December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ennyire jó nekünk, miért élünk rosszabbul, mint mindenki más?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már megint mimagyarok vagyunk a legjobbak, ez nem is kérdés. Azért jegyezzük meg, hogy például a román GDP a harmadik negyedévben 4,7 százalékkal nőtt, tehát ők is jól ellenállnak a háborúnak és a szankciók káros hatásainak. Tegyük hozzá, hogy Romániában az októberi infláció 15,3 százalék volt, tehát jóval alacsonyabb, mint a magyar. Ráadásul élelmiszer ársapka és egyéb ruhadarabok nélkül.

Nagy öröm az nekem, hogy mindenki mást válságba fog taszajtani Brüsszel, csak mi ússzuk meg. Már csak azt lenne jó tudni, hogy ha ennyire jó nekünk, miért élünk rosszabbul, mint mindenki más?

A magyar gazdaság ellenáll a háború és szankciók káros hatásainak, hiszen a szakmai várakozások felett, a harmadik negyedévben 4,1 százalékkal, az első 9 hónapban pedig 6,1 százalékkal erősödött – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében kedden.

A Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatközlését kommentálva a pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar GDP-adat az egyik legjobb az európai uniós országok között.

A növekedéshez alapot ad, hogy a kormány egymillió új munkahelyet teremtett 2010 óta; a magyar munkanélküliség továbbra is az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban – mutatott rá.

Kiemelte, hogy az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővültek.

Varga Mihály megjegyezte, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a brüsszeli szankciók jövőre válságba taszíthatják az európai gazdaságokat.

“Magyarországon azon dolgozunk, hogy helyes gazdaságpolitikával ellensúlyozzuk a káros nemzetközi hatásokat és megvédjük a gazdaságot a visszaeséstől” – így fogalmazott. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!