Január 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha már ennyire benne vagyunk a szemforgatásban: ki kormányoz tizenegyedik éve?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kölcsönös tiszteletben és gyönyörködtető változatosságban gazdag jó reggelt kívánok mindenkinek! Tény, hogy a tisztelettel is lassan úgy vagyok, mint a kokárdájukkal. Addig amortizálják, ameddig már semmit nem jelent. Most egyelőre még jelent, és komolyan is gondoltam. Kezdjük az elején a hülyeségekkel.

Dömötör Csaba államtitkár beszélő feje nyomán harsányan lelkendezik a pártállami média (a legnagyobb lázadók még azon is morfondíroznak közben, hogy Vajon az ellenzéki pártok aktivistái hányat tudtak eddig összelopni a postaládákból?!), pláne hogy az MTI is lehozta a naccerű hírt: brutálisan sikeres a nemzeti konzultáció. Rogán beosztottja szerint a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek. És hát figyelembe véve, hogy milyen messze még a vége, ez a szám (engem is foglalkoztak a kérdés: ki csapott a hasára, hogy éppen ennyi jött ki?!) nagyon nagy érdeklődést jelez. (Az elavult Kubatov-lista lájkolja ezt.)

Az igaz, hogy Dömötör állítása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza, arról a súlyos biztonsági hibáról viszont nem ejtett szót, amelyet az egyik gyanútlan felhasználó a nemzeti konzultáció weboldalán talált és képernyőkép formájában meg is örökített. Nem is kellett, mert a munkamegosztás jegyében a Kormányzati Tájékoztatási Központ az Indexnek megnyugtatásul azt írta, hogy a médiában megjelent egyes állításokkal szemben az interneten megjelent információk ismerete nem alkalmas arra, hogy a nemzeti konzultáció informatikai rendszeréhez illetéktelenek hozzáférjenek. Különben meg az utóbbi időszakban folyamatosan emelkedik a kormányzati oldalak elleni támadási kísérletek száma. Hápersze, rögtön gondoltam, hogy megint ki az áldozat, nyilván nem Gizike botlott meg routerben, meg nem is a csilliárdokból hozzáértő informatikusok néztek be valamit, hanem támadás alatt állnak az elvtársak, a média pedig megint hülyeségeket állít. De hogy azt tudja valaki esetleg, hogy megint kamu email címről akárhány nemzeti konzultációs izét be lehet küldeni? Mert ha igen, akkor nem csodálkozom, hogy ilyen jól pörög a propagandabiznisz. Mert amúgy sem csodálkozom.

Ugyanaz az MTI, amelyik minden kormányzati fennforgásról, büffentésről, beszólásról és miniszterelnöki profilképcseréről (jó, lehet, hogy ez utóbbi, kétoldali bálványimádási mutatvány megállt az Origónál) lihegve beszámol, a Kaleta nevű pedofil seggfej személyiségi jogainak védelme okán nem volt hajlandó lehozni Vadai Ágnes (DK) közleményét. Amelyben a képviselő szerintem teljes joggal rökönyödött meg azon, hogy miután a szolgálati laptopján tárolt 19 ezer pedofil képpel kapcsolatban beismerést tett, Kaleta az ügyészség által elfogadott legenyhébb ítélet ellen fellebbezést nyújtott be. Már tegnap elgurult ettől az alávalóságtól a gyógyszerem, mármint attól, hogy micsoda rinocéroszbőr takarhatja ennek az embernek a pofáját, vagy a gazdáinak a pofáját, nem tudom, mi az ő pozíciója. Hogy ahelyett, hogy teljes megszégyenülés és társadalmi megvetés mellett kussban elkullogna és örülne, hogy bár az egész országra szégyent hozott, de így is megúszta egy évvel – két és fél évre felfüggesztve, vagyis geciolcsón -, még a végén ő lesz a mártír, basszameg. Hát milyen szájbakúrt ország ez? És nem az, hogy a pártállami hírügynökség a vállalhatatlan emberi salakanyag SZEMÉLYISÉGI JOGAIT védi, de a Polt-féle elsikáló üzemegység közben a bíróságra kenegeti a fekáliát. Miszerint hozhattak volna más ítéletet, mint ami az ügyészségi indítványban szerepelt, és különben is más országokban mi a helyzet. (Amikor a fideszes korrupciót kéne üldözni két kézzel, akkor meg az van, hogy leszarjuk, mi van más országokban, nekünk ne ugassanak bele a szuverén belügyeinkbe más országok, mi úgy üldözzük a korrupciót, ahogy akarjuk.)

Milyen kurvajó, nem? Ahelyett, hogy arról szólna a közbeszéd, hogy mit szándékozik tenni az istenverte szakpolitika azért, hogy megelőzhetőek legyenek az ilyen alávalóságok és meg lehessen védeni a gyerekeket a Kaleta-féle elvetemült szarcsimbókoktól, retkes politikai vita folyik arról, hogy kinek a kurva anyját. És jön Kósa Lajos, és Deutsch Tamást jobbról előzve forgatja a szemét azon, hogy szinte felmentő ítélet született. De majd a Fidesz-frakció gyermekvédelmi akciótervvel készül az Országgyűlés őszi ülésszakára, amelynek keretében szeretnék szigorítani a pedofil bűncselekmények büntetési tételeit.

Ha már ennyire benne vagyunk a szemforgatásban, ki kormányoz tizenegyedik éve? És ki az, aki a Btk.-ban a 18. életévét be nem töltött személyről/személyekről készült pornográf felvétel megszerzése, birtoklása esetén a büntetési tétel felső határát három évig terjedő szabadságvesztésben határozta meg? Nekem nincs kedvem a felelősséget porciózni, és mutogatni, de az elég világos, hogy ha valóban ki van akadva a Fidesz-KDNP Kaleta Gáboron (Kocsis Máté is fel van háborodva és undorodik, csakhogy nem annyira a bíróság ítélete a felháborító, mint amennyire a jogszabály gyalázatosan enyhe), akkor a jól bevett kétharmados, önkényes, éjszaka sunnyogós technikával, akár rendkívüli parlamenti ülés összehívásával módosíthatnák a Btk.-t, nem? Nem majd valamikor, hanem most. Amikor a hatalom megtartását szolgáló disznóságokat kell egyik napról a másikra törvénybe iktatni, akkor nem ismernek lehetetlent. Amikor azt kellett nyélbe ütni, hogy a szegregált diákok ne kaphassanak többé kártérítést, akkor kezüket-lábukat törték. Amikor a járvány kellős közepén a honfitársaik egy amúgy is nehéz helyzetben lévő csoportját (transzszexuálisok) kellett a jogaiktól megfosztani, az életüket még jobban megnehezíteni és tovább alázni, vagy éppen NER-ideológus Máriához kellett ingyen állami ingatlanokat hozzávágni, és hadd ne soroljam ki mindenkit kellett kisemmizni, átverni, akkor Semjén le sem hunyta a szemét. Rajta, lehet cselekedni, nem két hónap múlva, hanem most. Legalább kivételesen valami olyasmit csinálnának, amivel nem ártanak.

Kicsit túlszaladtak az indulataim, pedig kellene még néhány szót ejtenem a kormányzatilag már korábban kiherélt és porrá alázott Magyar Tudományos Akadémia vadonatúj elnökéről, illetve azokról a derék tudósemberekről, akik Freund urat preferálták az elnöki székben látni Pléh Csaba pszichológussal, nyelvésszel szemben. Megértem, hiszen Freund Tamás úr, aki egy világhírű agykutató, az elmúlt évben végül is csak kétszer alázta meg a társadalomtudósokat, azzal vádolva őket (neveket azért nem említett, pedig úgy lett volna korrekt), hogy tudományos teljesítményük ordító hiányát politikai ellenzékiséggel (értsd: kormányellenességgel) próbálják leplezni. Egyrészt a miniszterelnöknek még 2018-ban írt személyes levelében, amely sajnos nyilvánosságra került, másrészt a pártsajtónak adott múlt heti interjújában, amelyben korábban megfogalmazott vádjait hozzávetőleg megismételte. Azt gondolom ennek alapján, hogy a tudós urak és hölgyek kiválóan választottak, egyéb érdemei mellett aki a kollégáit képes felnyomni a regnáló hatalomnál, az rossz ember nem lehet. Ha ráadásul a politika és a tudomány kölcsönös bizalmon alapuló együttműködését nemzeti érdeknek tartja, akkor főleg nem. Tehát az MTA feje fölött keresztülröhögve a kormány kihúzta a teljes kutatóhálózatot az intézmény alól, Freund úr vadonatúj MTA-elnök pedig arról beszél, hogy ő soha nem vesztette el a reményt, hogy ez visszakerül az akadémia égisze alá. De kormánykritikával ne foglalkozzon ám mindenki, csak a kiválók. Annyira borzasztó és fárasztó és unalmas, hogy tényleg ennyire semmiből semmit nem értenek, és nem tanulnak ezek a kiváló emberek.

Semmi gond, mert Mészáros Lőrinc lánya és veje akadémiai kiválóság nélkül is legalább olyan szilárdan állnak az ország lábán, mint az Orbán leszármazottak. Miközben az adócsökkentés nemzeti kormánya szarrá adóztatja és rommá sarcolja az alacsony fizetésért gürcölő, legkiszolgáltatottabb magyarokat, Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt közös cége 200 milliós osztalékot fial. Mert a kiválóság és a tehetség mindig utat tör magának. Ha beledöglünk, akkor is. Ja, és álhír, hogy fejenként 1000 forintos jutalmat kaptak a pedagógusok, az igazság ezzel szemben az, hogy az intézmények 1000/fő pluszjuttatást kaptak. Megértünk a pusztulásra, az már biztos. Tizenegy év kemény munkája van benne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!