Február 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha már úgyis ott van Svájcban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 898,378 forint, még hiányzik 2,101,622 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt írta ma az MTI, hogy Havasi Bertalan miniszterelnöki mindenes arról tájékoztatta őket, hogy a főnöke Svájcba utazott, ahol ma Bernben tárgyal az ország vezetőivel, szerdán pedig átfogó politikai beszédet tart Zürichben. Orbán Alain Berset svájci szövetségi elnökkel és Ignazio Cassis külügyminiszterrel folytat megbeszéléseket; az őt elkísérő kíséret tagja Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ha ezzel megvan, akkor holnap Zürichben az idén 90 éves, rangosnak mondott, a migránsozásban kiválóan teljesítő svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche jubileumi ünnepségén mond beszédet; az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a Weltwoche főszerkesztője, Roger Köppel svájci néppárti parlamenti képviselő moderál. Aki nemcsak nagy rajongója Orbánnak, de hozzá hasonlóan Moszkva-párti és migránsellenes. Mint korábban egy újsághirdetésből kiderült, durván 40 ezer forintot kellett leszurkolnia annak, aki luxuskörülmények között akar találkozni november 22-én Orbán Viktorral. Jó kis alákérdező, összekacsintó csacsogás várható, miután a részvételt regisztrációhoz kötötték és csak korlátozott számú helyet tudtak biztosítani a felcsúti géniusz fellépését megtekinteni kívánók számára.

Mindegy is, majd holnap kiderül, hogy milyen kedélyesen osztogatta az illiberális siker receptjét a svájciaknak a mindenhez is értő, tévedhetetlen miniszterelnök-oligarcha, én viszont arra gondoltam, hogy ha már úgyis ott van Svájcban, esetleg mesélhetne nekik arról is valamit, hogy mi a helyzet azzal a büdös, bonyolult pénzmosási, hivatali vesztegetési, több milliárd forintot érintő hűtlen kezelési ügylettel, amelyben a Nagy István nevű ember agrárminisztériuma és egy svájci offshore-számla érintett.

Mesélhetne arról, hogyan csinálják ők ezt a korrupciót kormányzati szinten. Mármint azon túl, amit eddig is tudunk: hogy minden jel szerint ellopnak milliárdokat egy minisztériumtól, amely összegek vagy azoknak egy része aztán a tárcavezető volt és jelenlegi beosztottja apjának SVÁJCI offshore-számláján landolnak.

Igazán megoszthatná a hanyatló Nyugattal a gondosan megszűrt közönség színe előtt, hogy miért szolgálja a magyar nemzeti érdeket, hogy egy minisztérium háttércége eleve milliárdokat fizet ki érdemi munkavégzés hiányában ügyvédi irodáknak, és milyen módon segíti úgy általában a magyar családokat, hogy fideszes miniszterek és a fideszes udvartartás milliárdosainak számláin landolnak közpénzek? Tudom, hogy a hivatalos propaganda szerint üzleti ügyekkel nem foglalkozik a hatvanpusztai oligarchák leghírhedtebb jogászminiszterelnöke, de miután tudjuk, hogy közben a korrupció elleni zéró tolerancia élharcosának is tartja magát, esetleg szorgalmazhatná, hogy Hadházy Ákos svájci hatóságnak címzett feljelentése (ami valószínűleg mostanában áll  megszövegezés alatt) majd kellő figyelmet kapjon.

Hát hiszen minden mimagyar ember elemi érdeke lenne megtudni, miképpen került milliárdos összeg az egyik Orbán-miniszter beosztottja apjának SVÁJCI számlájára. Biztosan megnyugtató lenne a mimagyarembereknek is, meg a hanyatló, döglődő svájciaknak is, hogy ha kiderülne, hogy Magyarország miniszterelnöke nem egy bűnbandát vezet, hanem egy országot. Annak ellenére, hogy az igazságügyi minisztérium csúcsáig érő, aktuálisan bíróság előtt heverő súlyos kenőpénzes, végrehajtói maffiás korrupciós ügytől is távol tartotta magát, pedig arra az esetre is igaz volt meg erre is igaz: ha tudott róla, az a baj, ha nem tudott róla, az is baj. Attól, hogy politikai elemzők szerint a korrupció irányából nem buktatható meg az Orbán-kormány, egy korrupt ország soha a büdös életben nem fog felzárkózni Európához, és ez egyáltalán nem lebecsülendő tragédia.

Egyébként ennél a Direkt36 által felgöngyölített, az Agrárminisztérium csúcsvezetéséig érő büdös korrupciós ügynél jobb példát keresve sem találhatnánk arra, hogy miért van szükség valójában az ún. szuverenitásvédelmi törvénycsomagra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!