Április 20,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gulyás Gergely: Ma az EU-ban Magyarország áll legjobban a vakcinákban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,161,349 forint, még hiányzik 1,838,651 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gulyás Gergely szerint a kormány kíváncsi az emberek véleményére. Komolyam hiszik tehát, hogy a Nemzeti Konzultáció alkalmas az emberek véleményének felmérése még akkor is, ha ott már lényegében ők megválaszolják a saját kérdéseiket. Valahogy nem hiszem azt – lehet, hogy tévedek persze -, hogy a kormány nem maga fog arról dönteni, hogy miként lazítson a korlátozásokon. Nem szokásuk az emberek érdekeit előtérbe helyezni, kizárólag a sajátjaikat. De a nemzeti fecniken kívül Gulyás még arról is beszélt, hogy ma az EU-ban Magyarország áll a legjobban a vakcinákban. Ezt népességarányosan kell érteni. Kérdés persze, hogy mekkora igény lesz a kínai és az orosz vakcinákra a lakosság körében, miután például a csehek már az AstraZeneca oltást is egyre több helyen utasítják vissza.

Kíváncsiak vagyunk az emberek véleményére – jelentette ki csütörtökön Budapesten a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki mindenkit arra bíztatott, hogy éljen a véleménynyilvánítás lehetőségével, a kormány ugyanis akkor tud jól dönteni – bármilyen nehéz is a helyzet -, ha az emberek támogatása a kormány mögött áll.

Gulyás Gergely egy más témában tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva, azt mondta: március elsejéig dönteni kell a “hogyan továbbról”, ezért kérnek mindenkit arra, hogy minél hamarabb töltse ki az újraindításról szóló konzultációt. “Szeretnénk újraindítani az országot, ennek része lehet valamifelé nyitás” – fogalmazott, kiemelve: ez azonban nagy részben függ attól, hogy sikerül-e megfékezni a harmadik hullámot. Nagy mértékben függ viszont attól is, “hogy az emberek mit választanak azok közül a reális lehetőségek közül, amiket felkínálunk nekik” – mondta Gulyás Gergely.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus brit mutánsa, amely gyorsabban terjed. Ez eredményezte azt, hogy a csökkenés megállt és lassan felfelé ível a megbetegedések száma. Az ellenszer egyértelműen a vakcina, ezzel lehet még “csírájában elfojtani” a harmadik hullámot, és ha minél több embert beoltanak – emelte ki Gulyás Gergely, aki egyúttal mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásra. A regisztrációval válik ugyanis lehetővé, hogy az oltásokat gyorsan hajtsák végre. “Fontos, hogy mindenhonnan szerezzünk vakcinát, ennek eleget tettünk. Természetesen minden vakcina csak akkor adható be, ha itt az illetékes hatóság megvizsgálta és biztonságosnak találta. Ez érvényes minden vakcinára” – szögezte le a miniszter.

“Ma az EU-ban Magyarország áll legjobban a vakcinákban, nekünk van népességarányosan a legtöbb vakcinánk” – jelentette ki Gulyás Gergely. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!