December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felelőtlenség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Novák Katalin újabb részeleteket árult el a babaváró támogatás kapcsán, amelyekből egy sor hurráoptimista, Kánaánt idéző rendelkezés alább olvasható:

Novák Katalin a babaváró támogatás részleteit ismertetve kifejtette, nem kell elkezdeniük a babaváró támogatás hitelének törlesztését azoknak a házaspároknak, amelyek július 1-jét követően, a terhesség tizenkettedik hete után igénylik. Ebben az esetben ugyanis három évre felfüggesztik a visszafizetést, ha pedig ez idő alatt megszületik a második gyerek, akkor további három évig nem kell törleszteni, ráadásul a tőketartozás harminc százalékát el is engedik – hangsúlyozta az államtitkár. Ha pedig a következő hároméves időszakban a házaspár harmadik gyermeke is megszületik, akkor a teljes tartozást elengedik – emelte ki. 

Novák Katalin tájékoztatása alapján a babaváró támogatást július 1-jétől 2022. december 31-éig lehet igényelni a bankfiókokban. Azok a házaspárok lehetnek jogosultak a legfeljebb 10 millió forintos kamatmentes kölcsönre, amelyekben a feleség 18-40 év közötti, és a család egyik tagja rendelkezik legalább három év biztosítotti (akár hallgatói) jogviszonnyal. 

Az államtitkár aláhúzta, a hitelfelvételnek nem lesznek szigorú jövedelmi feltételei, mivel a maximális kölcsönnek is legfeljebb 50 ezer forint lehet a törlesztőrészlete húszéves futamidő mellett. Ez azt jelenti, hogy akár már 100 ezer forintos nettó jövedelem mellett is igényelhető lehet a támogatás – tette hozzá. 

Szólt arról is, hogy a visszaélések megakadályozása érdekében utólagosan is kamatot kell fizetniük a házaspároknak, ha önhibájukból nem teljesítik a feltételeket, vagyis öt éven belül nem születik gyermekük.

Igen zseniális ötletnek tűnik az, hogy a hitelfelvételnek nem lesznek szigorú jövedelmi feltételei, az ugyanis még soha nem okozott semmilyen problémát a múltban. Egyáltalán nem felelőtlen úgy hitelt adni egy családnak, hogy annak a későbbi törlesztőrészlete akár el is lehetetlenítheti a család életét. Ráadásul aki öt éven belül nem szül gyermeket, az önhibának számít, ezért a felvett hitelt kamatostul kell visszafizetnie az állam felé, ami majd biztosan nagyon fog hiányozni egy esetlegesen rossz körülmények között élő családnak.

És igen, mint az korábban a devizahitelek kapcsán is felmerült, nem kötelező ezt a hitelt sem felvenni. Mégis szinte biztosan lesznek olyanok, akik nem gondolják ezt át kellőképpen és valami olyanba vágnak bele, amibe nem kellett volna. Az állam akkor sem törte össze magát azért, hogy kisegítse a bajbajutottakat, akik a mai napig küszködnek a törlesztőrészletek visszafizetésével. Vajon megéri?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!