az Indexen. Ami totál biztos: itt rohadjak meg, ha végigolvasom. Akit érdekel, tegye meg és mesélje el, mit tudott meg. Hálás leszek érte. Hálából például most nem írok hosszasan a Brexit jelenlegi állásáról. Csak annyit: az éjjel megszavazta a brit parlament a kilépési határidő meghosszabbításának indítványozását az EU-nál. Hogy meddig akarnak éppen hosszabbítani, az nem teljesen világos.

Namármeg. A Soroksár focicsapata kiverte a Felcsútot a nemtomhonnan mert marhára nem érdekel a foci. Na, azok sem mostanában fognak támogatást kapni, az biztos.

Pécs városában (a Pécsett számomra egyszerűen megugorhatatlan feladat, képtelen vagyok leírni) ötpárti összefogás jött létre az önkormányzati választás sikerének érdekében. Fideszék meg is mondták a tutit, nem késlekedtek:

A pécsi ellenzéket pusztán a hatalom megszerzése vezérli, amikor “az egység hamis látszatát keltik” és ezzel “becsapják a pécsieket” – közölte a Fidesz városi szervezetének elnöksége szerdán az MTI-vel.

  Ezt arra reagálva írták, hogy a DK, az MSZP, az LMP, a Jobbik és a Momentum tisztségviselői szerdán bejelentették: az októberi helyhatósági választásokon Pécs 18 egyéni körzetében egy-egy közös képviselőjelöltet indítanak.
    A pécsi bevándorláspárti ellenzék szerdán végérvényesen leírta magát, hátat fordított a választóknak, hiszen a pécsieket megtévesztve, szemfényvesztő, hazug politikával csapja be az embereket – olvasható a kommünikében.
    Úgy folytatták: a “Gyurcsány-párt képviselői, az azonos akolból származó posztkommunisták, az elmúlt két évtizedben nyíltan antiszemita hangulatban politizáló jobbikosok, a baloldalt az elmúlt években következetesen szemen köpő LMP és a már embrionális állapotban is botrányt botrányra halmozó Momentum célja nem más, mint a zavarkeltés, a káosz előidézése”.
    A pécsi Fidesz álláspontja szerint ezeknek a pártoknak nem fontos, hogy mit mondtak korábban, mire kaptak korábban felhatalmazást választóiktól, továbbá nem fontos nekik a megyeszékhely és annak lakói sem. Azon kívül, hogy “eltakarítanák a Fideszt”, nincs programjuk, nincsenek terveik – tették hozzá.
    A közlemény az együttműködésben részt vevő pártokról úgy fogalmazott: “közös bennük, hogy Soros kottájából játszva egyetértenek a bevándorlás támogatásával, mindenre képesek a hatalomért, ennek oltárán önmagukat is feláldozzák”.     “A pécsieknek nem szabad hagyniuk, hogy átverjék őket, (.) hogy felelőtlen emberek (.) migránsvárost kreáljanak Pécsből” – hangsúlyozta a Fidesz városi elnöksége. (MTI)

Ez itt a fideszes állatorvosi ló. Minden megfigyelhető rajta, ami konkrétan szar a mai magyar politikában. Mármint ami szar a Fideszben. A fikázáson és a jajveszékelésen kívül az égadta világon semmire nem alkalmasak. De azt legalább sablonból tolják. Szánalom, esküszöm.

A magyar agrárágazatnak a legnagyobb kihívással az Európai Unió szintjén kell szembenéznie, az Európai Bizottság ugyanis 2020 után 15-20 százalékkal csökkentené az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat, hogy az elvont forrásokat, a gazdák pénzét a migrációra költse – fejtette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerdán egy sárvári gazdafórumon. (MTI)

Ezt Győrffy Balázs adta elő egy zenés-táncos matiné keretében. Az egyáltalán nem baj, hogy már legalább tíz éve lehet tudni, hogy az Unió 2020-tól csökkenti az agrártámogatásokat. Az főleg nem baj (faszt nem), hogy a kormánypárt úgy hazudik, mint a vízfolyás. Egészen konkrétan nem a gazdák pénzét költi az Unió, mert az adófizetők pénzét költi. Azt elfelejtette megemlíteni Győrffy Balázs, hogy milyen módon költi a pénzt az Unió a migrációra. Segítek neki, mert rászorul. A migrációra költés tényszerűen és konkrétan azt jelenti, hogy az uniós határok védelmének költségvetését megtöbbszörözik. Hát nem ezért nyivákoltak drága kicsi fideszék? De. Most akkor mi a büdös franc van? Azon kívül, hogy hazug gecik és mindenkit próbálnak becsapni? Esküszöm, a pofámról sül le a bőr.

Kásler doktorprofesszorminiszterúr is megszólamlott.

A kormány célja a kórházak szabályszerű, fenntartható működésének megteremtése. Az intézmények adóssága a balliberális korszak egyik súlyos mulasztása, mert a folyamatos pénzkivonás miatt 2010-re az adósságállomány megközelítette a 130 milliárd forintot, a 2010-es kormányváltás óta azonban kevesebb mint felére csökkent a kórházak adósságállománya. Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere kinevezése óta határozott lépések történtek  az egészségügyi intézmények fenntartható, átlátható és szabályszerű működésének megteremtésére és az EMMI további lépéseket tervez. (MTI-OS)

Eszembe sem jutna ilyen okos emberrel vitatkozni. Akkor én most ide teszek egy táblázatot. Jó? Jó.

Itt van hozzá a cikk is.  Amennyiben a kormány és drága Kásler úr nem csökkentette az adósságállományt 12,4 milliárd forintra, akkor mit felezett meg ő a szép két retkes kezével? A valóságot? Már amennyiben a lejárt tartozást vesszük alapul. De mi mást vennénk? Ha az összes kötelezettséget vesszük alapul, az is a Fidesz-kormány idején ugrott meg. De nem gondolom, hogy a le nem járt tartozás lenne a fontos. Azt még kifizethetik időre, a lejárt tartozást aligha. Az pedig egy centit nem csökkent, ellenben nőtt. Tudom, erről is az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év tehet. Vagy Kádár. Vagy Árpád vezér.

A végére egy nagyon vicces hírt tartogattam, hogy vidáman induljon a reggel. A PestiSrácok című akármicsoda boldogan számol be arról, hogy a Századvég megmondta Zuckerbergnek, hogyan alakítsa át a Facebookot. Elképzelem azt a rettenetes izgalmat, ami Zuckerbergéknél lehetett otthon, ameddig a Századvég tanulmányt várták. Óránként átolvasták a fideszes propagandagyárakat, hogy megjelent-e már az utasítás, mit kell csinálni. Van egy csomó remek ötlete a Századvégnek. Például fel kell darabolni a Facebookot. És jogilag kell szankcionálni kellene a moderátorokat, ha a keresztényjobboldalikonzervnek nem tetsző döntést hoznak. Ez meg is van indokolva. Egyszer letiltották harminc napra Huth Gergelyt és még a nyolcaskáról is többeket. Ádeskisbogárkák. Nyugodjatok meg szépen. Amúgy nem kötelező használni a Facebookot.

A bizonyára nem humorosnak szánt, de ettől függetlenül rendkívül szórakoztatóta sikeredett cikk szerzője – Dezse Balázsnak hívják – több helyen Cukorhegyiként emlegeti Zuckerberget. Talán Dezse Balázs csupán szellemes szerett volna lenni és nincs tisztában azzal, hogy ez bizony nettó zsidózás. És nem azért az, mert én a rohadék ballibsi bele akarom magyarázni és amúgy se ugassak, mert lefordítva ezt jelenti a neve, hanem mert az. Tessék megkérdezni egy idősebb, olvasottabb, tanultabb kollégát és ő el fogja majd magyarázni. Vagy a szülőknél is lehet érdeklődni, esetleg a nagyszülőknél. Egyébként nem vicces, nem szellemes de legalább nem is tolerálható és legfőképpen nem tolerálandó az az útszéli rasszizmus és antiszemitizmus, ami fideszes szennymédiában mindennapossá vált mostanra.

Na, hogy azért csak sikerült a végére megkeserítenem a reggeli kávét, csapjunk bele a mai napba valami kellemetes muzsikaszóval. Zámbó Jimmy ma sem lesz, valamiért nem tölti be a számítógépem a nótáit. Kénytelen voltam mást keresni. Hajrá, jó dolgozást mindenkinek. Mi hamarosan szólunk befelé.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!