Június 15,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért sorsdöntő minden választás ebben a virágzó kuplerátusban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 907,784 forint, még hiányzik 2,092,216 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor szivárgásmentes, optimista hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Még mindig hatot vagy már csak hatot kell aludni addig, ameddig megint beüt állítólag valami sorsfordító, semmi korábbihoz nem hasonlító, kurva nagy téttel bíró, az életünket és halálunkat brutálisan meghatározó cucc. Hát igen. Ez a műsor megy nagyjából 30 éve Európa eme nyomorúságos felén, ezt a cuccot nevezik választásnak. Itt minden választásnak akkora a tétje, hogy azon csodálkozom, hogy össznépileg még nem nyomott agyon a nagy teher. Nem én találtam ki, de magyarázatnak megteszi. Szerintem ez azért lehet, amit Molnár Éva krimiíró, azaz Vavyan Fable így fogalmazott meg:

Maffiátusban élünk. Vagy gengszterátusban. Esetleg kuplerátusban. 

Ja, hát ja. Egy ilyen helyen természetesen mindig nagyon nagy tétje van a húsosfazéknak, különösen azok számára, akik abból híznak fennállásuk óta, de legalább tíz éve biztosan. Nem egyszerű elengedni, belátom. Alighanem fején találtatott a szög, bár szerintem nem sokan fogadtak volna arra, hogy a kuplerátus szó szerint ilyen előkelő helyre kerül ebben a hivatalosan kampánynak csúfolt okádék sárdobálásban.

A magam részéről tényleg csak abban bízom, hogy a szektavezér meztelen hátsó fele a büdös életben nem fog szembejönni sehol, mert akkor tényleg felkötöm magam. Jó, nem, megkegyelmeznék magamnak valószínűleg, de igen rosszul érintene. Bár ez a veszély aligha áll fenn. A bajtársiasság majd jól megvédi az árulástól a dakota vezért, és minket is attól, hogy példának okáért egy családi ebédről készült felvételek spontánul kiszivárogjanak. Amin a dinasztia körbeüli a húslevest, és kétpofára röhögnek a pálinkás pohár és a csilliárdos közbeszerzések fölött összehajolva, hogy micsoda kretén egy nép ez. Retteg a migránsoktól a sarokban, és önként nyújtja a pénztárcáját, hogy vigyék, csak vigyék. De ha lehetne, a zsák krumplit azt hagyják meg, nagyon köszönjük, áldja meg a jóisten a miniszterelnök urat mind a két kezével.

A bajtársiasság tudniillik alighanem valami ilyesmit jelenthet maffiául. Példás családapaként, egykori kiváló sportemberként, álkereszténységgel öblögető elöljáróként közpénzből dajdajozol (nem vád: uniós támogatást nyert el korábban az egyik lány azok közül, akik szerepelnek a Borkai Zsoltról készült fotókon), a szekta pedig összezár és megvéd. Az effajta bajtársiasságnak semmi baja a lopással, a korrupcióval, a hiteltelenséggel, a kétszínűséggel, az erkölcstelenséggel. Az egyedüli lényege, hogy semmi nem derülhet ki. És ha mégis kiderült, akkor kussolunk, és bevédjük egymás meztelen fenekét.

Szóvalhogy igen, nagyon hányingerem van ettől a drogba és pornóba fulladt, eszelősen prosztó választási kampánytól, amihez képest a Soros-plakátos agymosás időszaka már-már szelíd és ártalmatlan megpróbáltatásnak tűnik. Szegény amatőr Tarlós a megafonjával, hát nem egy cukorfalatnak tűnik ahhoz képest, hogy milyen emberi salakanyaggal állt össze egy zászló alá? Azért arra kíváncsi lennék, mit gondol példának okáért Kövér László, Semjén Zsolt vagy éppen Dalcsináló Ákos úr a győri polgármester keresztény életviteléről, ha már a bajtársiasság jegyében a komplett szolgamédia kussol róla.

Ja, és én a kispesti MSZP-s fehérporos-korrupciós ügyletet is mélységesen elítélem, csak hogy világos legyen, és azt gondolom, hogy a közéletben nemigen lehetne keresnivalója valakinek, aki a fehér porból formált csíkok árnyékában henceg a közpénzek millióinak bűncselekményt sejtető újtjáról. De az úgy nem megy, hogy a fideszes korrupciónak és erkölcstelenségnek falazunk (az erzsébetvárosi ingatlanpanamáról például nem láttam tényfeltáró riportot a napos oldalon), a nem fideszes korrupció és erkölcstelenség fölött meg forgatjuk a szemünket és fel vagyunk háborodva. Hát ezért sorsdöntő minden választás ebben a virágzó kuplerátusban. Mert a gazemberség relativizálható és nincs következmény.

Az egyetlen jó oldala ennek az okádék sztorinak, hogy ezeket a Borkait kompromittáló felvételeket aligha az ellenzék csöpögteti. Minden bizonnyal egy csalódott, átvert egykori bajtárs munkálkodik ilyen szorgalmasan. Akinek a maga idejében persze nem voltak aggályai részt venni a buliban aztán valamiért, valamikor pofára esett szegény. Lehet, hogy nem kapta meg a jussát, most meg így áll bosszút. Nekem meg azért kell erre ennyi szót pazarolnom, mert szégyennek és gyalázatnak tartom, hogy ha éppen nem a migránsok betelepítésével hazudják szét az agyamat, akkor pucér seggek formájában könyököl az arcomba Európa legkeresztényebb, legnemzetibb pártjának kvintesszenciája.

Mindeközben Lengyelországban: egy botrányos hangfelvétel miatt LEMONDOTT a fő ellenzéki párt frakcióelnöke. Nem függ össze semmivel, de azért még a nagyon sok tekintetben hasonszőrű Lengyelországban is ennyivel előrébb tart a politikai kultúra. Ami persze nem jelenti azt, hogy az illiberális lengyel kormánypárt nem nyeri szét magát a jövő vasárnapi parlamenti választáson (a hagyományos próbaválasztást simán nyerték), de azért ott is vannak olyan következmények, amelyek e virágzó maffiátusból szemlélve majdhogynem elképzelhetetlenek.

Bár erről nem nagyon beszéltünk, szerintem elgondolkodtató: ahhoz képest, hogy ez a választás aztán most már tényleg mindent is eldönt, és most vagy soha van, minimum furcsának találom, hogy a pártok kevesebb szavazatszámlálót delegáltak, mint a májusi EP-választásra. Péntek délutánig 12 612 szavazatszámlálót regisztráltak, ami nagyjából a fele az öt évvel ezelőtti pártdelegáltak számának. Ez a szám még valamennyivel nőhet, mert a pénteki határidő előtti utolsó órákban leadott neveket ma veszik nyilvántartásba, de az ellenzéki pártok remélhetőleg tisztában vannak azzal, hogy ez mit jelent. Nekem ránézésre semmi jót. Mert az rendben van, hogy Márki-Zay Péter nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik Hódmezővásárhelyen választási csalást lepleznek le (ITT egy miskolci választási csalásról szóló beismerő vallomás hangfelvétele), de mire megyünk a dokumentált választási csalásokról szóló bizonyítékokkal október 14-én? Érdekelt bárkit tavaly április 8-a után? Hát ez az.

És abból következik valami, hogy minden ötödik fideszes szerint Tarlós nem Budapest, hanem Orbán érdekeit szolgálja? És abból, hogy Tarlós Istvánt intelligens, de befolyásolható embernek tartják? Akkor jó. Mindenesetre amennyire eldurvult a kampány, gyanítom, hogy ezen a héten már nem kétnaponta, hanem naponta több kutatás és felmérés eredménye ömlik majd az arcunkba. Amiben nem az az újdonság, hogy a közvéleménykutatást végző különféle szervezetek nyíltan beszálltak a kampányba, hanem hogy megint olyan egymásnak ellentmondó eredményekkel zsibbasztják a választókat, hogy a fal adja a másikat. És ahogy lenni szokott, valakik nagyon rábasznak a mérésre, de semmi baj, majd ugyanonnan folytatják.

Ami az egyebeket illeti. Nem tudom, mennyire normális, de beázott a Fehérvár új, 14 milliárd forint közpénzt felzabáló stadionja. Itt a jó munkának megvan a gyümölcse, a rossznak még inkább. Nem ügy, nem számoltak azzal, hogy még akár eshet is. De ha már víz, ITT egy súlyos írás arról, hogyan rokkannak bele a rezsicsökkentésbe a kivéreztetett víziközmű-vállalatok. Járulékos haszon: bizonyos területek vízellátása hosszabb-rövidebb időre veszélybe kerülhet. Elavult az infrastruktúra, elöregszik a munkaerő, semmire sincs pénz, de a kormány nem enged a befagyasztott díjakból. Így kell ezt. Félek, hogy az eső ezen nem nagyon segít. Viszont ha valakit megnyugtat: a korábban megjelent találgatásokkal ellentétben a magyar kormány nem fogja egyedül megvétózni az Európai Tanácsban, ha a britek újabb halasztást kérnek. Gulyás Gergely szerint kizárható, hogy Magyarország egyedül lépjen fel, vétózzon a Brexit-halasztás ügyében. Én meg azt javaslom, hogy majd akkor menjünk át a hídon, amikor odaérünk.

Addig is a józan eszünkre vigyázzunk, nagy kincs az ilyen vérzivataros időkben. Elviselhető napokat kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!