Március 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsány Ferenc 7 pontja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,743,794 forint, még hiányzik 1,256,206 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma, kora délután sajtótájékoztatót tartott Gyurcsány Ferenc, ahol ismertette pártja, a DK családvédelmi javaslatcsomagját. Orbán Viktortól eltérő módon nem a megszületendő gyermekek szüleit szeretné hitelfelvételre bírni, ehelyett a már megszületett gyermekek életét jobbá tenni, illetve egy olyan közeget teremteni, ahova van értelme gyermeket szülni a későbbiekben.

Ilyen például az oktatási rendszer helyreállítása, vagy a több ezer betöltetlen házi- és gyermekorvosi praxis betöltése. Mielőtt vázolta volna 7 pontos tervét a volt kormányfő, kiemelte: „jól ismert tény, hogy háború idején kevesebb gyerek születik”, Magyarország pedig 2010 óta háborúban áll szerinte a fél világgal, Európában és „a vele egyet nem értő legalább két és félmillió magyarral”. Éppen ezért békét kell teremteni, mert békében több gyerek születik. Ezt követően pedig felolvasta 7 pontos családvédelmi javaslatcsomagját:

  1. Vissza kell vonni a „rabszolgatörvényt”, mert ahol napi nyolc helyett tíz órát vagy öt helyett hat napot kell dolgozni, “ott nem lesz nagy gyermekvállalási kedv”.
  2. Meg kell hosszabbítani a kilakoltatási tilalmat és meg kell szüntetni azt az állapotot, hogy kisgyerekes családokat fedél nélkül lakoltathatnak ki, erre törvényi garancia kell.
  3. Számítson munkaviszonynak az otthonápolás, és legalább a minimálbért fizessék érte.
  4. Legalább 50 százalékkal meg kell emelni a családi pótlékot, mert ez az a támogatási forma, ami mindenkihez eljut. Gyurcsány azt mondta, ezt utoljára az ő kormánya emelte meg.
  5. Be kell tölteni az össze házi- és gyermekorvosi körzetet, és egy lépcsőben másfélszeresére kell emelni az egészségügyi dolgozók bérét, hogy csökkentsék az orvosok és nővérek elvándorlását.
  6. Oktatási reform: felvételi keretszámok növelése, tandíj csökkentése vagy eltörlése.
  7. Minimális közmű ellátást nagyon kis mértékben, de alanyi jogon mindenkinek ingyen kell adni. Szerinte ennek alapvető emberi jognak kellene lennie.

Orbán Viktor korábban bejelentett tervétől igen eltérő a DK javaslata, ugyanis szerintük kezdésnek a körülményeket kell megteremteni arra, hogy legyen értelme gyermeket vállalni. Ameddig az oktatási rendszer, vagy az egészségügy nem áll megfelelő, stabil lábakon, addig hiába az „ingyen pénz” ígérete. Önök mit gondolnak, melyik elképzelésben van több ráció?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!