December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Harminc éve a mi pénzünkből, szabadon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kellemes vasárnap reggelt! Úgy fest, elkezdődött. Pontosabban folytatódik ártunk és ormányunk azon törekvése, hogy miként lehetne úgy kommunikálni valamit, hogy az belepasszoljon a győzelmi jelentések sorába. Én már azon is megütköztem kissé, hogy a KSH negyedéves halálozási statisztikájába csak a január és a február fért bele, a március valahogy kimaradt. Tegnap pedig mit látok a Portfólión:

Éppen a koronavírus-válság kirobbanása után váltak elérhetetlenné a fontos munkanélküliségi adatok, akkor, amikor a legfontosabb lenne, hogy tisztán lássuk ebben a helyzetet – erről panaszkodnak a Portfolio-nak a hazai kutatási élet szereplői.

Hát nem meglepő? Nem igazán. A kérdés csak az, hogy meddig óhajtják titkolni. Talán ennél is fontosabb kérdés, hogy megpróbálják-e, illetve hogy lehet-e manipulálni ezeket az adatokat, vagy csak késleltetni tudják a hozzáférést? Emlékszünk még arra, amikor a szegénységi statisztikát elkezdték formára farigcsálni? Először csak nem tették hozzáférhetővé a feldolgozáshoz szükséges részadatokat, aztán megváltoztatták a szegénységi küszöböt, így megfelezve a szegénységben élők számát. Ettől persze nem lett senki gazdagabb, de soha nem is ez volt a cél. Most valami hasonlóban törhetik a fejüket a munkanélküliségi adatokkal is, holott azok már eddig sem a napi valóságot tükrözték.

Holnaptól az ország nagyobb részén enyhítenek a kijárási korlátozásokon, kinyithatnak az üzletek és egyéb kereskedelmi egységek. Az életkorhoz kötött vásárlási idősáv nem változik, Budapest és Pest megyére az enyhítések nem vonatkoznak. Azt még senki nem tudhatja, ez a lépés fel fogja-e erősíteni a járványt, vagy az operett-törzs sikerrel ücsörög az ellaposodó görbén, már amennyiben a közölt adatok a valóságot tükrözték eddig, és azt fogják tükrözni a későbbiekben is. Ha a járvány csillapszik – remélem, így lesz – a nyomában járó gazdasági és mostanra már szociális válság aligha fog elmúlni olyan ütemben, hogy az ne okozzon egyéni tragédiákat. Az adatokkal való zsonglőrködés helyett ideje lenne, ha a kormány tenné a dolgát, ameddig még nem késő.

A propagandisták mindenesetre nagy erőkkel küzdenek most is, bár ennek egyre kevesebb olyan hatása lesz, amiből profitálni tudnak fideszék. Sőt, valójában ez a hatás már jó ideje csökken, távolról sem tudják ezek a portálok hozni azokat az eredményeket, melyeket elvárnak tőlük. De legalább jó sok pénzt emésztenek fel. Ahogy nézem, a pillanatnyi fő tevékenységük Karácsony Gergely lejáratása, Soros György legújabb pokoli tevének a kitálalása (de tálalás előtt még ki is találják ügyesen), úgyhogy ezekkel én most nem is foglalkozom, majd ők lejáratják saját magukat, ahogy általában szokták. Hollik István előkallódott valahonnan, ő a huszadik támadóvonal és azt szavalja, hogy Karácsony mondjon már le. Hogy mi a túrónak erőlködnek ezzel, azt nem is értem. Mostanában aligha lesz önkormányzati választás, tehát korai a kampány. Vagy azt remélik, hogy a főváros népe kaszára-kapára kap és elzavarja a főpolgármestert, majd testületileg a miniszterek elnökének színe elé járulnak, hogy nevezzen már ki valami jóféle fideszest főpolgármesternek? Erre kevés esélyt látok. Ha ezt akarták volna, nem buktatják meg Tarlós Istvánt, ő igazán jól szolgálta Orbánt. Ha azonban nem ez a cél, akkor micsoda? Elterelés? Miről akarják elvonni a figyelmet? Ha arról, hogy egyre többen jönnek rá arra, hogy hamarosan nem lesz miből kaját venni, és semmiféle segítségre nem számíthatnak, az állam gyenge, a kormány nem teszi a dolgát, akkor ez sem lesz egy sikeres projekt. Sem Sorost, sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt nem tudja annyira gyűlölni a legvérmesebb szektatag sem, hogy az elnyomná a hasa korgását.

Tegnap a Fidesz és Áder János megünnepelte magát a Parlamentben. Azt ünnepelték (gondolom én), hogy harminc éve élnek közpénzből, és még mindig szabadlábon vannak. Én legalábbis így értelmezem a Harminc éve szabadon szlogent. Az ellenzéki pártok nem mentek el a beltenyészeti bulira, csak a Mi Hazánk vett részt az ünnepségen, de nekik ott is volt a helyük. Már ha egyáltalán. Remélem, én még meg fogom érni azt az időszakot, amikor megválogatják (a szavazók), kit engednek be az Országházba. Mármint ki mehet be látogatói jegy nélkül.

Végül – hogy gömbölyű legyen a mai nap – jelzem, hogy mostantól nem csak azt döntheti el a kormánypárt és mindenféle nyúlványai, hogy ki tartozik a nemzethez és ki nem, hanem azt is, hogy ki lehet keresztény, és ki nem lehet. Ezt onnan tudom, hogy a nyolcaskán olvastam: Lukácsi Katalin álkeresztény, mert szerinte a napokban nagy vihart kavart Népszava karikatúra pontosan az, amit a neve mutat: karikatúra. Ezért aztán Lukácsi Katalin nem keresztény. Jól van akkor.

Kellemes ébredezést, békés vasárnapot kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk, és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!