Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hála legyen az összes szentnek és álszentnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hellohello, drága olvasóink! Vasárnap van, és jó kérdés, hogy én mégis mit keresek itt. A kávémon kívül lényegében semmit. Csak az van, hogy felborul időnként a világ rendje, és ha már ennyire felborult, olybá tűnik, hogy kénytelenek lesznek elviselni énszerénységemet egy jóreggelt poszt erejéig, hadd aludjon a másik váltás. Ha tud. Mióta nem számolom a napokat október 13-ig (van aki számolja helyettem, nincs okom a véres aggodalomra), a helyzet semmit nem változott. Pláne nem a normalitás irányába. Csak simán kevesebbet kell aludni, de mivel nem számolom, fogalmam nincs, pontosan hányat. A legokosabb önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök biztosan tudja. Ha már arról is kiforrott (egyen)véleménye van, hogy ki a ciki, és ki nem az. Karácsony Gergely például

kifejezetten ciki. (…) Annyira alkalmatlan, hogy azon semmilyen összefogás sem segít. Ha valaki ennyire alkalmatlan, akkor azon lehet vitatkozni, hogy a Berki bizonyos értelemben még jobb is, mint a Karácsony.

Ja, hogy most már a falu bolondjával hangosan is kimondatják, amit amúgy is tud mindenki. Hogy ez a Berki nevű minősíthetetlen celebritás valójában a Fidesz jelöltje. Tudom, sertéstelepes anyuka, álmilliárdos háziasszonyoknak bedőlő picia fia nem ezt mondta. Nem baj, mi értettük.

Elkanyarodtam. Hála legyen az összes keresztény szentnek és álszentnek, lezajlott a Kötcsei piknik néven elhíresült, combos hagyománnyá nemesült, polgárinak csúfolt, zártkörű, a külvilágtól (a valódi újságíróktól és a valóságtól is) hermetikusan elszigetelt köldöknéző fideszes-orbánista szertartás, amelynek tegnapi, tizenkilencedik kiadása is pont olyan volt, mint az összes eddigi. Elképzelhető, hogy ez így túlzás, mert például lehet, hogy Németh Szilárd tavaly nem kakasjava pörköltet és körmös-csülkös pacalt főzött, hanem valami egyéb undormányt (a pincepörkölt Rezsír módra sem sokkal ínycsiklandóbb), de még jó, hogy engem sose hívnak Kötcsére piknikezni, mert tuti, hogy éhenhalnék. A tanulság az, hogy ne nézegessek gyanútlanul képeket, és ne turkáljak mások rotyogó finomságokat tartalmazó edényeiben, mint a Fidesz-KDNP a családok életében. Beleértve a nők szülőcsatornája és a nemzet jövője közötti összefüggésrendszert.

Különben a NER-elit krémjéről pár helyen azért éktelenkednek sokatmondó fotógalériák, saját felelősségre bátran lehet nézelődni mindenkinek, aki effajta élményekre vágyik, és még nem tette meg. Azt nem tudom, hogy az MTI-nek miért futotta csupán hat darab fotográfiára a világraszóló eseményről – amiből három képre Deutsch és Rogán és Kósa is ráfért -, amikor mindenki ott volt, aki számít. A Bagi Iván NER-humoristától az Országos Mentőszolgálat főigazgatóján át Takaró Mihály Horthy-rajongó, zsidózó, Nemzeti Alaptantervet sok pénzért fércelő, a kivándorolt magyar fiatalok szüleit köpködő irodalomtörténészig.

Lehet, hogy már az állami hírhamisítóügynökség is büntiben van? Lehet, hogy annyira zártkörű lett 19 év alatt a kötcsei bulika, hogy már a sajátjaikat sem engedik be maguk közé? Mindegy is, csak arra szerettem volna óvatosan rávilágítani, hogy milyen gyönyörűszép ívet írt le 19 év alatt a Fidesz örökzöld elnöke, egyben az ország háromszor kétharmados bátor miniszterelnöke. Az Orbán nevű embert olyan lendülettel és sebességgel kísérték a gorillái, vagyis a TEK-es verőemberek a legendás miniszterelnöki kisbuszától a Dobozy-kúria bejáratáig, hogy nemhogy kérdezni nem lehetett tőle, de még fotózni is alig sikerült. Mondjuk az MTI által közreadott két fotó, amin őnagysága szerepel, szerintem így is kielégítően ábrázolja a jelen valóságot. 19 év alatt – amiből az elmúlt közel egy évtized kifejezetten azzal telt, hogy az általa irányított állampárt teljes testsúlyával ránehezedett az országra, hogy elfoglalta és foglyul ejtette egyik sarkától a másikig – ide jutottak ők, a törzsfőnök és az udvartartás. Egyre kínosabb kimerészkedniük a nyilvánosság elé, egyre jobban kell rejtegetni a kutyák szájából kirángatott, gyűrött, kismamaingre emlékeztető hacukában vonuló hanyag eleganciát, egyre sértődöttebbek, és egyre fürgébben iszkolnak el, ha újságírót látnak.

Azért ez így elég sokat elmond, nem? Akkor is, ha ráadásul nem tegnap kezdődött ez az allergiás roham, és akkor is, ha nem a Bayer Zsolt nevű epehányó gépezet mélán unott-undorodó pofája a vonatkoztatási pont, amellyel megvetően végipásztázza évről-évre azokat az újságírókat (akikkel ellentétben ő soha nem volt, és már nem is lesz újságíró), akik kérdezni merészelnek a NER szellemi elitjétől. Azért ebben volt meló, nem is kevés. Odáig süllyedni, hogy kétharmaddal kormányzol, de elfog a gyáva rettegés, valahányszor meglátsz egy kamerát, magadra öltöd a legsértődöttebb pofát, és kikéred magadnak, mint Rákay Philip, hogy a sajtó miért nem kérdezi meg például Dobrev Klárától, milyen érzés minden nap egy olyan rózsadombi villából elindulni, melyet anno zsidó tulajdonosától vettek el, majd a kommunizmusban az elvtársak utaltak ki egymásnak? – Amikor az igazságkeresés mindkét oldal irányába lángol majd, akkor beszélhetünk egymással – mennydörögte a szerencsétlen. Csak azt nem értem, hogy a kötcsei pikniken is faszért Dobrev Klárával kellene foglalkoznia a sajtónak, amikor állítólag a fideszes szellemi krém kormányozza az országot tíz éve. Tehát mi köze van Dobrev Klára villájának ahhoz, hogy a kétharmados hatalom loholva menekül a sajtó elől? Olyannyira, hogy a miniszterelnököt konkrétan menekítik, mint a bűnözőket, amikor bilincsbe verve, az arcukat eltakarva hurcolják el őket és túl sok a kamera. Szar lehet így élni, és úgy tenni, mintha azok lennének a vérgecik, akik a nyilvánosság tájékoztatása okán hurcolkodnak el évről-évre Kötcsére, és a zártkörű polgári zabálások és észosztások megannyi más helyszínére. És nem, egyáltalán nem azért, mert nincs jobb dolguk, hanem mert ez a feladatuk.

És hogy miről lamentált az egyszemélyes párt- és országvezetés? Majd Bayer publicista jól megmondja, de addig is. Az „okos nemzetépítés” stratégiájáról, a nemzeti szuverenitás és a függetlenség megerősítéséről. Nem hiszem, hogy különösebb erőfeszítés kell ahhoz, hogy ezt értelmezni tudjuk: folytatja. A vicsorgást mindenkire, aki kétségbe vonja a jogát, hogy úgy hordja szét az országot téglánként, ahogy ő akarja. Az európai körforgalomról előadott dakota okosságát, meg azt, hogy miként dícsérte agyba-főbe Tarlóst, meg Novák Katalint, most hagyjuk. Van itt valami egészen pikáns:

a kötcsei piknik házigazdájához, Balog Zoltánhoz fordulva az a kérést fogalmazta meg, az fejtse ki  egy vasárnapi istentiszteleten, hogy a keresztény szabadság mit jelent.

Ez majdnem olyan ízletes, mint amikor Kósa Berki Krisztiánt dícséri, hogy Karácsonyt gyalázhassa. Szóval hangosan kimondja az ember, hogy az úgy működik a NER-ben, hogy a miniszterelnök megmondja a betanított esztergályosból és papból lett miniszterből újra pappá lett alattvalójának, hogy miről kéne prédikálni a vasárnapi istentiszteleten. Ez így rendben van, nem? És akinek nem tetszik, hogy itt már az egyetemes magyar keresztény anyaszentegyház főpapját is Orbán Viktornak hívják, az induljon oszlásnak, és örüljön, hogy egyáltalán megtűrik.

Azt hiszem, ezek után már csak Rogán Antal váratlan kamera elé állásáról van még néhány szavam, aki változatlanul nincs jó színben, de a pofáját beborító bőr tökéletesen jól teljesít. A propaganda miniszterét arról kérdezte a hvg.hu (érezzék megtiszteltetésnek, hogy a főnökével ellentétben nem loholt el, hanem megállt egy szóra), hogy mit tud az üzletasszony feleségéhez köthető titokzatos békásmegyeri cégről, amely úgy szakított közpénzmilliárdokat az általa vezetett tárca propagandaköltéseiből, hogy egy lepukkant panelbe van bejelentve. Válasznak nem nevezhető válasz: a magyar kormány összes kampányát egy ügynökség szervezi, akik szabadon választhatják meg, azt hogy milyen alvállalkozókkal dolgoznak. „Mi ebbe nem szoktunk beleszólni”. Kurvajó, akkor minden fasza. Az a baj, hogy a kérdés már eleve rossz. A kérdés nem az, hogy hova van bejelentve egy retkes kamucég, hanem hogy Rogán Cecília mit keres azok körül a milliárdok körül, amelyeket a férjeura osztogat, mintha a sajátjából osztogatna? Minden más ehhez képest lényegtelen. A korrupció definícióját ez már így is bőven kimeríti. Akkor is, ha az istenadta népet ez sem hozza lázba.

Maradok tisztelettel, minden jót kívánok, csudálatos vasárnapot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!