Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ez győzelem, akkor milyen lett volna a vereség?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt! Győztünk. Helyreállt a káoszban a rend vagy fordítva. Vagyis minden sínen van, Illiberália virágzik, a NER hétköznapjai meg unalmasan pörögnek egymás után. Ez azt jelenti példának okáért, hogy az univerzális disznószerelőhöz igen közel álló informatikai cég (hát ki a franc merte volna feltételezni, hogy pont az informatikához nem ért ezer szálon) 19 milliárd forintért fejleszthet a BKV-nak. Lölö érdekeltsége, a 4iG alvállalkozóként került a buliba és 5+5 évig fog szolgáltatni. Csak az elmúlt forró hónapban több mint 3 milliárdért kapott megbízást a cég, ami Mészáros érkezése óta 1789 százalékkal nyereségesebb, mint volt annak előtte.

Ehhez képest némiképp szánalmas, hogy Dalcsináló Ákos úr, a NER-kultúra egyik felhőkarcolója, aki Londonban úgy érzi magát, mintha Mozambikban vagy Líbiában lenne, kénytelen volt beérni a Szerencsejáték Zrt. szaros 40 milliójával reklámszerződés címen. Hát ennél még a CÖF is többet ér a NER-nek, csak nehogy valaki megsértődjön.

Ámazonban nem ilyen piszlicsáré dolgokról kívánok elmélkedni, viszont szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a NER történetének sokadik fekete gyásznapja, amikor a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti biorobot-kontingense átnyomta az MTA kiheréléséről szóló, politikai erődemonstrációs fércművét a parlamenten, újfent olyan jól alakult Orbán számára, hogy a neve nem szerepel azon a 133-as szégyenlistán, amelyen azok a primitív szolgák vannak rajta, akik tegnap de facto kinyírták, földbe döngölték a legnagyobb magyar által létrehozott intézményt. Ez szerintem fontos akkor is, ha természetesen véletlenül alakult úgy, hogy pont most kellett háromnapos állóháborút folytatnia Brüsszelben mimagyarokért. A gyávaság, a sunyulás és az aknamunka nagymesterei számára nem jelent felmentést, hogy közben nem merték bevállalni a köznevelési törvény fideszes módosítását, ami szintén napirendben szerepelt. Nem azért, mert meggondolták volna magukat az diákok, szülők és pedagógusok szívatását és az egész oktatási rendszer tovább pusztítását illetően, hanem mert szerintem be kell osztani a szívatásokat és a botrányokat, adagolni kell a trágyát, úgy jobban hat. Ami késik, az jön alapon.

Azt hiszem, azt külön nem kell kommentálnom, hogy mit jelent az, hogy a Horthy- és Orbán-rajongó, zsidózó, lovagkeresztes nácibarát Takaró Mihály nevű alak, mellékállásban irodalomtörténész felel azért, hogy 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet. Hogy pontosan melyik hazafias szemlélet az, amit a regnáló rezsim képvisel, arról könyveket lehetne írni, de nem most.

És akkor térjünk rá a lényegre. Megint harc volt, megint megnyertük. Fontos győzelmet arattunk – ezt bírta mondani Orbán Viktor miniszterelnök a köztévének, azt követően, hogy Ursula von der Leyen német védelmi minisztert javasolták az EU-s állam- és kormányfők az Európai Bizottság új elnökének. Az egyszemélyes államvezetés úgy fogalmazott: a jövőben is lesznek harcok, de a közép-európaiak kiállnak egymásért. Az szerintem már eddig is sokat elmondott a megkerülhetetlen V4-ek megkerülhetetlen önjelölt Messiásáról, hogy miközben az európai politikusok megállapodni, kompromisszumra jutni és lehetőleg felelős döntést hozni mentek Brüsszelbe, a felcsúti illetőségű elvetélt jogászdoktor harcolni ment oda. Természetesen a sleppje már napok óta nyomja, mint süket a csengőt: az Európai Unió tisztújítási folyamata azt bizonyítja, hogy a visegrádi négyek megkerülhetetlen tényezővé váltak a közösségben.

Hétfő este – amikor Frans Timmermans még partiban volt – Bencsik nemmunkásőr professzor azon dohogott a Sajtóklubban, hogy a Néppárt lassan egy transzvesztita, ami nagyon szeretné átoperálni magát szocialistává. Kedd reggelre Bayer szakértő úr is megellette a szájbarágnivalót:

Jelen állás szerint tehát Weber és Timmermans is leléphet a színről. Tusk felfüggesztette a tanács ülését, és kétoldalú tárgyalásokat kezdeményezett az uniós államok vezetőivel. Az a vicces még, hogy eközben a Magyarországon szolgálatot teljesítő ellenzéki sajtó a „könyörgésen” túl arról harsog, hogy Orbánnak aztán az égvilágon semmi befolyása nincs sem az európai, sem a néppárti politikára.

Eközben a hírek szerint Tusk arról egyeztet éppen, hogy mekkora Michel Barnier elfogadottsága. Orbán jó két hete közölte már, hogy a maga részéről Barnier-t, a brexitügyi főtárgyalót javasolja.

Képzeljük el, mi lenne, ha a magyar miniszterelnöknek még befolyása is lenne az európai és a néppárti politikára?!

Innen jutottunk el odáig tegnap este, hogy az Origo nevű salakanyag már egyenesen Orbán és a V4-ek saját kezdeményezésének és győzelmének állította be, hogy egy olyan embert jelöltek az Európai Bizottság élére, akiről tegnap délután azt sem tudták, hogy egyáltalán szóba jöhet. Értem. Teljes győzelem.

Ehhez képest ő itt alant Michel Barnier Ursula von der Leyen, csak azért, hogy nagyon világos legyen. A hétgyermekes családanya, akitől Orbán az európai fordulatot várja.  Ez valóban érdekes fordulat lesz, ha a tényeket nézzük: a 2013 óta hadügyminiszterként dolgozó von der Leyen a CDU liberális-balszárnyához tartozik. Az Európai Egyesült Államok híve, simogatja a migránsokat, pár éve egy szír menekültet is befogadott a házába, ahogy azt a jobboldali morális fölény óbégatni szokta (ha annyira szeretik őket, fogadják is be ők), ráadásul nemcsak a melegek házasságát, de az örökbefogadási jogukat is támogatta. Remélem, Schmidt Mária is jól van, hiszen mégiscsak Merkel emberéről beszélünk, Merkelt viszont Hitlerhez hasonlította a drága ideológusszasszony. És ha mindez nem volna elég:

Soros György, Ursula von der Leyen, Nicolas Berggruen

Akkor most már csak az érdekelne úgy igazán, hogy mit ünnepel a sakálmédia és a Fidesz mostanság? Most akkor ez a hölgy is Soros embere és fizetett ügynöke? Netán egy Gyurcsányné? Orbán Viktor ezt akarta? Egy liberális baloldali politikust? Van ebben valami diszkrét báj, nem? Arról nem beszélve, hogy von der Leyen 2015-ben a CNN-nek adott interjújában élesen támadta a magyar kormányt (megtámadta mimagyarokat), amiért embertelenül bánt a menedékkérőkkel a röszkei könnygázas oszlatáskor. Pont akkoriban, amikor Manfred Weber, a derék a bajor együtt mutatkozott Orbánnal, együttérzett vele, és jelezte, hogy a CSU megérti a magyar álláspontot.

Tehát Orbán most azért győzött, mert megfúrta Weber urat, és minden elkövetett azért, hogy ne ő legyen az Európai Bizottság elnöke, majd támogatta azt a von der Leyent, aki már 2015-ben megtámadta a magyar kormányt? Most ezt ünneplik győzelemként? Vagy azt, hogy a sokat emlegetett földrajzi egyensúly és az előre beharangozott kül-, és biztonságpolitikai főképviselői szék V4-es megkaparintása (Sefcovic) sem jött be? Hogy egyetlen kelet-közép-európai politikus sem kapott pozíciót? Esetleg azt szükséges most ünnepelni, hogy Orbán Viktor a propagandája által naponta köpködött, rekordnépszerűtlennek bélyegzett Emmanuel Macronnal egy követ fújva hekkelte meg a csúcsjelölti rendszert és hányta telibe az európai választópolgárokat? Mert itt konkrétan ez történt. A füstös, hátsó szobákban meghozott elvtelen alkuk és árulások felülírták a demokratikus választásokat. A népakaratot, ha úgy tetszik. Ebben benne vannak a hölgyek-urak az egyik végétől a másikig. Tisztelet egy-két kivételnek.

Ez a választók nyílt szembeköpése volt, és ehhez Orbán Viktor vastagon asszisztált, holott ő szokta a leghangosabban követelni a választási eredmények tiszteletben tartását. A nép márpedig a csúcsjelölti rendszer tudatában szavazott. Erre viszont az Orbánok válasza az volt, hogy mivel a választás nem azt az eredményt hozta, amire számítottak, felültek a Soros vonatra és onnan kezdték újra a bomlasztást, ahol abba sem hagyták. Érthető, hogy a jogállamiság mellett másoknál sokkal keményebben kiálló Frans Timmermans a lehető legrosszabb opció lett volna Orbánéknak és a hasonszőrű korrupt elvtársainak, úgyhogy inkább belementek Ursula von der Leyen támogatásába. Remélem, a sokat emlegetett jóslatunk bejön: a Fidesz Szájerestül-Deutschostul-Orbánostul visszasírja még Webert. Akitől így sem sikerült megszabadulni. Sőt. Ha Weber tanult valamit az elmúlt hónapokból és a megalázásból, amiben része volt, akkor a Fidesz néppárti pozíció sokkal rosszabbak, mint a felfüggesztés előtt bármikor voltak. Meglátjuk. Én most búcsúzom, mert kifutottam így is az időből. Csókpuszi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!