Február 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha legalább az ember összejönne neki

Jó reggelt! Máris megint péntek van, úgy elsuhant ez a hét is, mint ahogy a többi szokott. Nemzeti pávánk éppen az iszlámot élteti, igaz hogy nem itthon, mert azt a hívek (mármint az ő hívei) talán zokon vennék. Vagy ha azt nem is, esetleg meglepődnének, hiszen évek óta abban a tudatban élnek, hogy az egy gyilkos vallás és el akarja pusztítani Európát. De legalább is elveszi a munkánkat, a kultúránkat és az identitásunkat, elterjeszti a saríát és általában kártékony, veszélyes és keresztényellenes  dolog. Na, ehhez képest most ott tart őpávasága, hogy:

A kereszténydemokrata pártoknak jó esélyük van az együttműködés megteremtésére a mérsékelt iszlám pártokkal, mert közös bennük, hogy mindegyik ragaszkodik saját identitásához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén, amelyet az indonéziai Yogyakartában rendeztek meg. (MTI)

Mint kiderült, nem csak azért trappolt oda a miniszterek elnöke, hogy szokása szerint törleszkedjen az éppen aktuális közönségéhez, hanem azért is (valószínűleg főként azért), hogy meggyőzze az Európai Néppártot arról, hogy tartsák meg a Fideszt, mert az lesz nekik a jó. Az MTI hírében ez ugyan nincsen benne, pontosabban az Orbánról szóló hírben nincsen benne. Egy másikban azonban igen.

Az úgynevezett bölcsek tanácsa javaslata nem fogja előmozdítani a Fidesz és az Európai Néppárt ügyét – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Deák Dániel elmondta, a háromtagú testületet – amelynek tagja Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke, Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke – annyira különböző nézetű emberekből áll, hogy “sakk-matt helyzet” állt elő.
    Azért is fontos a most zajló indonéziai találkozó, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz, és ahol a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé (újabb nevén Centrista Demokrata Internacionálé) tagjai egyeztetnek, mert meg tudják vitatni, hogy milyen irányba érdemes haladni – emelte ki Deák Dániel.
    Hozzátette: az Európai Néppárt nyugat-európai tagpártjai mostanra balliberális irányba mozdultak el, és szükség volna egy “visszamozdulásra”. Az indonéziai egyeztetésen rádöbbenthetik a néppárt vezetőit, hogy rossz az az irány, amerre tartanak – mondta Deák Dániel. (MTI)

Szép dolog a politika, vagy minek nevezik ezt. De visszakanyarodva Orbán Viktor csodás szónoklatára, úgy tűnik, a Néppárt győzködése mellett maradt ideje az ellenségei (ellenfelei neki nincsenek) szapulására is.

 Európában az a fő kérdés, hogy miképpen tudjuk megőrizni nemzeti és keresztény identitásunkat egy olyan időszakban, amikor az úgynevezett európai haladó, liberális politikai erők megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk. Megpróbálják átvezetni a társadalmakat egy olyan korszakba, amelyet ők posztkeresztény, posztnemzeti kornak neveznek. Mi azok közé tartozunk, akik szerint az ember számára a legfontosabb az identitása, és mi ragaszkodunk nemzeti és vallásos identitásunkhoz – jelentette ki Orbán Viktor.
    “Az úgynevezett nemzetközi, fősodorbeli, liberális gondolkodók és médiájuk megpróbál meggyőzni bennünket, 21. századi modern embereket arról, hogy a béke és a szabadság megteremtéséhez az embernek meg kell szabadulnia az identitásától. De mi nem szeretjük ezt a gondolkodásmódot. A muszlimok is ragaszkodnak a saját identitásukhoz és mi keresztények is, ez közöttünk a hasonlóság. Mindegyikünknek meg kell találni önazonosságunk megőrzésének módját, és ellenállnunk a nyomásnak, amely szerint könnyebb és boldogabb az ember élete, ha nem tudja pontosan kicsoda, csak azt, hogy ember” – mondta. (MTI)

Jó, hazudik Orbán mint a gép. A franc akarja elvenni az ő identitását (a rablott vagyonnal már más a helyzet), ráadásul honnan veszi a bátorságot, hogy kijelentse: liberális gondolkodású ember nem lehet hívő? Lenne rá egy fogadásom, hogy a pápát nehezen tudná rávenni arra, hogy konzervatív, keresztény, jobboldali, illiberális (nem tudom, ezen a héten melyik az aktuális és milyen variációban) legyen. Tudom, Orbán keresztényebb a pápánál. Egyébként a magam részéről már annak is nagyon tudnék örülni, ha legalább az ember összejönne őfényességének és udvartartásának.

Varga Mihály, közepes képességű könyvelő nagyinterjút adott a Mandinernek. Ebből én most csupán egy kis részt ragadok ki:

A kritikusok szerint viszont nem sikerül a visegrádi országokhoz felzárkózni, lassan Románia is lehagy minket. Ez az ellenzéki sajtó fake newsa, aminek ellentmondanak a gazdasági tények. Vonzóbbak a magyar, mint a román fizetések, sok román munkavállaló dolgozik Magyarországon, nem hallok tömeges átjárásról tőlünk Romániába. A visegrádi négyekhez vissza tudtunk zárkózni, és vannak területek, ahol mi vezetjük a csoportot. Megszűnt a 2010 előtti méltatlan helyzet, hogy lenézett sereghajtók voltunk ebben a körben. Több szempontból is mintát adunk ezen országoknak. A csehek után itt a legalacsonyabb a munkanélküliség, a tavalyi gazdasági növekedés nálunk volt a legmagasabb. Miközben a legutóbbi negyedéves növekedés hazánkban 5 százalékos volt, Csehországban 2,5, Szlovákiában 1,8, Lengyelországban 4 százalék fölötti. Nincs szégyenkeznivalónk, de a korábbi elhibázott gazdaságpolitika miatt tíz év munkába telt, mire Magyarország újra az őt megillető helyre került a régióban. (Mandiner)

Akkor most nézzük igazmondó Orbán király igazmondó kincstárnokának szavahihetőségét. Nem fogok szövegelni, csupán jól érthető ábrákat pakolok egymás alá. Azokat talán még a megrögzött hívek is értik. Most szólok, nem a liberálisok hamisították, a KSH adta ki. Elég sajnálatos, hogy nem éppen frissek az adatok, de valamiért a statisztika olyan, mint a történelemírás. Jóval az események után kullog.

Egyetlen mondatban összefoglalom: A V4 országok közül nálunk döglenek meg a legkorábban az emberek, a halálozási ráta itt a legmagasabb, az elvándorlás a második legmagasabb, az ezer lakosra vetített születési szám a legalacsonyabb, a vásárlóerő messze a legszarabb, a magyarok a legiskolázatlanabbak – miközben folyamatosan brutálisan csökken a felsőoktatásba jelentkezők száma-, de legalább nálunk van a legtöbb külföldi tulajdonú vállalkozás. Legalábbis a legfrissebb KSH kiadvány szerint. Ha a közben eltelt három évben lóugrás-szerűen javultak a mutatók, akkor hurrá. Én nem hiszek benne, de gondolom majd jövőre kiderül, miután a 2016-os adatok 2018-ban láttak napvilágot. Addig már fél lábon is ki fogjuk bírni. Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.