Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hal helyett teve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány, ezen belül az agrárminiszter egészen egyszerűen nem tud hibázni. Mi lehetne jelen helyzetben fontosabb, mint kielégíteni a horgászok jogos igényét? Szerintem is, a világon semmi. Most nem jövök azzal, hogy az én kicsi kertem konkrétan kiégett, mert egyrészt az én bajom, másrészt semmi jelentősége. Ha nagyon akarnám, tudnám locsolni. Legfeljebb akkor 20 másik család inni nem tudna, ezért nem locsolom. Az nem az agrárminiszter sara, hogy a vízhálózat fejlesztése elmaradt, ezért ezrek maradnak víz nélkül a legnagyobb kánikulában. Azonban nem csak az én kertem száradt ki, hanem azoknak az embereknek a földjei is, akik mezőgazdaságból élnek. Tönkrement a termés, tönkremennek a termelők és az egekben lesz mindennek az ára, holott már most is ott van.

Nagy István talán foglalkozhatna egy keveset az ország vízgazdálkodásával, mert a helyzet nem fog javulni, az éghajlat nem áll vissza a régi rendbe. Ha nem tudunk tárolni az országon átfolyó vízkincsből, ha nem épülnek ki öntözési rendszerek, hamarosan nem halakat kell telepíteni, hanem tevéket.

Stratégiai cél a hazai természetes vizek halállományának fejlesztése az ívóhelyek rehabilitációjával, valamint az önfenntartó állományok megóvása – mondta Nagy Istán agrárminiszter csütörtökön Budapesten, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 2021-es közfeladat-ellátási beszámolója kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

 Az agrártárca vezetője ismertette: négy év alatt 75 százalékkal nőtt a regisztrált horgászok száma, a 2018-as 440 ezerről 2021-re csaknem 777 ezerre.
    Nőttek a MOHOSZ bevételei is, miután a halgazdálkodás fő állami bevételét képező állami halász- és horgászjegy ellenértéke, illetve a fogási napló díja 2019-től közvetlenül a szervezethez került. Így a 2019-es 980 millió forintról 1,5 milliárd forint fölé emelkedtek a közvetlen bevételek – közölte.
    Nagy István felidézte, hogy 2017-től a MOHOSZ hasznosítja a horgászatra alkalmas, állami tulajdonban lévő természetes vizeket, 2019-től pedig a horgászszövetség közfeladat-ellátó szervezetté vált. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!