Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


G. Fodor: nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, ha folyton nyer az ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fideszes Századvég Alapítvány rendezvényt szervezett azért, hogy levonják a vasárnapi EP-választás tanulságait. A meghívottak között ott volt Orbán Balázs, G. Fodor Gábor és sokan mások, akik nem győzték dicsőíteni a Fideszt. Orbán Balázs rögtön azzal kezdte, hogy Magyarországon az EP-választási kampány európai témák körül forgott és ez büszkeségre ad okot. Vajon milyen témákra gondolhatott? Többesszámban pláne. A migráción kívül ugyan mi másról beszélt a Fidesz hosszú heteken át? Nemhogy európai témái, de még programja sem volt az állampártnak.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Orbán lehet az a személy, aki megerősítheti a Néppárt jobboldali identitását. Itt Mráz vélhetően szélsőjobboldalira gondolt, hiszen a Fidesz ezt képviseli. Hogy a Néppártnak van-e igénye erre az irányvonalra, abban nem lennék olyan biztos. A pártcsaládnak nincs életbevágóan szüksége a Fidesz mandátumaira, Orbán politikája pedig csak gondot okoz számukra, ezért még az is lehet, hogy hamarosan elválnak útjaik. A beszámoló vége pedig a csúcsa az egész rendezvénynek, G. Fodor szerint ugyanis nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, ha az ember folyton nyer. Hogy G. Fodor megnyerte az ötös lottót, vagy mire gondolhatott azt nem tudom, ő ugyanis nem jutott be az EP-be. Nézzük az MTI összefoglalóját az eseményről, egyszerűen fantasztikus:

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson elért magasabb részvétel, több szavazat, több mandátum azt jelenti, hogy Magyarországnak erősebb lesz a képviselete Brüsszelben – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán Budapesten.

A Századvég Alapítvány Európa választ! – Az értékelés című rendezvényén az államtitkár üdvözölte, hogy a részvételi arány nőtt, Európa büszke lehet Magyarországra, hogy az emberek ilyen nagy arányban kifejezték akaratukat a választáson. Emellett arra is büszke lehet Magyarország, hogy itt az EP-választási kampány európai témák körül forgott, a magyarok megmutatták, hogy őket foglalkoztatja Európa jövője, látják az Európa előtt álló kihívásokat, és határozott véleményük van arról, merre kell fordulnia Európának – mondta.

Kiemelte: most a választásból megerősödötten kikerült kormánypártok állnak szemben “egy romokban lévő ellenzékkel”.Orbán Balázs felidézte: a DK kampánya az európai egyesült államok ideáját propagálta, több Brüsszelt és kevesebb Magyarországot szeretne, és ilyen a magyar politikatörténetben még nem volt. Nem lehet érvet mondani az európai egyesült álalmok mellett, hogy miért állna a magyar nemzet érdekében – közölte.

Azt is mondta: a választási kampányban volt egy nemzeti kormány és egy nemzetközi ellenzék, ezért támogatták a magyarok ilyen nagy arányban a kormánypártokat. Ugyanakkor nemzeti ellenzékre lenne szükség, és az ellenzéki pártok még nem vonták le ezt a következtetést – tette hozzá.
Orbán Balázs közölte: egyértelmű felhatalmazást kapott a Fidesz a politikája folytatására, és a párt európai jövője szempontjából az a kérdés, hogy van-e erre tér az Európai Néppárton (EPP) belül. A magyar választópolgárok képviselete a legfontosabb – jelentette ki.

… Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: nincs olyan megközelítés, amely szerint ne a Fidesz nyert volna vasárnap. A magas részvétel oka, hogy a migrációs válság óta nem volt olyan választás, ahol a magyarok közvetlenül az európai ügyekbe beleszólhattak volna – vélte. Közölte: az EPP tekintetében fontos, hogy Orbán Viktor kapcsolatot tud teremteni az új jobboldallal, ő tudja megerősíteni a jobboldali identitását a néppártnak.

… Lánczi Tamás szerint a Fidesz szempontjából nem biztos, hogy olyan nagy jelentősége van, melyik pártcsaládban ül, hiszen sok, nem EPP-tagpárttal is jó kapcsolatot ápol a Fidesz. Alapvetően mindig a nemzetállami érdekek a meghatározók – tette hozzá.

… G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, “ha folyton nyer az ember, márpedig a Fidesszel mintha mindig ez történne”. Egy olyan világban győz mindig a Fidesz, amely folytonos mozgásban van, változnak a pártok, az erőviszonyok, a témák – vélekedett. Hozzátette: “el kell bírni a győzelmet”, ami azt jelenti, hogy ha valaki folyamatosan győz, a léc mindig magasan van. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!