Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek szerint nem sikerült megállítani Brüsszelt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma Magyarország 304 millió euró hitelt kap a SURE uniós eszköz révén, mely az európai munkahelyeket és cégeket védelmezi a világjárvány során.

Magyarország eddig összesen 504 millió euróhoz jutott a SURE forrásaiból.

Európa Önökkel van.

Nem tudom, minek tudható be (hát már hogyne tudnám), de az állami hírügynökség, amely minden fideszes potentát közösségi oldalára kipakolt bejelentésről, kijelentésről, hisztiről, vernyogásról, asztalborogatásról és szemforgatásról svájci óraműveket megszégyenítő pontossággal és precizitással beszámol, e sorok írásakor még nem találta hírértékűnek az Európai Bizottság elnökének MAGYAR NYELVŰ Twitter-posztját, amelyben Ursula von der Leyen azt üzeni mimagyaroknak a saját nyelvünkökön, hogy láthatóan nem sikerült megállítanunk Brüsszelt. Mert ők akkor is velünk vannak, ha mi egy évtizede harcolunk ellenünk. Vagy ha mi nem is, de a választottaink. Vagy ha nem is a mi választottaink, akkor honfitársaink egy részének választottai, akiknek egyharmaddal is sikerült kétharmados felhatalmazást ráruházniuk csakafideszre.

Olyannyira nem sikerült megállítani Brüsszelt, hogy amint a fenti ábra mutatja, mintegy 110 milliárd forintot utalt át Magyarországnak az Európai Bizottság az európai munkavédelmi alapból (SURE). Ez a támogatás egyfajta kedvezményes hitelt jelent, amelyet 15 év alatt kell visszafizetni, a célja az, hogy részmunkaidős vagy rövid idejű munkaerőpiaci programokat finanszíroznak, amelyek révén a járvány alatt is megtarthatók a munkahelyek. Értsük jól: a rövid időtartamú munkavégzést biztosító programokba beletartozik az egyéni vállalkozók támogatása is. A több mint 500 millió euróból 200 milliót már tavaly novemberben kifizettek, most pedig az elveszejtésünkön ügyködő, gonosz brüsszeli börokraták elküldték a hátralevő, nagyobb részletet is.

Azt hiszem, nehéz vitába szállni azzal a megállapítással, hogy a lehető legjobb helyre kerül ez a pénz. Majdnem olyan jó helyre – nyitok egy irrelevánsnak tűnő zárójelet, muszáj -, mint a tao-támogatások kerültek a Mészáros Lorenzo-féle Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz. Ahol a NER fennállásának ködbe vesző első éveiben

  • 2012 februárja és júniusa között 65 kiló fornettit, 240 kilogramm harcsát, 6 kilogramm libamájat és 6500 darab zsemlét vásároltak, 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, 2,2 millió forintot süteményre;
  • 2014 júniusa, júliusa és augusztusa során pedig 196 ezer forintot égettek el süteményre, 230 ezer forintot csokoládéra, 351 ezer forintot pedig éttermi számlákra (via DK).

Zárójel bezárva, csak hogy értsük, milyen valószínűsíthetően kedvező kilátásokkal kecsegtet az a tény, hogy Európa velünk van, ezért küldi a zsetont serényen Orbánéknak. Hogy a nagyságrendekkel is tisztában legyünk, és ezt a ma küldött 304 millió eurót el tudjuk helyezni a március elsejéig még biztosan karanténba zárt és tömegesen csődbe ment cégek, állami támogatás híján megfeneklett vállalkozások tragédiáinak kontextusában: az elkövetkező években mintegy 7200 milliárd forint érkezik az EU-tól kohéziós forrásból, 5760 milliárd forint a helyreállítási alapból, 3960 milliárd forint pedig az agrárpolitika támogatására.

Nos, ezekhez a tételekhez képest a 110 milliárd forint nyilván bagatell, de azért tudjuk, hogy a felkent államvezetés minden apróért lehajol. Ezért tökéletesen érthető, hogy nem verik nagydobra, Soros bérencei annak ellenére küldik a pénzt (a vakcinát bezzeg nem küldik, rohadjanak meg), hogy korábban Orbán azzal reklámozta a nem uniós, ezért sokkal drágább hitelfelvételt, hogy több lábon kell állni, mert ezekre a brüsszeli fényestekintetű padisahokra nem lehet számítani. Amit küldenek, az pedig nem ajándék, nem szívesség, hanem az nekünk jár.

Ezért van tele az állami hírügynökség hírfolyama Szijjártó Péterrel, aki egy 7,2 milliárd forintos kecskeméti beruházáshoz 1,1 milliárd forint közpénztámogatásból vett 73 új munkahelyet.

Ezért üvölti Rétvári torka szakadtából, hogy a baloldal nem segíti, hanem támadja a járvány elleni védekezést.

Ezért kiemelt hír, hogy a szuverén magyar kormány erőfeszítéseinek hála – amely kormány egyébként az EU-ban egyedüliként engedélyez vakcinát ellenőrizetlenül – ma éppen 20 ezer fő számára elegendő Szputnyik-V vakcina érkezett Magyarországra. Hamarosan tényleg a kanyarban fogunk előzni, csak még  most kell kibírni türelemmel, éhen és szomjan.

Nem sorolom, mi minden hír még ezen kívül a mindig napos, erkölcsi fölényben fürdőző oldalon, a lényeg az, hogy bármennyire értékelem is von der Leyen asszony szívhez szólását, sanszos, hogy tévedésben van. Európa változatlanul nem velünk van, hanem azokkal, akik ránk hivatkozva szabadságharcolnak Európa ellen tíz éve, és akiket a járványpusztulat sem akadályozott meg abban, hogy kivételesen előkapják a legjobb énjüket a NER sifonérjából, és ne saját magukat és a sleppet tömjék ki pénzzel (Rogán új feleségétől és annak famíliájától kezdve Mészáros Lorenzo wannabe ásványvízkirályig körül lehet nézni), hanem az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került családokat és vállalkozásokat.

Úgyhogy a nincs ingyenpénz, nincs ingyenebéd kormányánál a lehető legjobb helyen lesz ez a pénz is, lehet oszlásnak indulni. Márciusig már fél lábon is kibírja mindenki, aki hónapokkal ezelőtt csődbe ment. Őket biztosan megvigasztalja, hogy az elvtársaknak nem sikerült megállítaniuk Brüsszelt, a gazok küldik a pénzt, és biztosítanak arról, hogy velünk vannak.

Frissítés: Az MTI ingerküszöbét 16:55-kor érte el a hír, gratulálunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!