Január 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Győzelem, minden körülmények között

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 938,299 forint, még hiányzik 2,061,701 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Vasvári Pál halálának 170. évfordulója alkalmából rendezett tanácsokozáson vett részt, ahol többek közöttt díjakat is átadtak. Ez azonban nem zökkentette ki rezsiszilárdot, hiszen tegnap kiderült, kit neveznek az Európai Bizottság élére, ez pedig – mint már köztudott – a Fidesz álláspontját tükrözi, tehát győztek. A visegrádi négyek a kormány szerint átvitték a polgárok akaratát és sikeresen léptek fel a “birodalmi érdekekkel” szemben. A mai napon tehát semmi más nem fontos, mint hogy a Fidesz győzött.

Vasvári Pál élete és munkássága azt üzeni korunk számára, hogy csak akkor lehetünk sikeresek Közép-Európában, ha együttműködünk “a birodalmi érdekekkel” szemben – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, egy konferencián.

A Vasvári Pál halálának 170. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson Németh Szilárd a közép-európai összefogás legújabb eredményének nevezte, hogy a visegrádi négyek (V4) sikeresen átvitték a polgárok akaratát az uniós vezetők kiválasztása során, sikeresen léptek fel “a birodalmi érdekekkel” szemben.

A politikus úgy vélekedett, hogy miközben már 170 év telt el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc óta, még számos tény vár feltárásra. Ezek egyike a márciusi ifjak tevékenysége. Ennek részben az az oka – folytatta – hogy a kommunista történetírásban Petőfin kívül a többi márciusi ifjúnak, mintegy harminc forradalmárnak még csak epizódszerep sem jutott, holott mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy “1848 a csodák éve legyen”. Közöttük is kiemelkedő szerepet játszott Vasvári, aki 1849-ben Erdélyben a haza szabadságáért áldozta az életét – fűzte hozzá.

Vasvári Pál olyan személyiség volt, aki 170 év távlatából is pozitív üzenetet küld mindannyiunk számára – fogalmazott Németh Szilárd. A konferencián átadták a Vasvári Pál Polgári Egyesület Vasvári-díjait, amellyel minden évben két személy, illetve intézmény tevékenységét ismerik el. Az idén Kovács Vilmos ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka az egyik kitüntetett. A másik díjat a Romániában terrorizmus vádjával bebörtönzött két erdélyi magyarnak, Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak ítélte oda – megosztva – az egyesület. A nevükben a díjat az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Lomnici Zoltán vette át, aki hangsúlyozta, hogy ártatlanul ítélték el a két fiatalt, akik ma is kiállnak a magyarság ügyéért.

Vasvári Pál történész, pedagógus, filozófus, politikus, forradalmár, a márciusi ifjak egyik vezéralakja 1826-ban Bűdön, a mai Tiszavasváriban született; 23 évesen, 1849-ben az erdélyi harcokban vesztette életét. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!