Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamarosan befut a papagájkommandó, és elkezdik hadarni az az a baloldal beszél… kezdetű nótát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tartok tőle, hogy Navracsics Tibornak pontosan annyi ráhatása van Orbán terveire, mint Ujhelyi Istvánnak. Ezen az sem fog sokat változtatni, ha esetleg találkoznak, és jól megbeszélik, mi a helyzet. Miután fideszes politikusok bőséggel vannak az unióban, alighanem a felajánlott országjelentések eddig is a kormány rendelkezésére álltak, csak éppen tojtak rá magasról.

Az ellenzéki pártok véleményét biztosan nem fogja kikérni a kormány, ellenben hamarosan befut a papagájkommandó, és elkezdik hadarni az az a baloldal beszél… kezdetű nótát.

Miközben valóban égető szüksége lenne az országnak a forrásokra, nem értek egyet Ujhelyivel. Bármennyire nehéz és pocsék kimondani, összességében és hosszabb távon jobban járunk, ha nem jut hozzá Orbán. Így talán van remény arra, hogy szétesik a NER, és ha mi nem is, talán a gyerekink láthatják egy normális ország születését.

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő találkozót kezdeményez Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel az EU-s forrásokról.

A szocialista politikus szombati, a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján közölte, hogy a hozzáférés az uniós forrásokhoz minden magyar család érdeke, ezért nemzeti minimumnak, közös ügynek kell lennie.

Azt mondta, el fogja vinni Navracsics Tibornak az elmúlt három év európai uniós országspecifikus ajánlásait, amelyekben az Európai Bizottság minden kritikája részletesen megtalálható. Egyes dokumentumokból kiderül, hogy miért “fagynak be” a Magyarországnak járó források – jelentette ki Ujhelyi István. Úgy fogalmazott: “mindez az Orbán-kabinet, a kormányzat bűne”.

Az Európai Bizottság csupán az eddig is leírt javaslatokat kéri számon – mondta az európai parlamenti képviselő.

Navracsics Tibort jó diplomatának nevezte, szavai szerint azonban a miniszter brüsszeli tárgyalópartnerei visszaüzentek a magyar kormányfőnek, hogy a kormánypárti politikus udvariassági látogatásától nem oldódik meg minden.

Ujhelyi István kiemelte, hogy a tizenhárom hónapja benyújtott magyar helyreállítási terv az egyedüli, amelyre még nem tudott igent mondani az Európai Bizottság. Sem a dokumentum megszületésének módja, sem pedig a tartalma nem elfogadható az Európai Unió közös értékei és érdekei szempontjából – mondta.

Az ellenzéki politikus szerint ha a kormány az év végéig nem áll elő új tervvel, akkor Magyarország biztosan elveszíti a források 70 százalékát. Ujhelyi István úgy vélte, a dokumentum elkészítésekor az ellenzéki pártok véleményét is ki kellene kérni. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!