December 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezen már nem lehet teli pofával röhögni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 514,445 forint, még hiányzik 2,485,555 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Hétfő van, vagyis kedd, a hosszú hétvége utáni hosszú hét első napja. Még nincs 30 fok, de állítólag már a küszöbén vagyunk.  Mint Müller Cecília a tömeges fertőzések időszakának. Azt hiszem, nem rajta múlt, hogy ez szerencsére nem következett be. Addig viszont változékony lesz az időjárás, ami ugyan se nem vigasz, se nem elégtétel a tíz éve tartó, élőben zajló emberkísérlet betonba öntött változatlanságára, de majdnem biztos vagyok benne, hogy tudják még fokozni. Úgy döntöttem, hogy a napindító mottónk legyen az alábbi, semmi különösebb oka nincs, csak történetesen ezt a színes Facebook-plakátra applikált csatakiáltást dobta a pofámba még vadhajnalban az algoritmus (illusztráció: Orbán Viktor): Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte.

Hát igen, valóban. Magam sem tudnám precízebben megfogalmazni, mi az, ami először eszembe jut Orbán Viktorról és a Fideszről, de az, hogy szenvedélyesen szeretik Magyarországot, abban biztos vagyok. Az elmúlt tíz év emberkísérletének minden pillanata erről a szenvedélyes szeretetről szól, ami a minden irányba köpködő, mindenkire fröccsenő napi gyűlölettől a dinasztia törvényesített korrupció útján összeharácsolt, ép ésszel néha felfoghatatlannak tűnő, jellegváltozáson átesett vagyonáig terjed. Az tény, hogy itt nem térdepelnek a rend őrei hosszú percekig az emberek nyakán, ameddig azok kínok között ki nem lehelik a lelküket, de ez is pontosan azért van, mert a hatalom birtokosai szenvedélyesen szeretik a hazájukat, és soha nem vetemednének ilyesmire. Ilyesmire konkrétan tényleg nem vetemedtek még.

Nem mondom, hogy ha valaki élőben akarja látni, hová vezet a társadalmi feszültségkeltés, az vessen egy pillantást arra, ami az Egyesült Államokban történik, mert ezt a párhuzamot így biztosan nem lehet megvonni. Azt viszont szerintem ki lehet mondani, hogy a társadalmi békének – főleg ha az már eleve is sok sebből vérzik és kvázi évtizedek óta bevett erőszakos cselekmények tarkítják – sehol nem tesz jót, ha az ország első számú embere a gyűlölködés, még gyakrabban a hazugság vagy egyenesen a leplezetlen uszítás hangján szólal meg, és különböző csoportok ellen hergel. Talán emlékszünk még a viszkető tenyerekre és az akár önbíráskodásig terjedő hangos és érthető véleménynyilvánítás legmagasabb miniszterelnöki szintről jövő bátorítására. Ha ez a fajta sötét, megélhetési politikusi hőbörgés a hivatalos kommunikáció központi elemévé válik, és tartósan ott is marad, akkor ott előbb-utóbb elszabadul a pokol. Akkor is, ha utóbb, mint előbb.

Sajnos azon nem tudok teli pofával röhögni (és a megszólalót szimplán elmebeteg kreténnek nevezni), amit a Magyarországot szenvedélyesen szerető magyar kormány egyik csaholó, nyáladzó szekértolója megértett és hangosan el is magyarázott a fideszes szektának abból, ami az Egyesült Államokban történik. Ahol George Floyd halála nyomán, a feketéket és latinókat aránytalanul sújtó rendőri erőszak elleni tiltakozás országszerte zavargásokba torkollt. Ifj. Lomnici Zoltán, Magyarországon világhírű tudós, jogász, alkotmányjogász, a közmédia egyik legmegbízhatóbb hasbeszélője szakértője, a CÖF nevű fideszes álcivil szervezet rendületlen tartóoszlopa ezúttal sem bonyolította túl a propagandamoslékot, nem bíbelődött az összefüggések keresésével, nem hagyta magát zavarbaejteni holmi gyilkos erőszaktól. Egy lépésben fejtette meg a feladványt:

Jelenleg Soros tüntetésekkel és rendbontással az Egyesült Államokban Trumpot próbálja megbuktatni, de várhatóan a választások közeledtével Magyarországon is ez lesz.

Bővebben:

„Az úgynevezett Soros-szervezetek magyarországi ténykedése meggyőződésem szerint nemzetbiztonsági, illetve nemzetgazdasági kockázatot is hordoz. Az, hogy 2018-ban a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti irodája elköltözött Budapestről, sokak számára egy beismerő vallomással ér fel. A hálózat azonban itt maradt, és a hibrid civilek belpolitikai tevékenységének intenzivitása nem csökkent az elmúlt években. Sőt minden jel arra utal, hogy (…) külföldi forrásból folyamatosan nyomás alatt kívánják tartani a nemzeti oldalt, és az említett ügynökszervezetek általi belügyekbe történő durva beavatkozás a 2022-es választások közeledtével csak nőni fog.”

Nem tudom, ismerős-e ez a retkes, bűzölgő összeesküvés-elmélet. Nekem fél perc alatt esett le, hogy mintha már hallottam volna ezt a nyomorúságos hazugságot. Mégpedig a Farkas Flóriánhoz hasonlóan a nyilvánosság elől gondosan eldugott Rogán Antal propagandaminiszter erkölcsileg mosdatlan szájából. Aki 2017 szeptemberének hajnalán, amikor még olyan bátor volt, hogy legalább a közpénzmédiába időnként beette a fene, azt állította az akkori Soros-tervvel összefüggésben, a 2018-as választás előszobájában:

„A terv lényege, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: utcai zavargásokra és hasonló akciókra, például amilyenek Hamburgban voltak legutóbb.”

Amikor a tíz éve tartó, élőben zajló emberkísérlet betonba öntött változatlanságáról beszélek, akkor például ezekre a soha bizonyítást nem nyerő, a nemzetet idegállapotba hajszoló, folyamatosan adagolt ordas hazugságokkal való agymosásra gondolok. Rogán NER-társ 2017 szeptemberének első napjaiban azt vizionálta, hogy még akkor ősszel Soros-pénzelte szervezetek zavargásokat robbanthatnak ki. Majd amikor Rogán Antalt a parlament nemzetbiztonsági bizottsága megkérdezte volna, pontosan mi a helyzet ezekkel a nemzetbiztonsági kockázatot és forró őszt sejtető bizalmas információkkal, jól nem ment el a bizottsági ülésre. Azóta több mint két és fél év telt el, Soros nem szervezett semmilyen utcai zavargásokat, Rogán Antal nem mondott le, amiért összeesküvés-elméletekkel hergelte a nyilvánosságot, a Fidesz kétharmaddal behúzta a 2018-as választást, ifjabb Lomnici meg ugyanonnan folytatja. Nem, nem tudok ezen teli pofával röhögni, mert az valahol mégiscsak hihetetlen, hogy ezt a műsort zabáltatják velünk évek óta, és már meg sem próbálnak valami újat kitalálni. Mossák, hipózzák az agyunkat Sorossal, keltik a feszültséget, és majdnem biztos vagyok abban, hogy a térdüket is csapkodják a röhögéstől, hogy még mindig működik.

Működik, különben bátorságuk sem lett volna előállni a sokadik, félkreténekre szabott, csak egyféleképpen megválaszolható, de legalább előre megválaszolt nemzeti konzultációs parasztvakításukkal. Ami megint Sorosról (is) szól. Adagolják a napi szellemi drogot a teljes és visszafordíthatatlan mentális leépüléshez. Megint milliárdokat hajítanak ki mindenféle következmények nélkül a kukába, hogy aztán majd a hasukra csapjanak és mondjanak valami random számokat. Hogy a szektás azt higgye megint egy múló pillanatra, hogy bárkit is érdekel a szaros véleménye, hogy pont a bálványát érdekli a szaros véleménye, vagy hogy pont az ő szaros véleménye alapján fognak döntéseket hozni a gazdaság újraindításáról. Mert ha eddig nem, majd most biztosan ő fogja lehervasztani a mosolyt a milliárdos spekuláns pofájáról, hiszen ez nélküle nem menne.

Közben az összkomfortos népi igénytelenség a kezét dörzsölgeti azon, hogy 20 rendőr és egy BKV-s házmester baszogatja és bünteti a metró szellőzőnyílását zöldre festő MKKP-s passzivistákat, és tapsikol annak, hogy de ő legalább meg van védve. Önként vonul be rabszolgának, mert tudja, hogy a megvédésnek ára van. Csak egy példát említek, és már itt sem vagyok. 12 órás munkaidő, havonta egy szabadnap, túlórapénz nincs. Valami ilyesmi körvonalazódik a kormány salátatörvényben eldugott új megvédési javaslatából. Amely szerint az a cég, amely új munkahelyet hoz létre, nemzetgazdasági érdekre hivatkozva engedély kaphat, hogy a ledolgozott munkaidőt 24 hónap alatt számolja el. Ja, és ennek eldöntéséhez nem kellett nemzeti konzultáció, ment ez a drága magyar munkavállaló feje fölött is. Ez végül is KÖZVETLENÜL mindenki bőrére megy, minek róla konzultálni, amikor Soros vigyorog?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!