Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a dühöngő illiberalizmust már aligha lehet megállítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 890,629 forint, még hiányzik 2,109,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, nem csak a csütörtök-rajongóknak! Egyik kedves olvasónk bölcsességére felkapaszkodva: már csak egy hétfő maradt, és máris itt a hétvége. Ami persze nem jár együtt azzal (most pláne nem fog), hogy a támadásoktól és megvédésektől terhes állampárti óbégatást felváltja a béke és a nyugalom. Erre senki ne vegyen mérget!

Jelenleg a Sargentini-jelentés jövő heti strasbourgi vitája borzolja a kedélyeket, erre most egészen bődületes mártírkodási akciót lehet felépíteni, lapátolnak is szorgalmasan az illetékesek. Orbán Viktor főmártír személyesen fogja kedden megvédeni a hont Soros zsoldosaival szemben. Másnap pedig – a szavazás eredményének ismeretében – a Fidesz-KDNP évadnyitó, kihelyezett velencei frakcióülésén számol be a pártkatonáknak a vita részleteiről, a várható uniós lépésekről és a lehetséges kormányzati reakcióról. Erről már a jól értesült lakájmédia többször beszámolt, de szerintem valamit benéztek: a lehetséges kormányzati reakciók már azelőtt megszülettek, hogy egyáltalán sor került volna a vitára. Már megint megy a tagadás, a sértődés, a mellébeszélés, és a gurgulázó sorosozás anélkül, hogy egyetlen szó esne a jelentés valódi tartalmáról.

A tegnapi napon Kocsis Máté frakcióvezető adta meg a hangot a vinnyogásnak. Sajtótájékoztatót tartott ő, ahol igen váratlant húzott (nem!): a Fidesz-frakció azt javasolja, hogy az Országgyűlés (értsd: fideszes Országgyűlés) határozatban válaszoljon a „hazugságoktól hemzsegő” Sargentini-jelentésre. Az egyenpropaganda – amely most történetesen Kocsis száján könyökölt ki – szerint az EP-ben ülő bevándorláspárti képviselők azért akarják elítélni Magyarországot, mert a magyar emberek már többször határozottan és világosan úgy döntöttek, hogy a bevándorlókat a magyar határnál meg kell állítani. „Ezért bélyegzik meg ilyen hamis jelentésekkel Magyarországot”. Brühü. Úgyhogy Mátéka a Fidesz-frakció nevében arra kéri a kormányfőt, képviselje a magyar érdekeket a migránspárti képviselőkkel szemben, és utasítsa vissza Magyarország megbélyegzését. Mennyire unalmas már ez az óvodás színjáték, aminek keretében a kétharmados dühöngő elmebaj főszereplői felkérik, felszólítják egymást, hogy azt cselekedjék, amit cselekedni fognak. És mennyire jó lenne, ha lenne valamiféle ellenzék, amelyik időt és energiát fordítana arra, hogy elmesélje a zembereknek, valójában miről szól az a kurva jelentés és miről nem szól. Egy ellenzéki arc nincs, aki következetesen próbálná világossá tenni, milyen ostoba ellentmondásokat és hazugságokat puffogtat a demokrácia hulláján örömtáncot lejtő bűnbanda, hogy miközben azért támadnak, mert védjük Európát kicsengették a csilliárdos csirkeháló állítólagos költségeinek egyharmadát. Najó, nem tisztem ötleteket adni, jól van ez így. Hátha megint elegen beveszik, hogy a kormány semmiről nem tehet, egyszerűen utálják a pofánkat.

Közben azért vergődik a kormányzat. Egyfelől a számomra tök ismeretlen Takács Szabolcs, aki a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára egy interjúban lihegve igyekezett megerősíteni, hogy a Fidesz mennyire elkötelezett tagja az Európai Néppártnak, és attól, hogy Steve Bannon-félékkel parolázik, hűséges marad azokhoz, akikhez megéri annak lenni. Ezt nem ő mondta így, én mondom.

Másfelől a számomra szintén tök ismeretlen Varga Judit, aki a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltánt megszégyenítő véleménycikkben védi a mundér becsületét. Mármint gondolom, leírták neki, hogy miről kell siránkoznia, ő meg aláírta. A Politico hasábjain a hölgy azt magyarázza az uniós politikusoknak, miért folyik boszorkányüldözés a magyar kormány ellen. Semmi új: a Sargentini-jelentés „félrevezető és hemzseg a ténybeli tévedésektől”, ráadásul a „liberális fundamentalizmus és taktikus megbélyegzés” az alapja, „figyelmen kívül hagyja a magyar választókat”, és eltorzít olyan értékeket is, mint a kereszténydemokráciát vagy „Európa alapító atyjainak politikai gyökereit”. Csak ezt az ostoba gyökerezést hagynák már a fenébe, de nem hagyják. Kacagtatónéni hozza a kötelezőt, csak már nincs kedvem röhögni se rajta:

Mi a demokráciát képviseljük, a jogállamot, a lelkiismereti szabadságot – valódi demokráciát, nem az illúziók demokráciáját.

Igen, tudjuk, hogyne. Ezért is van az, hogy aki a lelkiismerete szabadsága szerint formál véleményt, arra rárepülnek és addig ütik, rúgják, mocskolják, ameddig elmegy a kedve mindentől. Bevándorlási különadó, soha bizonyítást nem nyert vádak, meghurcolás a nyilvánosságban, ezek mind a jogállam és a demokrácia ismérvei. Köszönjük, Emese! Bocsánat, Judit. Ja, igen: a sajtó sokszínűségének alkotmányos elve pedig azt követelte meg az elvtársaktól, hogy a HírTv dicsőséges visszafideszesítése után sóval hintsék be a Heti Válasz hűlt helyét is. Mer’ itten minden szempontból dübörög az, ami máshol nem.

Közben az új európai költségvetésért felelős német EU-biztos rájött a nyilvánvalóra. Günther Oettinger (hangsúlyozom: kereszténydemokrata politikus!) úgy véli, „halálos veszély” fenyegeti az EU-t külső és belső ellenségei miatt. Hogy kikre gondolt? Lengyelországra, Magyarországra, Romániára és Olaszországra. Nahát, mik vannak! Jut eszembe, a francia külügyminiszter ébredése is egészen lenyűgöző: nem finanszíroznak olyan országokat a 2020-27 közötti uniós ciklusban, melyek nyíltan semmibe veszik az uniós alapelveket. Szerintem dehogynem. Sajnos ezekkel a felismerésekkel már igencsak elkéstek az urak. Attól tartok, már olyan szinteken dübörög a bűzös korrupcióval kéz a kézben járó dühöngő orbáni illiberalizmus Európában, hogy ezt már nem lehet megállítani. Sem szelíd, jogi, sem radikális eszközökkel.

Amúgy olvastam, hogy azért Németországban is tisztában vannak azzal, hogy micsoda ordenáré módon mocskolja Orbán fake news gyára az országukat. A Spiegel cikke szerint bevándorlók rémtetteiről és a borzalmas német közbiztonságról szóló tudósítások következetesen csúsztatnak, a magyar kormány bevándorlás-ellenes politikához nyújtanak propagandát. Hát igen, nálunk UFO-szakértők a kormány legmegbízhatóbb biztonságpolitikai szakemberei, és nálunk pártkatonák írnak újságot az elhajlított kétharmados valóságról. Na és akkor mi van? Ja, hogy ez van? Igen, erről (is) tépjük a szánkat időtlen idők óta. Annak ellenére is, hogy állítólag senki nem olvas propagandát, és nem érdemes foglalkozni sem vele. Pedig de. Pláne, hogy nem tegnap óta bomlasztanak, fúrnak, hazudnak, csúsztatnak, elhallgatnak, kiszíneznek. Hosszú évek óta folyik az agymosás, és sajnos a károk már visszafordíthatatlanok.

Azzal mondjuk ritkábban döngetik a mellüket, hogy például Rogántól Szijjártóig magánügy, milyen iskolába járnak a gyerekeik. Hogy a miniszterelnök veje rendezvényközponttá alakítja a sokmilliárd közpénz árán felújított turai kastélyt. Hogy a Tiborcz István miniszterelnöki vőhöz közeli cég építheti a Magyar Zene Házát 17,5 milliárdért. De ezeknél pitiánerebb szarrágások sem sűrűn érik el a fideszes elsikálógépezet ingerküszöbét. Például: havonta 450 ezer forintot fizet az Emberi Erőforrások Minisztériuma azért, hogy dokumentálja azokat az eseményeket, amelyeken Kásler Miklós miniszter megjelenik, de sajnos a felvételeket még soha senki nem látta, nem lehet őket megnézni.

Ami kimaradt, az később lesz. Búcsúzóul ITT egy interjú a gaz Sargentinivel, fideszesek épülésére is szolgálhat. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!