December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Futás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eszem ágában sincs kétségbe vonni a sport fontosságát, sőtpláne! Már csak azért sem ellenzem a testedzést, mert ahányszor lemegyek a faluba, mindig látok néhány hivatásos katonát, akik a laktanyából jönnek és mennek. Némelyikükön komolyan el szoktam csodálkozni, hogy találtak olyan gyakorló ruhát, amibe belefér. A honvédelmi miniszternek kinevezett családi vállalkozó sem véletlenül szokott KFOR-osokkal fotózkodni.

Az azonban számomra újdonság, hogy most meg futni kell a békéért. Eddig azt hittem, elég csak nagyon sokszor elmondani, hogy békét akarunk, és attól majd béke lesz. Az eszembe sem jutott, hogy futni is lehet érte. Talán érdemes lenne szólni az utcai harcosnak és ellenforradalmárnak, hogy gördüljön ki ő is a kolostorból és kezdje el szaporázni. Mindenesetre az egyértelmű, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf jól érzi magát ebben a szerepkörben. Igazán nagy öröm az, hogy egyel több ember teljesítheti be gyerekkori álmát, és lehet tűzoltó (bár az nagyon komoly munka, de legalább meg sem fizetik), vagy honvédelmi miniszter.

A sport “elképzelhetetlenül fontos” egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.

 A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország elkötelezett és megbecsült tagja a NATO-nak, amely idén is támogatja az eseményt.
    Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: az ő feladata, hogy újra egy erős, ütőképes, magabiztos, jól felszerelt, jól kiképzett és megbecsült magyar hadsereget építsen. Ebben a sportnak fontos szerepe van, a futás pedig a legtermészetesebb, a legegészségesebb és a legszebb sportok egyike.
    “Fussunk együtt a békéért, mert a békéhez erő kell!” – fogalmazott a miniszter, aki 900 katonával – köztük az olimpiai ezüstérmes párbajtőrözővel, Siklósi Gergellyel és a világbajnok öttusázóval, Kasza Róberttel, valamint számos civil résztvevővel együtt maga is rajthoz állt.
    A 17. NATO-futást ezúttal is a Budapest Futó Fesztivál részeként rendezték meg, a10 kilométeres útvonal ezúttal kizárólag a budai oldalon haladt, a rajt és a cél a Vérmezőnél volt. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!