December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha kell, Orbán Viktor ölben vinné át őket a küszöbön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madárcsicsergős szép reggelt! Ma rám szakadt a lehetőség, már amennyiben lehetőségnek nevezzük a jóreggelt-cikk megírását. Nevezzük annak. És bár békességes vasárnap van, nem tudok elmenni szó nélkül a rendkívüli örömhír mellett, miszerint ha valamiért most lenne a választás (nem most lesz, mert már volt), az MSZP be se jutna a parlamentbe.

A Nézőpont mért egy nagyot és azt találták ők, hogy emelkedett a Fidesz (ők a KDNP-t is odaírták, de én nem ismerek egyetlen embert sem, aki életében valaha is a KDNP-re szavazott volna) támogatottsága. Ha most lennének a választások, 54 százalékkal győzne a Fidesz, mondja a Nézőpont. Én pedig kivételesen hajlandó vagyok elhinni, hogy ha váratlanul kiírnák jövő hétre a választást, már nem lenne szükség annyi csalásra a győzelemhez. Kevesebb határon túlról összemuzsikált levélszavazat is elég lenne, talán még Ukrajnából sem kellene tízezrével behozni a magyarul egy szót sem beszélő hazafiakat, bár azért a választási iroda honlapja valószínűleg megint lerohadna. Jobb a biztonság.

Semmi rendkívüli nincs a dologban. Az ellenzéki pártok éppen széthullanak, nagyon helyesen. Bőven itt az ideje egy kis megtisztulásnak. Vagy inkább egy nagyon nagy megtisztulásnak. Az pedig máshogy nem megy, először szét kell szedni a rossz konstrukciót. Azt azonban már nem vagyok hajlandó elhinni, amit G. Fodor Gábor nagyszerű portáljának méltán világhírű, döbbenetesen tehetséges szerzője állít: ha most lenne a választás, a szocik kihullanának a parlamentből.

Dehogy hullanának ki, drága szerzőóriás úr! A Fidesz vért izzadna, hogy ki ne hulljanak. Ahogy – bár ez csak az én magánvéleményem – vért izzadtak azért is, hogy az LMP bejusson. Miközben a Fidesznek korlátlan lehetőségei voltak a kampányban (is), az én szép kis falumban kizárólag LMP-s palkátok voltak kiaggatva mindenhová. Talán néhány jobbikos tacepaót láttam pár villanyoszlopon, de Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt húsz méterenként jött szembe szép nagy plakátokon. Miközben én nem az ő választókörzetében élek, tehát nem ez volt az oka az elbernisedésnek. Minimum eltöprenghet rajta az ember, miből futotta a jóval kisebb költségvetésű pártnak erre a kampányra és miért volt olyan nagyon lovagias a kormánypárt, hogy ők megelégedtek a falu elején és végén egy óriásplakáttal? Biztosan csak a szokásos ballibsi paranoiám lépett működésbe.

Én elhiszem, hogy most az ellenzéki pártok szavazótábora drasztikusan zuhant. Zuhanni is fog még, valószínűleg csak a keménymag marad mindenhol, aztán vagy fel tudnak onnan állni a pártok, vagy nem. De abban biztos vagyok, hogy amennyiben hirtelen valamiért választást kellene rendezni, a Fidesz kezét-lábát törné, hogy besegítse a parlamentbe az MSZP-t és a többieket, akik most is ott vannak. Ugyan ki legitimálná a hatalmukat ellenzéki pártok nélkül? Necces helyzetben ki betegedhetne meg, hogy ne tudjon elmenni voksolni és pont azon az egy szavazaton múljon? Ki hurcolná ötvenkétszer tüntetni az elégedetleneket, hogy már a harmadik tünti után feladják a céltalan fel-alá vonulást? Ki venné élét a necces helyzeteknek? Ki szólítaná meg és csitítaná el a azokat az elégedetleneket, akik soha életükben nem szavaznának a Fideszre? Ki csimpaszkodna rá minden megmozdulásra, hogy azok is elforduljanak, akik egyébként részt vettek volna benne?

De főleg és pláne ki szorítana ki mindenféle új, feltörekvő kezdeményezést, hogy az párttá erősödhessen? Ugyan, drága költő úr! Dehogynem jutnának be a szocik és a többiek! Ha kell, Orbán Viktor ölben vinné át őket a küszöbön. Lényegében most is ez történt. A Fidesznek éppen úgy szüksége van a jelenlegi ellenzéki pártok többségére, mint azoknak a Fideszre. Amit a Nézőpont mért, az nem más, mint annak egyértelmű jele, hogy a polgárok azok, akiknek nincs már szüksége egyikükre sem. Miután nem lesz a jövő héten választás, majd meglátjuk, miből mi sül ki. A változás szükséges és elkerülhetetlen. Annak módja és ideje még kérdéses.

Miután máris túlléptem az egységnyi olvasó tűrésküszöbét a cikk hosszával, nem marad más hátra, mint veszem a búcsúmat és megpróbálom az utánam maradt űrt kitölteni egy kis muzsikával. Hamarosan folytatódunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!