December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hadházy: Minden jel szerint az önök pénzéből fogják kifizetni Matolcsy veszteségét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt úgyse fogja, úgy értem, ezt se fogja nagy dobra verni, sőt, semmilyen dobra nem fogja verni a kétharmados önkényt szolgáló állami hírügynökség, úgyhogy vasárnap ebéd előtt, után, közben emésszük meg ezt is, ameddig kiderül, hogy holnap a 423 forintos euróárfolyam milyen irányba hullámzik tovább. Mert kinek mit intézett a kormánya és dilettáns holdudvara, ugye.

Az oszlásnak indult ellenzék egyik kevés, valóban ellenzéki munkát végző (egyenesen több ember munkáját végző) figurája, a független Hadházy Ákos mai posztjában arra a két nappal ezelőtti hírre hívja fel a figyelmet, miszerint közel tíz év töretlen sikerszéria után brutális veszteséget halmozott fel a Matolcsy-féle Magyar Nemzeti Bank. Jó, hát nem egy Vodafone-biznisznyi pénzről van szó, de a fél év alatt összehozott 200 milliárdos (200 000 000 000) mínusz azért annyi pénz, amiből kijönne néhány még ki nem rúgott pedagógus tisztességes béremelése.

Jó lenne vitába szállni Hadházyval, és azt mondani, hogy hülyeségeket beszél, de sajnos semmi túlzás nincs abban, hogy Matolcsy világraszóló bűncselekmény-sorozata volt, ahogyan a forint szándékos gyengítésén, a devizahitelesek vérén, a nyomorúságuk forintosításán összeharácsolt 800 milliárd (800 000 000 000) nagy részét elherdálta. Mint a képviselő írja: Matolcsy fia még most is a Nemzeti Bank alapítványa által vásárolt “kutatóközpontban” lakik. Így megy ez a NER-ben, végül is hol lakjon a sajátlábú Matolcsy-leszármazott, nem? De.

A lényeg, hogy ugyan az általa szarrá gyengített forint szabadesését nem sikerült megakadályoznia a monetáris és fiskális politika legnagyobb szellemi alkoholistájának, ellenben a haszontalannak bizonyult kamatemelések miatt összelapátolta az említett mínusz 200 milliárdot. Hadházy ezzel összefüggésben azt nehezményezi, hogy semmi olyasmiről nem hallott, hogy Matolcsy nekiállt volna eladogatni a luxusvagyont, például az iszonyatos pénzből a haverja cégével felújíttatott, és a sajátlábú fia cégével bebútorozott Posta palotát, és arról sem szólnak a hírek, hogy leállíttatta volna az MNB irdatlan költségű felújítását. Az ellenzéki politikus úgy véli, ez azt jelenti:

Minden jel szerint az Önök pénzéből fogják kifizetni Matolcsy veszteségét. A Pannon Pénzügyi Mágus a nyereségkor arra hivatkozott, hogy miért ne költhetné el, ha olyan zseniálisan gazdálkodtak (pedig csak annyi történt, hogy a devizásoknak 260-ért adták el a frankot, amit az MNB 160 forintért vett) Pedig minden normális országban a jegybank természetesen befizeti a költségvetésbe a nyereséget, hiszen a veszteséget is onnan fogják fedezni. 

De ennél sokkal nagyobb baj az a hatalmas rombolás, amit a kontárkormány és Matolcsy “unortodox” ámokfutása okozott és a sok százezer család szenvedése, amit a devizahitelesek kálváriája idézett elő.

Ha vicces lenne, viccelődhetnék, és mondhatnám, hogy sebaj, majd a Vodafone nyereségéből visszajön és visszateszik. Miután megemelték belőle a pedagógusok bérét. De nem vicces. Olyannyira nem, hogy még az is lehet, hogy a sok százezer devizahiteles család szenvedése és kálváriája a kanyarban nem lesz ahhoz képest, ami most jön. Egyedül az a kérdés, hogy kire sikerül rálőcsölni a fekáliát: az elcseszett brüsszeli szankciókra, vagy ezt is Gyurcsányra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!