Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Feudáliában ez az élet rendje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arany bambuszmakis jóreggelt kívánok mindenkinek! A hét közepét súroljuk, ami vagy szerdán, vagy csütörtökön, vagy szerdán és csütörtökön, vagy mittudomén mikor van. Mindenestre ma szerda van, és szeretnék örömmel és boldogan beszámolni arról, hogy mi következik a józan észből és a keresztény etikából. Már tegnap is akartam mondani, de sajnos elfelejtettem, pedig. Az van, hogy

a klasszikus tanítás (naná, hogy a keresztény evidencia és alapvetés) az állapotbeli kötelesség. Ez azt mondja, hogy nekem elsődleges állapotbeli kötelességem, hogy gondoskodjam a családomról: a feleségemről, a gyerekeimről, a szüleimről. Aztán hogy gondoskodjam a barátaimról, a rokonaimról, a szomszédaimról. Aztán hogy gondoskodjak a nemzetemről. És majd a legeslegvégén van úgy általában az emberiség. Na, most nagyon jellemző az, hogy ezekre a nagy… ööö… akik tetszelegnek a humanista szerepben ők úgy általában az emberiséget akarják boldogítani, de mondjuk a saját családjukról, a szomszédjaikról, a nemzetükről pedig egyáltalán nem gondoskodnak.

Ugye hogy nem lehet belekötni? Vagy várjunk csak… Amikor a keresztény kormány főkeresztény alminiszterelnökét (külön Semjén) ebben a minőségében kérdezi országos, gyerekkori haverja (az ötös számú izé tulajdonosa) a vadiúj, fideszes televízióban az egyetlen témáról, amiről ők beszélgetni szoktak a nyilvánosság boldogítása okán (migránsok), és azt színezi a keresztény fővadász hosszú perceken keresztül, hogyan fognak migránsok német kislányokat erőszakolni, hogyan fogja a német kislány német édesapja agyonlőni a migránst, és hogyan fognak lángolni Európa külvárosai, és ezért neki a nemzetére kell gondolni és visszautasítani, hogy itt minket elözönöljenek a barbárok, és ezt az egész útszéli uszító- és gyűlöletbeszédet a keresztény etika klasszikus tanítására fűzi fel, akkor az embernek összeszorul a gyomra. Nem azért, mert először hallja ezeket a megöbbentő, hergelő paneleket, hanem mert már hangosan ki is mondják, hogy számukra a közfeladat egyet jelent a pereputtyról való gondoskodással. És tényleg. Nyolcadik éve ezt látjuk minden nap. Hogy az ő családjuk nem lesz rühes a kórházban, nem kell éveket várniuk egy életbevágó műtétre, ha vállalkoznának, csak úgy dől a közpénz, ha kell valami jól fizető kamuállás a semmihez nem értő frissdimplomás rokonságnak, simán megoldják, de ha föld, trafik kell netán műkörmöséknek, akkor sincs akadály. Ehhez képest van pofájuk azokat (humanista szerepben tetszelgő civilek, nyilván) is köpködni, akik helyettük gondoskodnak a nyomorultakról, télvíz idején ételt osztanak, vagy kimossák a fekáliából a nemzet magatehetetlen tagjait. Hát így bizony.

Nem baj, mert miközben rohad a nemzet, és rendre lehazugozzák, álhírterjesztőnek nevezik azokat, akik áldozatává válnak a nyolc éve tomboló keresztény gyökérségnek, miközben egy böszme apparátus dolgozik azon, hogy folyamatosan letagadják azt, amit az emberek a saját bőrükön tapasztalnak, a küldetéstudatos sufnijogász Németországban játssza a nagyembert. A nemzet kínjai le vannak fosva, ő eldöntötte, hogy nagyember lesz és minden gyerekkori traumáért elégtételt vesz. Múlt heti dicsőséges müncheni haknija után ma Berlin felé veszi az irányt, ahol fontos emberekkel ütközik állítólag, de legalábbis az Axel Springer kiadó gazdasági csúcstalálkozóján tart előadást és beszél a keresztény gyökerekről, meg arról, hogy gazdaságilag Magyarországot kell csodálni és a példáját követni. Hogy Leslie Mandoki világhírű művész is elkíséri Berlinbe, az csak enyhén vicces. Sokkal viccesebb az viszont, hogy Havasi Bertalanka miniszterelnöki mindenes tájékoztatása szerint

a szervezők kérésére az esemény nem sajtónyilvános.

Ezen röhögjek, vagy sírjak inkább? Vagyis lehet kérdezni Európa megmentőjét, de csak a jelenlévők, és a nyilvánosságtól elzárva. Hát igen, a bátor hadvezér a világon bárhova megy, menekül a sajtó elől, az esetleges váratlan kérdések elől. Pontosan tudja, és gondolom az egyben tartásáért felelősök is pontosan tudják, a váratlan események fatálisak lehetnek számára. Élő adásban megbomlani és szétcsúszni… azt inkább nem vállalják be. Szánalmas, és ez csak egyre rosszabb lesz.

Viszont ellenben és ámazonban Kósalajos kupakolási hutituszu szaktekintély, a magyar politikai porond egyik súlyosan, azaz toplistásan ostoba figurája legalább szép jövő elé néz. Miután édesanyja 82 éves korára fedezte fel magában a sertéstenyésztési tehetséget és ehhez százmilliós nagyságrendű vissza nem térítendő állami támogatással segítette őt a kormány, Lajoska is lassan felér a csúcsra. Az ő képességeivel és szellemi kapacitásával ez hatalmas bravúrnak számítana bárhol a világon, Feudáliában ez az élet rendje és velejárója. Hogy a semmihez nem értő, de legalább lojális műveletlen, iskolázatlan tahók alá szemétdombot tolunk, hogy kakaskodhassanak kedvükre. Nos, az ATV információi szerint Kósa Lajos államigazgatási és önkormányzati miniszter lehet egy következő Orbán-kormányban. Kósa sikeres frakcióvezetői pályfutása után a modern városokat felügyelő tárca nélküli miniszteri széket kapta ajándékba, azt pedig már kinevezésekor sejteni lehetett, hogy ha újrázik Orbán, tárcát kaphat. Ez a helyzet, a tehetség kitartó seggnyalás és lojalitás előbb-utóbb utat tör magának.

Mindjárt lejár a mandátumom, mármint a reggeli műszakom ideje és még nem mondtam egyetlen jó hírt sem. Na, majd most. Céltalanul osztogatta a támogatást a kormány a határon túli magyarok szervezetei között. Az illetékes államtitkárnak fogalma nincs, hogy a pénzt mire költik a kedvezményezettek – ezt írja a Hír TV azzal kapcsolatban, hogy a múlt év végén a kormány súlyos milliárdokat szórt ki: például csak az Erdélyi Református Egyházkerületet 27 milliárd forinttal küldték meg, de mások is kaptak bőséggel. Nem ez a legsúlyosabb, hanem hogy miután minden támogatott szervezet egy összegben, támogatási előlegként kapta meg a zsetont, a lebonyolításért felelős államtitkárnak (Potápi Árpád) pedig fingja nincs semmiről. Hogy például meddig kell elszámolni ezekkel a pénzekkel?

Azt hiszem, az év során, nem akarok hülyeséget mondani.

Ja, és ez nem minden. Hogy egyáltalán mire kapták a pénzt?

Nem kellett teljesen pontosan megmondani, mert most alakítják ki és most nézik meg, pontosan kiket és hogyan tudnak támogatni ebből.

Ami pedig az Erdélyi Református Egyházkerületet illeti:

A kormány számára a legerősebb stratégiai partnert jelenti, tehát nem kell attól félnünk, hogy ezek a pénzek esetlegesen más módon költődnek el. Teljes mértékig a célt fogják szolgálni.

Milyen célt, te idióta? Hát most mondtad, hogy fingod nincs mire adtátok a pénzt. Najó, ennyi elég is lesz, azt hiszem ezek után már csak azt tudom mondani, hogy az alábbi felnőtt tartalomnál megfelelőbbet aligha találhattam volna jóreggelt muzsika gyanánt. Minden jót, szép napot mindenkinek!

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!