Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fidesz-KDNP: Magyarország 10 éve töretlenül küzd a nők elleni erőszak felszámolásáért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország ugyan állítólag 10 éve töretlenül küzd a nők elleni erőszak felszámolásáért, de mint ismert, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja tartózkodott két olyan uniós jelentés megszavazásától, amelyek a koronavírus-járvány okozta válságot követő időszak nemi dimenziójáról szól. Más szavakkal a Fidesz-KDNP nem ítélte el a nők elleni erőszakot az Európai Parlamentben. Most azonban jól megmagyarázták. A tartózkodás oka természetesen az Isztambuli Egyezmény, amelyet az Orbán-kormány mondvacsinált indokokra hivatkozva (többek között a bevándorlás, hát persze) nem hajlandó ratifikálni. A képviselőcsoport szerint inkább a csok-ot, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, vagy az otthonfelújítási támogatást kellene uniós szintre emelni. Erre nemigen lehet mondani, én legalábbis nem találom a megfelelő szavakat.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) csoportja szerint nincs egységes recept a nemek közötti esélyegyenlőségre, de elkötelezett az olyan intézkedések mellett, amelyek hatékonyan támogatják ennek előmozdítását – olvasható a delegáció pénteki sajtóközleményében.

Az EP a héten fogadta el a koronavírus-járvány okozta válságot követő időszak nemi dimenziójáról szóló jelentést, amely hangsúlyozza a válságnak az európai nőkre gyakorolt hatásait, és ezzel összefüggésben uniós és tagállami intézkedésekre tesz ajánlásokat.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: Magyarország 10 éve töretlenül küzd a nők elleni erőszak felszámolásáért, azonban a delegáció tartózkodott a jelentés szavazásakor, mivel az az “ideológiai szempontok által vezérelt” Isztambuli Egyezmény ratifikálását sürgeti. A delegáció továbbá nem hajlandó “a tagállami hatáskörbe avatkozó dokumentumok támogatására.”

A képviselőcsoport szerint az EP-nek az olyan nemzeti kezdeményezések uniós szintre emelését kellene elősegítenie, mint amilyen Magyarországon a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, az otthonfelújítási támogatás, a sokgyermekes édesanyák szja-mentessége.

A delegáció megszavazta viszont a nemek közötti digitális szakadék megszüntetéséről szóló jelentést, mivel véleményük szerint fontos az oktatási és szakmai akadályoknak már a korai szakaszban történő leküzdése, egyenlő esélyeket teremtve így a fejlődésre, és ezzel is biztosítva a nemek közötti esélyegyenlőség megvalósulását. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!