Február 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Deutsch Tamás mindenkit arra bátorított volna a Fideszben, hogy éljen önazonosan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,711,144 forint, még hiányzik 1,288,856 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szó szerint hatalmas és hiánypótló portré-interjú jelent meg a mai hajnalhasadás örömére a neokohn.hu nevű portálon – már a címe is üt, hogy azt mondja Deutsch Tamás: Politikai szexepilem a szerepazonosság -, amelyet a Fidesz leghírhedtebb EP-képviselőjével készített a saját bevallása szerint a zsidósággal, a szabadsággal és a külpolitikával foglalkozó online kiadvány.

Deutsch Ennyike Tamás annyi mindenről és olyan őszintén vall ebben az irgalmatlan terjedelmű beszélgetésben, hogy az ember szeme könnybe lábad, mire a végére ér. Nem csoda, hogy természetesen az MTI is szemlézte ezt a politikai dimenzióban kórtörténeti kilométerkőnek számító darabot, bár lássuk be, az eredetihez képest erősen hevenyészettre sikerült a beszámoló. Kénytelen vagyok néhány passzust idézni azok számára, akiknek biztosan nincs annyi elfecsérelendő idejük, amennyi ahhoz kellene, hogy a saját magáról alkotott, szerteágazóan jó véleménye és „világmegváltó” álmai által rabul ejtett sármőr mondanivalóját végigszenvedje. Pedig az amerikai események sajátosan fideszes olvasatától az MTK-n, a sporton, a zsidóságán keresztül a gaz Európa birodalmi szemléletén át a Fidesz néppárti tagságáig van itt minden, mint a búcsúban. Anekdota arról, hogy mikor és miért döntötte el őmegmondóembersége, hogy soha a büdös életben nem fog drogozni, saját jó tulajdonságainak ecsetelése (szorgalom, nagy munkabírás, pusztító humor, gondoskodás, rendszeretés, jámborság, szerethetőség), vagy annak fejtegetés, hogy a Fidesz miért nem egy vallási közösség (de!), hanem politikai.

Ideteszek mindenféle kommentár nélkül néhány kirívóan erős gondolatot, majd néhány keresetlen szóban a Szárej-ügy Deutsch-féle interpretációját próbálom ép ésszel feldolgozni.

– Ami a sármőr-imázsomat illeti: mindig is szerelmes típus voltam. És talán van ennek egy csibészes, szerethető része is, nem tudom pontosan. Ha létezik ilyen egyáltalán, akkor az lehet a politikai szexepilem, hogy bármilyen megítélés tárgyát is képezte személyem, mindig szerepazonosan jelentem meg a nyilvánosság előtt. Én sosem úgy éltem az életemet, hogy azt méricskéltem, hogyan lehet a személyes életemben a nyilvánosság előtt jól eladható, népszerű döntéseket hozni, hanem úgy döntöttem, amit helyesnek gondoltam és természetes módon vállaltam is minden döntésem következményét. Ha egyszer majd nagy öregként tanácsot tudok adni a pályatársaimnak, akkor mindenképpen az lesz az első, hogy próbálj mindig önazonos maradni!

– Véletlenül sem állítom azt, hogy olyan még soha nem fordult elő a világtörténelemben, hogy egy közszereplő elfogadhatatlan módon kedvezett volna a családtagjainak. De az azért nettó képtelenség, hogy ha valaki egy politikusnak a családtagja, akkor az égegyadta világon semmit nem csinálhat, semmivel nem foglalkozhat, tulajdonképpen egy besötétített lakásban kéne tétlenül tengetnie az életét, mert ha bármit elér, valaki azonnal megvádolja, hogy nem is saját teljesítményének köszönheti a sikerét. Beteges ez a vádaskodó, megbélyegző logika! Egyébként pedig büszke vagyok a feleségemre és az általa elért kimagasló eredményekre!

Mi nem azért lettünk több mint 30 esztendeje politikusok, mert pozícionális ambícióink voltak, hanem mert világmegváltó álmaink voltak, amik nekem azóta is vannak. A kezdetektől fogva azért dolgozom, hogy Magyarország, a magyar nemzet szabad és sikeres legyen. A társadalmi munkamegosztás elkülönült rendszerében a közügyek intézését egy olyan tevékenységnek gondolom, amelyet csak hozzáértő módon lehet csinálni.

– Maga szerint azok, akik a Fideszben esetleg a saját nemükhöz vonzódnak, és bármilyen tehetséges képességeik is vannak, biztosra vehetik, hogy politikai karanténjukból sosem lesz felszabadulás?

– Szerintem nincs ilyen karantén. Én mindenkit arra biztatok, hogy éljen önazonosan.

– Tehát ez azt jelenti, hogy belefér az önök politikai családjába, ha egy képviselőtársuk nyíltan felvállalja homoszexualitását?

– Miért ne férne bele? Semmi gond nincsen vele. Csupán a mi politikai családunkban a szexuális orientáció, illetve annak vállalása nem politikai teljesítmény. (…) A magyar jog megengedő és tiszteletteli módon viszonyul az azonos neműek életközösségéhez, a házasság társadalmi- és jogintézményét pedig az európai életforma évezredes hagyományainak megfelelően tiszteli és védi. (…) rendszeresek azok a teljesen téves felvetések, hogy a Fidesz bizonyos dolgokat hogyan egyeztethet össze „a párt által képviselt keresztény értékekkel”?  A Fidesz egy politikai és nem vallási közösség: polgári, nemzeti, kereszténydemokrata pártként kereszténydemokrata értékeket képvisel. (…) A Fidesz a világi kereszténydemokrata értékeket, programokat és megoldásokat képviseli. (…) Szájer botrányával kapcsolatban például többször is felmerült, hogy eltagadta azt, hogy ő milyen, hogy ezzel hazudott. De a hazugság csak egy hívő keresztény ember számára helytelen, egy nem hívő számára viszont helyes?

Nagyon remélem, hogy nem érem meg azokat az időket, amikor Deutsch Ön- és Szerepazonos Tamás nagy öregként tanácsokat ad ifjabb feltörekvő titánoknak, bár szerintem a világmegváltó álmai pontos ismeretében, továbbá annak tudatában, hogy ezek nem múltak el sem neki, sem a főnökének, nem utolsó sorban látva, hogy hova vezetett ez a kollégiumi lábszagban fogant küldetéstudat, nincs is sok esélyem rá, hogy megérjem.

Ami Jóskát és a Fidesz világhírű toleranciáját illeti a homoszexuális emberekkel kapcsolatban: tehát ha jól értettük, semmi gond nincs azzal, vagyis naná, hogy belefér, ha a Fidesz politikai családjába tartózó képviselőtársuk nyíltan felvállalja homoszexualitását. Egyrészt mai napig nem tudjuk, hogy Orbán akkor mire mondta, hogy nem fér bele a Fidesz értékrendjébe? (A drog, a homoszexualitás, a csoportos szex vagy a járványügyi szabályok megsértése vagy mi?) Másrészt szóljon valaki a minden körülmények között önazonos Deutsch Tamásnak (egyúttal az interjú készítőjének is), hogy a fideszes kolléga NEM vállalta fel nyíltan a homoszexualitását. Olyannyira nem, hogy egészen konkrétan ez vezetett ahhoz, hogy sajnálatra, szánalomra és megvetésre méltó módon ért véget egyébként a tisztelői szerint kivételes szakmai pályája. Röviden: az egész politikai pályafutása. Ha Deutsch Tamás mindenkit arra bátorított volna a Fideszben, hogy éljen önazonosan, akkor Szájer József már régen coming outolt volna pont azért, hogy ne kelljen ereszcsatornákon lecsúszva menekülnie a rendőrség elől. Csak azért, mert a szexuális irányultságának, a nemi identitásának megfelelő vágyait szabadon megélte.

Ha a Fidesz valóban egy politikai közössége lenne, nem egy hagymázas ideológiákat hatalmi érdekből magára kenő vallási szekta, akkor egyrészt senkinek nem férne rá a pofájára (még Deutschnak se) olyat mondani, hogy bármely politikai közösségben a szexuális orientáció politikai teljesítmény volna. Másrészt akkor a Borkai- és Szájer-féléknek nem kellene a balfenéken eltakarodniuk a színről csak azért, mert sajnálatos módon KIDERÜLT, hogy a Párt bort iszik, miközben vizet prédikál, mert amit mások számára követendő erkölcsi mérceként definiál, azt saját magára nézve nem tartja kötelezőnek.

De egy jó hír is van: legalább egyetértünk Deutsch Tamással abban, hogy akkor Józsi mégiscsak hazudott. Attól tartok, erre sovány kis érv azzal visszavágni, hogy csak a hívők nem hazudhatnak, a nem hívők igen? Szólhatna valaki Deutsch Tamásnak, hogy 54 évesen már nem menő 14 éves kamaszként viselkedni, és hülyeségeket beszélni. A hívő és nem hívő ember között nem a Fidesz a különbség. Vagy ha igen, akkor abból egyenesen következik a nyilvánvaló: a Fidesz mégiscsak egy vallási közösség. Ennyi.

Nem lábjegyzet: Különben a fideszes magyar jog annyira megengedő és tiszteletteli módon viszonyul az azonos neműek életközösségéhez, hogy inkább az egyedülálló embereket is megnyomorították csak azért, hogy az azonos neműek ne fogadhassanak örökbe. Az egyéb, pártpropagandában hirdetett ocsmányságokat most hagyjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!