Szeptember 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes halottlátók polgárháborús dakota lóháton

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,782,224 forint, még hiányzik 1,217,776 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szívem szerint napsugarasat kívánnék, de jelenleg kevés rá az esély. Azért persze kívánni még lehet. Már az önkormányzati választásuk után járunk három héttel, de nem laposodott el a politikai hacacáré, sőt. Bevallom, én még most is tudok örülni minden apró pofonnak, ami a kormány orcáján csattan. A jelentékenyebb kokikról, sallerekről és balhorgokról nem is szólva. Egyszóval egy kicsit elviselhetőbb lett az élet, mint akár csak egy hónappal ezelőtt is volt. Nem is annyira a káröröm miatt – még most is vállalom, bármennyire csúf dolog is, megdolgoztak érte, én pedigmegkínlódtam érte -, hanem azért, mert benne van a változás, a jó irányba változás. Közelebb jött az a fény az alagút végén, és már az is látszik, hogy nem a vonat lámpája. Valahogy frissebb, szabadabb a levegő. És ez nagyon fontos.

Úgy fest, Handó Tündét kimenti a Fidesz az egyre kínosodó szituációból. Ezentúl alkotmánybírói szerepben tündökölhet Szájer József felesége, mert első a család és egyébként sem hagynak senkit az út szélén. Hálisten. Polt Pétert jelöli Áder János legfőbb ügyésznek. Mondhatnám, hogy baromira meg vagyok lepődve, de miért éppen most kezdenék el hazudozni? Ki a fenét jelölne, ha nem Poltot? Ezt a bulit már végig kell táncolni, nincsen belőle kilépés. Polt nem helyettesíthető még a legszervilisebb elvtársukkal sem. Ahhoz túlságosan nagy a tét.

Fideszék éppen azt ünneplik, hogy Ursula von der Leyen alkalmasnak találta Várhelyi Olivért uniós biztosi posztra. Azt nem lelkendezték még el propagandáék, hogy azt nem lehet tudni, konkrétan milyen posztot kaphat Várhelyi, ahogy azt sem tudni, megszavazzák-e? Mert Ursula von der Leyen csak jelöli, dönteni nem ő fog. Meglátjuk, mint vak a poharat. Azt hiszem…

Botka László kilépett az MSZP-ből (nagyon helyesen), Vona Gábor pedig kilépett a Jobbikból (kit érdekel), Lackner viszont nem lépett ki az MSZP-ből, de legalább kizártál (ideje volt). Nagy-Britanniában beolvasztanak tízmillió emlékérmét, amit a holnapi kilépés alkalmából gyártottak le. Kicsit elkapkodták a dolgot. Ámazonban.

Úgy néz ki, talán mégsem lesz a csútinak (a disznószerelőnek vagy a kocafocistának, egy kutya) jachtkikötője Balatonalmádiban. Az önkormányzati választások ott is megkavarták a NER gyönyörű terveit. És Pécsen is, ahol az ellenzéki jelölt, Péterffy Attila megkezdte a város gazdálkodásának átvilágítását. Addig is az önkormányzati cégek csak jóváhagyással költhetnek. Ennek oka pedig az, hogy bár Páva Zsolt, eddigi polgármester azt mondta, 7 milliárd forint plusz van a város kasszájában, mostanra kiderült, hogy Páva nem bontotta ki a valóság minden részletét, ugyanis az új városvezetés 23 milliárd forint hiányt tárt fel. Péterffy Attila azt ígéri, hogy a felelősök nem sunnyoghatnak el. A polgármester közleményét a 24.hu-nak juttatta el.

A kormány (Orbán Viktor) lefújta a vietnami ingatlanvásárlást (hét milliárd forint), az ukrajnai ingatlanvásárlást (100 millió), és még Vajna Tímea is kiköltözik a Gattyán villából. Győrben viszont igen érdekes öt évre van kilátás, ha a város polgármestere, Borkai Zsolt bujkálással óhajtja tölteni a hivatali idejét.

Mindeközben Budapesten:

Ha ezt sikerül megvalósítani, az egy igen érdekes új helyzetet hoz létre.

Cserdi. Azt hiszem, elég sokan vagyunk olyanok, akiknek nem cseng idegenül a település neve, ahogy a polgármester, Bogdán László neve sem. Most ide teszek valamit. A kérésnek megfelelően minden megjegyzés nélkül:

Végezetül: úgy tűnik, a nemzet keresztes költője a szívéhez kapott vadhajnalban, körülnézett az okosbérű vári lakásban és rájött, hogy ideje megvédeni, ami az övé. Pohár le, billentyűzet elő. És világra jött a mű, ami picsaolyan, mint a többi az elmult tíz év propagandaanyagai közül. Van benne feltámadó halott (ez éppen úgy kötelező elem a NER-dalnokok ipari termékeiben, mint néhány hete az alkalmatlan volt), majd egy felbőszült hörgés az egész iromány. Két rugaszkodási pontot lelt a keresztes költő: valami pasas, aki állítólag Medgyessy Péter tolmácsa volt valamikor, állítólag azt mondta valahol, hogy agyon kellene verni Tarlóst egy térkővel, mert jó lenne a teste trágyának. Ha ezt mondta, ronda dolog volt. Amilyen naponta elhangzik húszezer szájból, bármelyik oldalról. Én nem tudom, tényleg mondta-e ezt az ember (ugyanis a gugli kizárólag a fideszes pártlapokat leli az idézet forrásaként, de azok legalább hiánytalanul átvették egymástól), de ha igen, akkor sincs semmi. Ez az ember éppen úgy senki, mint a legtöbbünk, mint a sarki zöldséges. Azt mond, amit akar.

A másik rugaszkodási pont Hadházy Ákos, aki azt találta mondani, hogy fideszes településvezető aligha tud tisztességes maradni, egyszerűen nem engedi a rendszer. Na és akkor Bayer háborodott felfele, elkezdte szórni az átkokat – csak remélni tudom, hogy nem lötyögtette ki a reggeli kakaóját – csak két idézetet teszek ide az irományból, szerintem magáért beszél:

Hallhattuk már mindet, nagyszüleink, szüleink pedig ebben éltek. „A kulák nem ember!” „Az arisztokráciát ki kell irtani!” „Felakasztjuk az összeset!” „Kiirtjuk az írmagjukat is!” „Ne csak őrizd, gyűlöld is!” „Elvesszük mindenüket!” „Bocsánat, Virág elvtárs, ez már az ítélet!”

Feltámadtak. Illetve ezek nem pusztulnak el sohasem. A reinkarnációik itt járnak közöttünk mindig, legfeljebb időnként háttérbe húzódnak, csendben maradnak, aztán, amikor elérkezettnek látják az időt, ott folytatják, ahol szellemi-lelki elődeik abbahagyták.

No. Zsóti kiosztotta a szerepeket. Ők (Orbán jobbján) az üldözött arisztokraták, de minimum tehetős vállalkozók, mindenki más kommunista gyilkos. Van persze eszmei mondanivaló is, az Bayernél többnyire szokott lenni. Vagyis nem eszmei és nem mondanivaló, hanem üzenet az övéinek:

Polgárháborút akarnak. Bármi áron. Nekünk azonban nem azért nem szabad belemennünk ebbe a mocskos játszmába, mert amúgy nem esne jól megmutatni ezeknek a gazembereknek, hol lakik az Úristen. Hanem az ország miatt. Az ország miatt, ami nekünk jelent valamit. És azért sem, mert akkor semmi sem különböztetne meg bennünket ezektől a minden emberségből kivetkőzött nyomorultaktól.

Gyönyörű, könnyfakasztó, szívmelengető ez a mindent átszövő honfiúi lendület. Ezt kellene felhasználni a későbbiekben is, amikor el kell majd számolni néhány dologgal. Remélhetőleg nagyon hamarosan.

Jó ébredezést, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!