Január 27,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt nem szervezett bűnözésnek hívják?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,192,475 forint, még hiányzik 1,807,525 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám, friss és üde jó reggelt kívánok nyájas és nyájtalan/nyájatlan olvasóinknak! Jó, tudom, ezzel nem jó ötlet viccelődni, a birkázás nem szép dolog, de kikérem magamnak gyorsan. Itt nem erről van szó. A kollégáim egy részének üzenem, hogy nem, még nincsen tavasz. Sőt, olyannyira nincsen, hogy támad a hidegfront, jön az eső, meg még az éjjeli mínuszok is. Türelem, pajtások, ezt már lábujjhegyen is! Egyébiránt ez jelenti azt, hogy minket áldás helyett leginkább ver a sors keze. Vagy a Soros keze, vagy hogy is van ez helyesen. Remélem, hogy ez a békemenet méltóságát nem fogja megzavarni.

Ennél sokkal súlyosabb, hogy az agyhalál is folyamatosan támad. Pontosabban az azt előidézni hivatott, kormányzati szinten terjesztett szellemi méreg. Minden egyes nap. Egy soha nem volt bevándorlóország kormánypártja úgy akar választást nyerni – zsinórban harmadszor -, hogy az összes társadalmi csoportra ráhozza az egészséges frászt: nem lesz nyugdíj, nem lesz családtámogatás, nem lesz ingyen ebéd, nem lesz romaintegráció, nem lesz akciós farhát. Agyonnyomnak a migránsok. Agyon? Hmm…

Magyarországon egy olyan párt készül zsinórban harmadszor választást nyerni, amelyiknek egyetlen választási programpontja az, hogy vagy  mi leszünk, vagy nem lesztek. Ha úgy tetszik, mindmeghaltok. Nem tudom, mennyire számít minden világok legjobbikának egy olyan ország (Zambia és Banglades üdvözletét küldi) amelynek miniszterelnöke és népes pereputtya a bűnszervezetben elkövetett harácsolás árnyékában menekül a nyilvánosság elől. Vagy ahol – hogy egy igen friss példával éljek – 24 óra alatt lezárnak egy 12 milliárd forint keretösszegű uniós tendert, amelyen természetesen csak azok tudtak részt venni, akik előre értesültek róla. Egy megújuló energiaforrást felhasználó beruházásokat támogató hitelprogramról (KKV energiahitel) van szó, amelyhez egy cégnek normális esetben hónapokba telne összeállítani a pályázati anyagot. Kivéve Magyarországot, ahol olyan tehetséges kis- és középvállalkozások vannak, amelyek a péntek délután meghirdetett pályázatra néhány óra alatt összeállították a dokumentációt, beszerezték a szükséges igazolásokat, ezért szombat reggelre már túl is igényelték a rendelkezésre álló keretet, muszáj volt felfüggeszteni a pályázatot. Ha ennek nem fog örülni az OLAF, akkor semminek.

Csak zárójelben jegyzem meg – apropó Zambia és Banglades -, hogy a Korrupciókutató Központ egy viszonylag friss tanulmányában arra jutott: a közbeszerzési eljárások adatainak nyilvánossága Magyarországon rosszabb, mint például Zambiában vagy Bangladesben, a Közbeszerzési Hatóság honlapján pedig nagyon nehezen lehet elérni az információkat. A fideszes állami hatóság (nem tudom, szabad-e ilyen csúnyákat mondani, hogy fideszes lenne egy független állami intézmény) válaszul pert indít a korrupciókutatók ellen. Az igen sajátosan magyar történetről beszámoló Magyar Hírlap (igen, létezik még ez az orgánum is) pedig rögvest meg is találta, ki van a háttérben. Naná, hogy Brüsszel és Soros. Nem tudnak hibázni, egyszerűen képtelenek rá. Amikor a Transparency International nemrégiben megírta, hogy Bulgária után Magyarország az EU második legkorruptabb országa, mi volt a válasz? Azért báncsák ezt a két virágzó demokráciát (akkor sem támadott senki senkit, pláne nem az országot), mert kerítést építettek. Hát persze, hogy stimmel.

Innen pedig csak egy apró lépés és eljutunk Orbán pénteki szégyennel teljes kirohanásáig a szlovákiai belpolitikai válság és maffiával összefonódó szlovák kormány vergődésének ügyében. A démonaival kényszeresen küzdő, azokat elengedni nem hajlandó magyar országvezető azt bírta mondani – röviden -, hogy Soros. Vagyis hogy Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. Ennyit értett meg ő a szlovák tényfeltáró újságíró meggyilkolásából és az annak nyomán kirobbanó társadalmi felháborodásból. Petőcz Kálmán, szlovákiai magyar ex-diplomata nyílt levélben válaszolt Orbán egybites nyilatkozatára. A szöveghűség ebben az esetben rendkívül fontos, ezért idéznem kell:

Szeretném Önt nagyon szépen megkérni, hogy ne avatkozzon bele Szlovákia belügyeibe, főleg nem olyan szerencsétlen és buta módon, ahogy azt pénteken a közmédiában tette.

… amit Ön pénteken előadott, az még csak nem is dilettáns kommentár, hanem a szomszéd országban történtek célzatos bevonása a magyarországi választási kampányba. Ön nagyon jól tudja, hogy sem Soros Györgynek, sem egyéb „nyugati imperialistáknak” ahhoz, hogy Szlovákiában az emberek fel vannak háborodva és tüntetnek, semmi köze nincs.

Az emberek azért tüntetnek, mert elegük van a korrupciós maffiából, amely a Fico-kormányok alatt befészkelte magát az állami intézményekbe, kilopta a seggük alól a fél országot, és ellehetetlenítette a gyerekeik jövőjét, vagy elűzte őket Szlovákiából. 

Önnek nincs egyetlen jó szava sem, amellyel együttérzését fejezné ki a két meggyilkolt fiatal és hozzátartozóik iránt? Önnek ebben a nehéz pillanatban is csak „sorosozásra” és „migráncsozásra” futja? Kár, mert ezzel vérig sértett százhúszezer békésen tüntető embert. Ahhoz, hogy tisztán lássanak, nincs szükségük Sorosra, de Önre sem. Hiszen ebben az országban élnek, és saját bőrükön tapasztalják naponta a hatalom arroganciáját. Ön megsértett minden szlovákiai becsületes állampolgárt, aki végre egy igazságos jogállamban, félelem nélkül szeretne élni. 

Lehet, hogy Magyarországon sorosozással és migránsozással még (egyszer) lehet választást nyerni. Szlovákiában pillanatnyilag biztos hogy nem. Az emberek többsége ennek nem dől be. 

Ahogy valamelyik kollégám a minap írta, talán van még remény ebben a huzatos Kárpát-medencében arra, hogy egy szép napon visszaáll a normalitás. És – ezt már én teszem hozzá – többé nem lehet hazugságokkal, tömény vitriollal választást nyerni.

És mert hazugságok. Az egész hétvége Semjén Zsolt svédországi luxusvadászatának jegyében telt. Rétvári Bencétől Harrachon át Bayer Zsoltig, Budai Gyulát is beleértve a fővadászként futó miniszterelnök-helyettes szennyesét mosta. Hogy a rokonai Svédországban élnek, hogy őket szokta meglátogatni és hogy a fakenews hajtóvadászatot indított a talpig becsületes keresztény ellen. Ehhez képest kiderült: a rokonoknak semmi közük semmihez, Semjén szenvedélyét egy 2010 után állami pénzekkel vastagon kitömött üzletember finanszírozta, aki egyébként állandó résztvevője is volt ezeknek a kiruccanásoknak. Farkas József – akinek érdekeltségébe tartozik többek között jó néhány magyarországi szálloda is – letagadta a Magyar Nemzetnek, hogy a KDNP-s politikussal jár vadászni. Pedig még kép is készült róluk. Fakenews, balliberális hazaárulók, és békemenet a nemzeti oldaláért. Tűzzel-vassal védik egymást, hazudnak, tagadnak és remélik, hogy a migránshiszti hátán újabb négy évre bebetonozzák magukat a hatalomba.

Ehhez pedig az szükséges (mert sorosozás-migránsozás már Hódmezővásárhelyen sem működött igazán), hogy a szemünk előtt csalják el a választást. A 24.hu összeállításából kiderül: mintegy 2,5 milliárd forint állami kampánytámogatás landolhat erősen kamugyanús pártoknál, miután sikerült jelölteket állítaniuk a parlamenti választásra. Egy részük már most az eltűnésre készül: üres telekre és üdülőbe bejelentett pártok is vannak a listát állítók között, és legalább 16 körzetben rokonok indulnak egymás ellen. A kamupártok elleni nagyfene fideszes küzdelem jegyében még soha ennyi párt (21) nem állított országos listát a rendszerváltás óta, 2014-ben ez a szám 18 volt. Ezt nem szervezett bűnözésnek hívják? Pedig nagyon hasonlít rá.

A fentiek ismeretében, fényében és árnyékában ezzel a dallal búcsúzom. Kitartás, barátaink, ellenségeink, egyszer úgyis kitavaszodik!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!