Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha egy miniszterelnökkel szemben elvárás, hogy beszéljen angolul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, még mindig nem világos a magyaroknak, hogy ők, magyarok minden miniszterelnöktől elvárják, hogy tudjon angolul. Ezért miután a gyurcsányozáson, sorosozáson meg az alkalmatlanozáson kívül (sőtpláne bölcsibe se járt!!!) más ötlete nemigen van a propagandának az érdemi lejáratásra – amit a közönségük is különösebb erőfeszítés nélkül azonnal be tud fogadni -, a Nézőpont Csoport háztáji közvéleménykutató intézetének vezetőjét volt muszáj megszólaltatni ma reggel a közrádióban, hogy sokadszorra felmondja a soros mantrát: az általuk megkérdezett mimagyarok 83 százaléka mondta ezt, de még a kormánykritikusok 70 százaléka is ezen a véleményen van.

Mráz Ágoston Sámuel szerint ugyanis a mai, egyre nemzetközibbé váló világban a miniszterelnököknek tárgyalóképeseknek kell lenniük. Régen úri huncutság volt a diplomácia, sok-sok protokolláris lassúsággal, mostanra ez felgyorsult, és aki nem tud a folyosón néhány kedves szót szólni angolul a kollégáihoz, mert várnia kell a tolmácsra, az nehezen tudja érvényesíteni az országa érdekeit.

Most abban ne mélyüljünk el túlságosan, hogy a nagytudású kutató hogyan gyurcsányozta össze Karácsonyt, és igyekezett a teljes propagandagépezet által egy emberként ordibált hazug szólamok fárasztó ismételgetésével, teljesen fantáziátlanul lesajnálni az ellenzéki előválasztást (Gyurcsány-kotta, Gyurcsány-show, látszatverseny, miegyéb), hanem fókuszáljunk arra, hogy egyes fideszes kormánytagok milyen látványosan demonstrálják ezekben a napokban, hogy ők bezzeg kenik-vágják az angolt. Íme egy egészen friss példája ennek Varga Judit igazságügyi miniszter főszereplésével, aki tolmács nélkül ad interjút:

Mondjuk én már a kérdésfelvetést sem értem, hiszen amennyiben a jogállamiságnak nincs definíciója, akkor nincs igazi jogállam vagy nem igazi jogállam, mert nem is tudjuk, hogy mi az, nem? De nem ez a lényeg, hanem hogy így érvel egy adott ponton ékes angolsággal, az orbánizmus védelmében a liberális mainstreammel háborút vívó Varga Judit az őt egyáltalán nem provokáló újságíró általunk nem hallott kérdésére válaszolva:

Ha elolvassa azt a jelentést, amit Sargentini asszony készített 3 évvel ezelőtt, láthatja, hogy tele van vádaskodással. Szerinte még az is ellentétes a jogállammal, hogy a tankönyvben a nőket babákkal a kezükben mutatjuk be.

Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a Sargentini-jelentést (angolul sem kell tudni hozzá), vagy legalább fussa át és koncentáljon a tankönyvre, a nőkre és a babákra, majd mutassa meg azt a részt, ahol a gonosz Sargentini azt állítja, vagy legalább sugallja, hogy Magyarország azért nem jogállam, mert a tankönyvben a nőket babákkal a kezükben ábrázolják. Ha ez megvan, akkor pedig tegye fel magának a kérdést: ha egy miniszterelnökkel szemben elvárás, hogy beszéljen angolul, akkor egy (igazságügy)minisztertől elvárható-e vajon, hogy igazat beszéljen? Hogy ne essen átlátszó túlzásokba, és ne hajlítsa a valóságot a fideszes illiberalizmushoz?

Lehet, hogy a NER 12. évében már a kérdésfelvetés is drámaian naiv és szánalmas, de attól még jogos. Úgyhogy már csak az a kérdés, hogy a Nézőpont Csoport mikor fogja kikutatni, hogy a magyarok hány százaléka várja el minden minisztertől, minden miniszterek elnökétől, de a legapróbb zsákfalu demokratikusan megválasztott politikusától is, hogy legyen tisztességes, és maszatolás helyett igazat mondjon?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!