Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fenyegetőzünk, János, fenyegetőzünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Óriási, hihetetlen, hatalmas nagy bréking van. Amikor éppen nem Bécsben vizionálja a migránsapokalipszist, akkor Lázár János Orbán Viktort és a magyar kormányt marketingeli a havas pusztában.

Ebben nem az a hír, hogy 24 évre volt szükség arra, hogy a hódmezővásárhelyi 47-es főút elkerülő szakasza elkészüljön és 10 nappal hamarabb átadják, mint ahogyan eredetileg tervezték. Persze az is hír, hogy ezért a 24 éves küzdelemért meleg hálával tartozunk a Fidesznek, a Fidesz-kormánynak és külön Orbán Viktornak. Aki nélkül soha semmi nem készülne el ebben az országban. A hír ez, jegyezzük meg jól:

Az elmúlt években kiváló szövetséget tudtunk létrehozni Hódmezővásárhely városa, polgárai és a kormányzat között. Az elmúlt hetekben azonban hadüzenet érkezett a kormány asztalára Hódmezővásárhely városából, hiszen a város polgármestere hadat üzent a kormánynak, hadat üzent Orbán Viktornak és hadat üzent a Fidesznek is. Hiszen azt állította, hogyha a Fidesz nyeri meg a 2018-as választásokat, akkor az Trianon lesz az ország számára. Ez valóban komoly és súlyos kijelentés. Szeretnék mindenkit megnyugtatni: a magyar kormány egyetlenegy polgármesterrel sem szeretne háborúzni, és nem is fog. A magyar kormány számára fontosak a magyar választópolgárok, fontosak a hódmezővásárhelyiek, mindig korrekt szövetségesek voltunk. A legtöbb, amit a város elérhet, hogyha háborúzni akar a kormánnyal, hogy elveszít egy régi barátot és elveszít egy régi szövetségest, ami meggyőződésem szerint hiba volna. Nem hiszem, hogy a városnak háborúra van szüksége, szerintünk Hódmezővásárhelynek békére, fejlődésre, szövetségesekre és együttműködésre van szüksége. Meggyőződésünk az, hogy Hódmezővásárhely fejlődése mindenkinek fontos, és ezt egy háborúval nem szabad kockáztatni. Ha valaki Orbán Viktor kihívója akar lenni a miniszterelnöki székben, akkor erre ne használja fel Hódmezővásárhely polgárait, akik nem háborúzni, hanem fejlődni szeretnének. (…) Egy polgármesternek a városáért kell dolgoznia, és nem a városa fölhasználásával kell miniszterelnöki ambíciókat megvalósítania. Úgy gondoljuk, hogyha a várost háborúskodásba taszítja a polgármester, akkor nem a Fidesz fog az ország számára Trianont jelenteni, hanem Hódmezővásárhely számára fog Márki-Zay Péter Trianont jelenteni. Ettől szeretnénk megóvni Hódmezővásárhely polgárait. Ez egy veszélyes, hibás dolog. (…) Hódmezővásárhely nagy nyertese volt az elmúlt négy éves kormányzásnak, készen állunk a folytatására. Nem sértődünk meg, hiába sértegetnek bennünket, és nem is haragszunk meg, hiába próbálnak bennünket háborúba kényszeríteni. (…) Még egyszer mondom: ha valaki Orbán Viktor kihívója akar lenni, erre ne használja fel a hódmezővásárhelyieket és ne taszítsa háborúskodásba a várost. (…) A választási kampány véget ért, a választási eredményt tudomásul vesszük, nekem is polgármesterem Márki-Zay Péter, én azt kérem tőle, hogy a város ügyeivel foglalkozzon, az országos politikát pedig nem a város felhasználásával kell folytatni. Kár háborúzni Orbán Viktorral, vagy a Fidesszel.

Fenyegetőzünk, János, fenyegetőzünk? Ráadásul úgy, hogy megint hazudsz és mellébeszélsz. Pedig a valóság szelektív tudomásul vételének nem szokott jó vége lenni, ezt pont tőletek tudom.

Márki-Zay Péter megválasztása utáni első dolga az volt, hogy világossá tegye: tisztában van azzal, hogy egy narancssárga testülettel kell együtt dolgoznia, de rajta semmi nem fog múlni, hiszen a polgárok az építkezésre hatalmazták föl, nem a rombolásra.

A hódmezővásárhelyi polgárok, akiknek megint az önjelölt, de kéretlen-fogadatlan prókátorát játszod, nem kért belőletek és az elmúlt nyolc év fideszes sikertörténetéből. Ti ezt mai napig nem bírjátok feldolgozni. Mit nem lehet azon megérteni, hogy ami 24 évig működött, az már nem működik? Elég volt. Ti voltatok azok, akik az összes rendelkezésetekre álló csatornán azt pofáztátok, hogy a hódmezővásárhelyieket megvezették, azt sem tudták kire szavaztak.

És most te jössz azzal, hogy ti nem sértődtök meg? Ugyan miért kellene, János? Minden a kezetekben volt, és még annál is több. Eltaknyoltatok. Egy jobboldali konzervatív keresztény emberrel szemben. Akire most megpróbálod rákenni, hogy miniszterelnöki ambíciói lennének. Nem, nincsenek neki ilyen ambíciói, ne hazudj. Fuss neki még egyszer, János, mielőtt újra szénné égeted magad.

Ebben az országban egyedül a Fidesz és Orbán Viktor üzent hadat az ország egy részének. Éppen 4 nappal ezelőtt, amikor politikai, jogi és erkölcsi elégtételről hörgött a nemzeti ünnepen. Most akkor ez a folytatás? Értem, hogy ebben a gépezetben te is csak egy közönséges kifutófiú vagy, akinek az a feladata, hogy megüzenje: aki veletek ujjat húz, aki nem borul le a maffiátok elé, az magára vessen. A feneyegetőzésekből elég volt, János! A háború a ti terepetek, a gyűlöletből, a demagóg, önfényező uszításból éltek fennállásotok óta.

Szerintem hagyjátok békén Márki-Zayt, a hódmezővásárhelyieket és ne fenyegetőzzetek, mert semmi értelme. Nem Márki-Zay az egyedüli ebben az országban, aki pontosan tudja, mennyi mindent elloptatok ettől az országtól az elmúlt nyolc évben. Ez nem hadüzenet ez tény.

Engedd el, János! Nem akarunk Orbán kihívói lenni, csak egyszerűen elég volt a kamu háborúitokból! Nagyon elég volt. Itt nem ti vagytok az áldozatok, hanem az egész ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!