Május 6,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Forradalmi hangulatban lázadni Orbán hatalma mellett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 281,813 forint, még hiányzik 2,718,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Hétfő van, ami nem tudom, mennyiben tér el bármelyik másik naptól, de sokan erősen rühellik. Az ő megnyugtatásuk céljából közlöm, egy ilyen van hetente, holnap már kedd lesz. Szóval ki kell bírni, fél lábon is menni fog.

Nem volt kimondottan unalmas a hétvége, már amennyiben valaki kedveli, ha a miniszterek elnöke szórakoztatja szombat este. Én pont nem, de az legyen az én bajom. Tegnapi hír volt, hogy a Momentum konzultációs íveket szórt be Rogán Antal kertjébe. Ez idáig nem különösebben izgalmas, a sajtóvisszhangja azonban megér néhány kósza gondolatot. Mutatom, miért mondom ezt:

A kormánymédia szerint Rogán szomszédja kapta az „emberek véleményének titulált szemetet

Az akcióról szóló beszámolóban a Hír TV-nél „szemét” lett a propaganda miniszternek címzett konzultációs ívekből.

A csatorna híroldalán kitett cikk szerint a Momentum által „az emberek véleménynek titulált szemét” azonban nem Rogán, hanem az egyik szomszédja kertjébe került.

Ez a fenti részlet a 24.hu-ról való. A cikkből az is kiderül, hogy valójában nem nagyon lehetett rossz helyre bedobni a kérdőíveket, mert az egész épület – annak mindhárom lakása – Rogán bizalmasának tulajdonában van, más ott nem lakik. Ami miatt ez az eset érdekes, az most következik:

Rogánnak szánták, de a szomszédban landolt a szemét

Az  Index információi szerint  a dolog szépséghibája csupán az, hogy Rogán Antal a háromlakásos társasházban nem a kertkapcsolatos ingatlant lakja, így a szemét a szomszédnál kötött ki. 

Ez az idézet pedig az Indexről van. Mindenkire rábízom a töprengést. Ugyanitt – mármint az Indexen – hiánypótló szavazás indult. Lehet voksolni, milyen maszkot viseljen Orbán Viktor. Színeset, egyszínűt, eldobhatót, moshatót. Van annyira jelentős, mint a nemzeti konzultáció, az nem is kérdés.

Ha igaz – és miért ne lenne igaz -, végre valami történik az állatvédelem területén. Legalább a fővárosban. Szabó Rebeka lett az állatvédelmi ombudsman. Ingyen, társadalmi munkában látja el ezt a feladatot. Az állatkínzás ellen, a szaporítók felszámolásával, a menhelyek bővítésével, a kóbor állatok számának visszaszorításával akar foglalkozni a politikus. Úgy legyen! Már nagyon régen méltatlan, ahogy négylábú barátainkkal és társainkkal bánunk. Ők teljesen védtelenek, vagy mi állunk ki értük, vagy senki.

Fehéroroszországban szombaton és vasárnap is tüntetések voltak. A hírek szerint 400 tüntetőt tartóztattak le a hatóságok. A tüntetések – szokás szerint – békések voltak, azonban a biztonsági erők most más parancsot kaphattak, mint az elmúlt hetekben, mert nagy erőkkel támadtak a békés tömegre. Megkeresték és elhurcolták az újságírókat is.

Mától hadgyakorlat kezdődik Belaruszban. Legalábbis erre hivatkozva küld Putyin katonákat és harci járműveket az országba. Lukasenkának semmi nem drága, ha a hatalma megtartásáról van szó. Úgy tűnik, bármire hajlandó a cél érdekében. Ismét rohamosztagosok és civilek néznek szembe egymással Minszk utcáin

 

Van elég rohamosztagos, rendőr és civil ruhás a diktátor hatalmának védelmében.

Volt olyan nő, akit azért vettek őrizetbe, mert letépte a maszkot egy civil ruhás rendefenntartó arcáról. Kétségtelenül gátlástalanabb az ember maszk mögé bújva, hiszen ha bukik a rendszer, egyszerűbb lesz letagadni, hogy civileket, újságírókat, nőket ütött, rángatott a földön. Saját arccal kínosabb. Pedig egyszer el kell számolni a múltjával mindenkinek.

Nálunk pedig mától mindenhol elérhető a Pesti TV. Akinek ez hiányzott, annak nem kell tovább nélkülöznie, nézheti Huth Gergely új játszóterét.

Új hangot szeretnénk vinni a jobboldali médiába. Azoknak a lázadóknak, azoknak a normális embereknek szeretnénk a fóruma és a platformja lenni, akik eddig leginkább csak a közösségi médiában kaptak teret.

Lázadók. Azért kell ahhoz valami erősen torz szemlélet, hogy a hatalom érdekében munkálkodó propagandista lázadónak nevezze magát. Persze jól hangzik, de nem igaz. Aki egy diktátor mellett áll ki, azt nem lázadónak szokták nevezni. A szolga a megfelelő szó erre. Sajnálom, ha ezt tőlem kell megtudnia Huthnak.

Saját szerepére kitérve Huth elmondta, hogy egy hazai befektetői kör kérte fel őt és társait egy új televízió létrehozására. Mint mondta, rajta kívül PS-es kollégái, barátai, így Stefka István, Szarvas Szilveszter, Szenvedi Zoltán (és sokan mások) sokat dolgozta a projekt megvalósításán. (Origo)

A „befektetői kör” egyike Vaszily Miklós, a másik egy Bizalom nevű vagyonkezelő KFT. Mészáros Lőrinc bizonyára lájkolja ezt.

Végül lapszemle a Magyaridők Nemzetből:

Karácsony inkább a szociológusokra hallgat, mint a turisztikai szakértőkre

Karácsony Gergely nem segít a budapesti turizmuson

Természetesen lehet nagypolitizálni, de a budapestieknek az az érdeke, hogy a főpolgármester esetleges hatalmi ambíciói ne menjenek a városi ügyek rovására. (Fürjes Balázs)

Háromgyermekes családanya az új miniszter

Ez utóbbi cikk Novák Katalin csodálatos személyiségéről, anyaságáról és miniszterségéről szól.

Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek! Ha nem tévedek nagyot, ez a hét sem fog unalomba fulladni. Meglátjuk, mit tartogat számunkra országunk uralkodója és egyben tulajdonosa. Addig is, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!