Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Győzni akar jövőre. Is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fontos ez a nyilatkozat. Azt tudjuk, hogy Orbán Viktornak elsődleges, hogy hősként kerüljön ki a járványból. Biztosan az a terv, hogy a propaganda elhitesse az embereket: ő védett meg mindenkit. Csakhogy tényleg bajban vagyunk, minden segítségre szükség van. Az a világon mindenhol természetes, hogy az önkormányzatok és a kormány összefognak és közösen igyekeznek úrrá lenni a bajokon. A világon mindenhol, csak éppen nálunk nem. Itt most az a módi, hogy a kormány a saját önkormányzatai ellen harcol.

Nem hiszem, hogy létezik kártékonyabb dolog annál, amit most művel Orbán. Értem, győzni akar jövőre, ennek egyik akadályát az önkormányzatokban látja. De az önkormányzat nem más, mint emberek csoportja. Amelyik kormány vagy kormányfő az önkormányzatok ellen küzd, az a saját polgárai ellen háborúzik. Tudom, hogy a miniszterek elnöke úgy hiszi, a végtelenségig befolyásolni tud mindenkit, de ez nincs így. Az emberek többsége egészen pontosan átlátja a hazugságokat. Már közvetlenül az ő bőrükre megy a játék, ezért nagyon veszélyes az, amit Orbán csinál.

Tényleg most van itt az a pillanat, amikor félre kellene tenni a személyes érdekeket, és el kellene fogadni a kinyújtott kezet. Ebben a háborúban nem csak az önkormányzatok, de a fideszesek és külön Orbán Viktor is csak veszíthet. Ha visszautasítja az ajánlatot – vagy nem reagál, hanem a propagandamédiát szabadítja rá a történetre -, azzal biztosan meggyőzi a valódi szándékairól azokat is, akik idáig nem voltak biztosak az önző, bosszúálló motivációban.

A koronavírus elleni oltási program kidolgozásában és lebonyolításában ajánl és javasol együttműködést az önkormányzatok és a kormány között a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) – az erről szóló, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelet a Főpolgármesteri Hivatal juttatta el csütörtökön az MTI-hez.

“Itt és most semmi nem lehet fontosabb annál, mint hogy a lehető leggyorsabban, a lehető legtöbb honfitársunk hozzájusson a koronavírus elleni ellenőrzött és hatékony oltáshoz. A magyar polgárok egészségének és biztonságának minden mást megelőző garantálása mellett a hatásos vakcina és a hatékony oltási program segítheti a magyar gazdaság válságból való kilábalását, szolgálja több százezer, egzisztenciáját féltő magyar munkavállaló és a kilátásaikban bizonytalan magyar vállalkozások érdekét” – áll a  Gémesi György gödöllői polgármester, a MÖSZ elnöke, Kiss László (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) óbudai polgármester, a BÖSZ társelnöke és Karácsony Gergely főpolgármester, a MÖSZ társelnöke, a BÖSZ elnöke jegyezte dokumentumban.
    A kormányfőnek csütörtök reggel küldött levélben kiemelték: a lehető leghatékonyabb oltási program csakis az önkormányzatok bevonásával valósítható meg. Ezért az önkormányzatok és a kormány között fennálló viták és nézetkülönbségek ellenére együttműködést ajánlanak és javasolnak a koronavírus-oltással kapcsolatos közbizalom növelése érdekében, valamint az oltási program kidolgozásában és lebonyolításában.
    Kifejtették, fontos, hogy a koronavírus-oltással kapcsolatos közbizalom erősítéséért minden döntéshozó a maga területén kellő erőfeszítéseket tegyen. A közbizalom növelésének elsődleges módja a politikai propagandától mentes köztájékoztatás és a hiteles információszolgáltatás.
    “Úgy látjuk, e téren a kormány vezetőinek és a kormány szerveinek gyakorlata elégtelen” – írták a szövetségek vezetői, akik szerint nagymértékben hozzájárulhat a közbizalom erősítéséhez az önkormányzatok bevonása a vakcinával kapcsolatos, tudományosan megalapozott tények széleskörű megismertetésébe, valamint az oltási programmal kapcsolatos, “politikai lózungoktól mentes” köztájékoztatásba.
    A szövetségek az oltási program “pontosabb kidolgozásában” elengedhetetlennek tartják az együttműködést az önkormányzatok és a kormány között, mondván, a kormány által meghatározottak kivételével minden kockázati csoport oltása összefügg önkormányzati hatáskörökkel és intézményfenntartói felelősséggel.
    Szerintük az önkormányzatok bevonása, a velük való egyeztetés a végrehajtás sikerének talán legfontosabb feltétele.
    “Úgy véljük, a koronavírus-járvány legyűrése, az egészségügyi és gazdasági válságból való kilábalás fontos feltétele, hogy az önkormányzatok és a kormány közötti vitáktól függetlenül a kormány mutasson hajlandóságot a partnerségre, és kezdeményezzen egyeztetést az oltási programról is az önkormányzati szövetségekkel” – fogalmaztak a szövetségek vezetői. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!