Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gondoskodáspolitika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennél cinikusabb kijelentést akkor sem lehetne tenni, ha szándékosan erre törekedne ártunk és ormányunk. Azt állítani, hogy a szociális gondoskodásban, vagy az együttműködésben ezen a területen (az egyházakkal? számomra legalábbis nem egyértelmű, mire gondolt a költő) bármiféle fejlődést, előrelépést emlegetni egyszerűen égbekiáltó pofátlanság az én véleményem szerint. A szociális ellátás lényegében csak visszafejlődött. Attól még, hogy idősotthonokat adnak át az egyházaknak – természetesen az ingatlanvagyonnal együtt -, egyetlen egy férőhely sem keletkezik, csak a fenntartó lesz más. Több az ellátásra szoruló, de ellátatlan honfitársunk, mint valaha. Pedig ezen a területen az előző kormányok sem jeleskedtek, de olyan pusztítást ők sem végeztek, mint a jelenlegi rezsim. A gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár úr nem óhajt esetleg látogatást tenni az Iványi-féle (valóban létező és működő) hálózatnál, amit éppen minden erejével próbál szétverni a hatalom? Ott legalább megtudhatná, mi a valódi karitatív tevékenység, amikor nem pénzért, nem ingatlanvagyonért, hanem belső késztetésből, emberségből, hitéből fakadóan nyújt segítő kezet az egyház. (link kommentben)

Szociális gondoskodást jól végezni csak együttműködésben lehet, és ebben Magyarország sokat lépett előre az elmúlt időszakban – mondta a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Somogy vármegyei Segesden pénteken.

    Fülöp Attila a Gondviselés Integrált Szociális Intézményben a szociális munka napja és az intézmény fennállásának 70. évfordulójára rendezett ünnepségen hangsúlyozta: ez a munka akkor sikeres, ha abba mindenkit bevonnak.
    Szükség van az államra, jogszabályokra, költségvetési támogatásra, a helyi problémákat ismerő önkormányzatokra, a karitatív tevékenységben évszázados, évezredes tapasztalattal bíró egyházakra és civil fenntartókra is – mondta. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!