Június 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt az ízléstelen nemzeti-keresztény-konzervatív viselkedést sem tanulni, sem tanítani nem lehet

Jó reggelt a diliházban! Aki nem érzi illendőnek és megfelelőnek a helymegnevezést, ne sértődjön meg, ne vegye magára! Jó hír, hogy nem kell sehova indulni, szombat van, az meg nem hétfő, tehát. Dőlnek sorban megfele a melegrekordok, de nincsenek ők egyedül: a pártállamilag gondosan nevelgetett csúcsidiotizmus és pofátlanság is hasonlóképpen teljesít. Ja, és boldog Győző napot mindenkinek, akit érint!

Kezdjük doktorminiszterelnök úr helyettesével, a KDNP nevű társadalmilag mérhetetlen mikropárt elnökével, a nemzetpolitikai háziállatokra vadászás legnagyobb művelőjével, akinek tegnap este a HírTV-ben volt jelenése. Ahol a Gajdics és a Szentesi Zöldi nevű két vérbeli mikrofonállvány alaposan megizzasztotta őnagyságát és csupa érdemi kérdést intézett hozzá. Elnézést kérek: ilyen nem történt, ellenben a közpénzből propagandát óbégató szakmai világítótorony aggodalmának adott hangot: vajon a kóbor ebek védőangyala hogyan viseli azt a rengeteg példátlan, személyeskedő támadást, amit Brüsszeltől Budapestig kap csak azért, mert Magyarország a haza ellenségeinek célkeresztjébe került.

Szentesi Zöldi: Amit a kormánypárti politikusok kapnak, hát arra azért emberemlékezet óta nem volt példa. Hogyan lehet ezeket a típusú személyes és politikai támadásokat elviselni?

Semjén: Hát én annyira megszoktam, hogy meg kell mondanom, hogy ha engem egyszer ez a mostani ellenzék vagy ez a brüsszeli bürokráciával (így!) valaki megdícsérne, akkor lelkiismeret-vizsgálatot tartanék, mer’ akkor valahol nagyon elcsúsztam. (…) az SZDSZ-idők óta nekem ebben már nehéz újat mutatni, tehát amikor fölléptem a szektákkal szemben, mondjuk a szcientológiával szemben, amikor az egyneműek házasságával szemben, akkor el lehet képzelni, hogy micsoda támadássorozat indult meg, hogy fenyegettek engem, a családomat és így tovább, tehát ebben a műfajban nekem nehéz újat mutatni. (…) Hogyha a családomban, vagy a baráti körömben valaki támadna valamivel, azt megfontolnám, és az érzelmileg is érintene. De amikor ilyen fizetett figurák, akik értékrendileg is teljesen ellentétes oldalon állnak, azoknak a támadása inkább megerősít. Megjegyzem egyébként, hogy kit támadnak. Azt támadnak, aki határozottan képvisel egy olyan értékrendet, amely szemben áll az ő balliberális világnézetükkel. Na most, azt nem támadják, aki nem áll szemben velük, és aki nem képviseli hatékonyan a konzervatív-nemzeti-keresztény értékeket. Ezér’ számomra megerősítés az, hogy érdemes támadni. És akkor lennék bajba, hogyha már nem volna érdemes engem támadni. Úgyhogy ezúttal is köszönöm a támadást, mint megerősítést.

Faék? Faék. Fekete, fehér, slussz. Támaggyák? Hosszabbíccsuk meg. Ha támadnak, azt jelenti, hogy zseniális vagyok. Ha nem támadnának, azt jelentené, nem vagyok elég fajsúlyos politikus. Ez az ember az ország miniszterelnök-helyettese, nem Árpi, a sarki kocsma tölteléke. Ez az ember hangosan és büszkén mesél arról (az erkölcs, a lelkiismeret meg az értékrend szavakkal sűrűn öblögetve), hogy a famíliáján és a haverjain kívül mindenki más véleményére magasról szarik. A kétharmadával a háromharmadért dolgozik, teper, küzd. Ahogy a főnöke, akinek az összes lábszagú, ótvar, gyáva dakota bölcsességét és minden hazug szavát issza, mint a misebort. Remélem, meghoztam a kedvüket és végignézik ezt a ragacsos 42 percet. Borzasztó sötét van.

Pontosan olyan sötét van Semjén agyában, mint az internetnek ama rothadó bugyraiban, ahol a Soros György gyalázásához szükséges összeesküvés-elméletek születnek. Tanulságos e tekintetben a New York Times elemzése, amelyben szépen felvázolják, hogyan vált az Egyesült Államokban (no meg Magyarországon) a marginális szélsőjobboldali logikára építő Soros-ellenes diskurzusból mainstream. Nem túl meglepő, mégis mellbevágó, hogy a nacionalista Orbán és propagandagépezete Soros démonizálása tekintetében is olyan volt kommunista országok hasonló elvetemültjeivel jár kéz a kézben, mint Macedónia, Albánia vagy éppen Oroszország. Szép teljesítmény ez, és teszem hozzá: a Soros-ellenes hörgés stációin pontosan lemérhető az is, hogyan tolódott a politikai paletta szélére a Fidesz. A Jobbikkal való helycsere nyomán tökéletesen érthető, hogy mi szükség van A Mi Hazánk nevű (másik) fasisztoid szervezetre. Valakinek szalonképessé kell tenni Orbánt, aki csak úgy őrizheti meg a hatalmát, ha egyre véresebb disznóságokat talál ki. Ő kábította el a populációt a vérgőzzel, a háborús pszichózist meg folyamatosan táplálni kell.

Miközben külön Semjén Zsolt a seggét nyaló csatlósaival azon lamentál, hogy micsoda támadások kereszttüzében állnak ők, a legnagyobb fideszes közpénztrollok egyike poénkodik. Csak olyan elegánsan, intelligensen, ahogy egy fideszes szekértolótól elvárható. Nógrádi György biztonságpolitikai hályogkovács Karcagon paráztatta a jónépet migránsügyileg és közben viccelődött, nehogy elaludjon az értelemtől csillogó tekintetű hallgatóság. Azt állította, hogy ő befogadna boldogan egy menekültet. Mármint ha az a menekült például az ukrán szépségkirálynő lenne, akinek orosz ellenzéki férjét (Borisz Nemcov) pár éve meggyilkolták. Fazekas Sándor levitézlett miniszter gagyi mosolya által kísérve a Tanárúr ezt bírta kipréselni magából:

… vállalnám, hogy a nejem morog, én két-három hétre befogadnám, és szerintem a baráti köröm utána átvenné.

Nyugi van, libsik, a biztonságpolitikai parafenomén poénnak szánta, ha holnap lejön az Indexbe’, ő tiltakozik. Ja, hogy ez lenne az a szájbakúrt értékrend és moralitás, amit foggal és körömmel, mi? Ez az ordenáré hónaljszag? Mekkora poén volt, Nógrádi elvtárs! Ezt az ordas nemzeti-keresztény-konzervatív suttyóságot sem tanulni, sem tanítani nem lehet. Ezzel születni kell. És ha nem egy ember halálával összefüggésben hangzik el ez a mocsok, akkor is pont ilyen visszataszító lenne a produkció. De így…

Nálam itt körülbelül be is telt a pohár, de azért még elmondom, hogy a kormány és a vergődő közpénzpropaganda halomra szedi elő a hozzáértőket és szakértőket a NER-sufniból, hogy a csok rendkívül kedvező hatásairól értekezzenek. Ma reggeli alapvetés szerint – olvastam az MTI-ben – a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítése leginkább a vidéken élő két- és háromgyerekes családoknak kedvez. A számos megkérdezett ingatlanforgalmazó sok okosságot mondott, némelyek elég félreérthetelenül megdícsérték a kormányt:

… a kedvezményes hitelösszeg kiterjesztése azért fontos a családok számára, mert többen közülük nem rendelkeztek elegendő jövedelemmel, hogy piaci kamatok mellett tudjanak lakáshitelhez jutni.

… a csok átalakítása nem helyettesíti az államilag támogatott lakástakarékpénztári konstrukció megszűnését.

… a csok átalakítása, habár kedvező feltételeket biztosít, de még mindig a hitelfelvételben nyújt segítséget, a banki hitelnek pedig előfeltétele, hogy legyen egy biztos önerő.

Vagyis természetesen kolbászból van a kerítés, tej-méz és 20 ezer forintosok úsznak a Dunán, csak a jövedelmek piaci körülmények között a szarra sem elegendőek, és  kedvező feltételek ide vagy oda, az önerő biztosítása sokak számára változatlanul lehetetlen. A propaganda viszont legalább jól teljesít.

Ja, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai akár 10 százalékkal is emelkedhetnek az előző évhez képest (az új szerződések átlagdíja 25-26 ezer forint körül alakulhat majd)? Na és? A Jaguar Budapesten fejlesztő központot nyit (mer alacsony a tao, ugye), ahol 100 magyar mérnök dolgozik majd az elektromos meghajtás és az informatikai fejlesztés területén (remélem, még van 100 darab mérnök Magyarországon, aki erre képes), úgyhogy kuss legyen. Jó, rendben, kussolok.

Később természetesen folytatódunk! Kellemesszép tavaszt mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.