December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a kormány valóban megad mindent a fővárosnak, akkor hol vannak a tesztek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány köti az ebet a karóhoz, és megpróbálja bebizonyítani, hogy Karácsony Gergely a felelős a Pesti úti idősotthonban kialakultak miatt. Hogy ezt már konkrét bizonyítékokkal is cáfolta a főpolgármester, az nem érdekes. A kormányt a tények eddig sem érdekelték és ezután sem fogják.

A parlament mai ülésén, a Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio azt mondta, a kormánynak nem az ellenzéket, hanem a járványt kellene legyőznie, majd megjegyezte, ha a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban történt halálesetekért Karácsony Gergely főpolgármester a felelős, akkor az állami intézményekben elhunytakért a kormány. Több sem kellett Dömötör Csabának, azonnal visszavágott, mondván, hogy a kormány mindent megad Budapestnek.

A kérdés már csak az, hogy ha ez igaz, akkor hol vannak a tesztek? Miért Karácsonyék vásároltak saját költségen védőfelszereléseket? És miért magánlaborokban voltak kénytelenek teszteket elvégezni?

Párbeszéd: a kormány a vírust és ne az ellenzéket próbálja meg legyőzni!

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta, a kormánynak nem az ellenzéket, hanem a járványt kellene legyőznie. Úgy fogalmazott, a kabinet nagyobb erőfeszítéseket fordít az ellenzék elleni támadásokra, mint az egészségügyi védekezésre, ettől azonban nem lesz kevesebb beteg.

Kitért arra is, ha a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban történt halálesetekért Karácsony Gergely főpolgármester a felelős, akkor az állami intézményekben elhunytakért a kormány.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt hetekben és a húsvéti ünnep alatt is betartották a táválságtartási szabályokat. Hangsúlyozta, a járvány elleni védekezés neheze még hátravan, mindent meg kell tenni az egészségügyi rendszer túlterhelődése ellen, mert hamarosan tömegessé válhatnak a megbetegedések.

Dömötör Csaba szólt arról is, a fővárosi Pesti úti idősek otthona azért került a figyelem középpontjába, mert “nagy kérdőjelek merültek fel” azzal kapcsolatban, hogy a főváros megtett-e mindent az ott lakók védelme érdekében. Emlékeztetett, jelenleg is zajlik vizsgálat arról, volt-e folyamatos szakorvosi ellátás az intézményben. Az államtitkár aláhúzta: Karácsony Gergely főpolgármestertől mindenki joggal várja el, hogy az “ujjal mutogatás helyett” végre vegye fel a “cselekvés gúnyáját”. A kormány minden segítséget megad, hogy Budapesten ne szabaduljon el a járvány – tette hozzá Dömötör Csaba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!