Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Háborodva vagyunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondtam én, hogy zavar van a propagandában egy ideje. De ez a mostani közlemény annyira remekül sikerült, hogy feltétlenül beszélnünk kell róla. Azt értem – mert rendes magyar embernek ez evidencia -, hogy amikor a járvány első hulláma el sem jutott Magyarországra – azóta ez már bizonyított tény, tavasszal igazából itt nem volt járvány -, akkor Orbán Viktor védett meg minket. Nyáron ment a pezsgés, rohantunk (én pont nem, de aki akart és tudott) nyaralni, nehogy csődbe menjen a honi vendéglátóipar krémje. Ősszel már elkezdtek dudálni a szakemberek, hogy nem kellene hozni-vinni a vírust, mert baj lesz hamarosan. A kormány pont leszarta a szakértők figyelmeztetését. Lett is baj, ránk is zárták a határt hirtelen. Aztán megpróbáltak mindenféle érdekes módosítást bevezetni, hogy a zárlat ellenére melyik országból lehet mégis bejönni. A hajcihő egyedül a vírust nem zavarta, az vidáman terjedt.

Akkor mondta Orbán Viktor – nem volt olyan régen, még lehet rá emlékezni -, hogy mindenkit meggyógyítanak. Amikor ez nem járt igazán sikerrel, akkor naponta elmondta, hogy már mostmindjártrögtön itt a védőoltás, addig tartsunk ki. Ezután jött az, hogy Magyarország megrendelt 14,5 millió – vagy 12,5? – vakcinát, semmi pánik. És tárgyalnak ők az oroszokkal és Kínával, és amint lesz vakcina (mert akkor még csak a kísérletek folytak), tuti mimagyarok leszünk az elsők, akiknek lesz belőle. Akkor még bőven szó sem volt arról, hogy az uniós beszerzésre várunk. Egyszer sem hangzott el az, hogy akkor és olyan ütemben jut az ország oltóanyaghoz, amikor és amilyen ütemben az Unió ad nekünk.

Na, ehhez képest most derül ki, hogy mindenről a brüsszeli bürokraták tehetnek? Miattuk nem lehet feloldani a korlátozásokat? Nem a magyar kormány szúrta el a járványkezelést, amikor nem lépett időben, leszarta a figyelmeztetéseket, hanem az Unió a hibás? Hát mi nem egy büszke, szuverén ország vagyunk, amelyik nem szorul rá a sorosista, birodalmi terveket szövögető EU-ra? Hogy van ez, tessék mondani?

És ez a támadás hogy volt? Az EU támadta Magyarországot hosszú hónapokig azért, mert más forrásból akart a kormány oltóanyagot szerezni? Ha hosszú hónapokig támadtak, akkor ez még ősszel lehetett. Mi lett a vége? Orbán meghátrált, és lemondott a vakcina beszerzéséről? Betojt az EU-tól? Esetleg az történt, hogy nem sikerült szerezni, és most az Unióra próbálja kenni Szijjártó?

Végül: ha már hónapokkal ezelőtt tárgyalt a magyar kormány az oroszokkal és a kínaiakkal is (hiszen tudjuk, hogy tárgyalt), akkor most miféle tárgyalásokat akar megkezdeni mipetink? Ja, azt lehet már tudni, hogy az oroszok tudnak-e adni oltóanyagot? Mert az utolsó hír az volt, hogy nincs elég kapacitás, senkinek nem tudnak adni. A kínai vakcinát engedélyezte már valaki?

Értem én az irányváltás. Baj van, rá kell kenni valakire. Az EU messze van a tökéletestől, ezt nem vitatom. De legalább ne ilyen zűrzavarosan hazudozna szeretett kormányunk, mert ezt még Orbán hívei sem veszik be.

Az Európai Bizottság (EB) “botrányosan” lassú vakcinabeszerzése miatt nem lehet feloldani a korlátozásokat – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter azt mondta, a tavalyi évet jellemző problémák nem tűntek el idén sem, sőt az esztendő elején – a várakozásokkal ellentétben – elmaradt az “eufória”.
    “Mindenki azt várta a brüsszeli hitegetés alapján, hogy a tavalyi év végén, az idei év elején az Európai Unióban (EU) hatalmas sebességgel indul be az oltás, aminek nyomán aztán az európai országokban a meglévő korlátozó intézkedéseket, szigorításokat fel lehet majd oldani” – hangsúlyozta.
    Hozzátette, mindez azonban elmaradt az EB miatt, míg az EU határain túl, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Izraelben “viharos sebességgel” zajlik az emberek beoltása.
    Szijjártó Péter szerint az EU által támogatott vakcinafejlesztésből származó oltóanyag éppen az EU-ba jut el a leglassabban.
    “Ez egész egyszerűen botrányos helyzetet hozott létre, főleg úgy, hogy az Európai Bizottság hosszú hónapokon keresztül folyamatosan támadta azokat az országokat – mint minket is -, amelyek más forrásokból is szerettek volna oltóanyagot vásárolni” – emelte ki.
    Szerinte ezek alapján helyes lépés volt megkezdeni a tárgyalásokat keleten is, hiszen arról lehet hallani, hogy nagy nyugat-európai országok, illetve cégek az oroszokkal “valamifajta” vakcinafejlesztésről vagy -gyártásról tárgyalnak. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!