December 9,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek miatt a nyomorultak miatt szégyenkezem. Én. Mert valakinek kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 612,502 forint, még hiányzik 2,387,498 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Két jó hírem is van. Az egyik, hogy ma szombat van és holnap is az lesz. A másik: ma talán kevésbé rúg tarkón minket a globális felmelegedés. Biztosan lesz több jó hír is a nap folyamán, de jóslásokkal egyelőre még nem foglalkozom. Orbán Viktor eljövetele Tusványoson mára várható. Legalább megtudhatjuk mi, szerencsétlen módon a határokon belül születettek is, hogy mire számíthatunk. Általában ott szokása bejelenteni azokat a csodaszép terveit, amelyek az ott tapsikolókat egyáltalán nem érintik, csak mi szívunk.

Miviktorunk még nem, de mindenki más már Tusványoson zizeg. Várják a primadonnát. Nekem meg lottóznom kellene. A nyakam tettem volna rá, hogy a Harrach-Semjén álompár fog megsértődni azért, mert a sajtó feszegetni kezdte a szentpétervári utazgatást, asszonypajtásokkal kiegészítve. Semjén azt állítja, hogy ők a feleségüknek külön fizettek mindent – amit én készséggel el is hiszek, amint látom a számlákat. Merkeléknél például az a szokás, hogyha elkíséri a kancellárasszonyt a férjura, akkor mindig maga fizeti az utazást és erről a számlákat nyilvánosságra is hozza. Ha neki nem derogál, Semjénék is bátran követhetik a példát -, de jobb a békesség.

Hopp, közben felébredtem és most látom, hogy megérkezett a megváltó Erdélybe.

Facebook/Orbán Viktor

A gumival összefogott hajú málhásló Anikó asszony lehet. Nihogy:

Bőgök. Ilyen nincs. Ugye? Valaki nyugtasson meg, hogy a kitüntetett, felkokárdázott huszár nem azt mondja, amit? Neki nem volt hazája, de most lett, köszönet a miniszterúrnak? Most mitől lett? Erdély már nem Románia része? Visszafoglaltuk? Vagy csak küldjük a lóvét ész nélkül? Azt nem Orbánnak kell köszönni, nem ő izzadta össze azt a rohadt pénzt, hanem mi, akik fizetjük az adót. Ha annyira hazaffy a huszárúr, csomagolja össze a pereputtyot és irány Magyarország. Itt a sok összeszerelő üzem, lehet dolgozni orrvérzésig. A hazáért és Orbán Viktorért. Hajrá! Itt tessék szépen hálálkodni. Komolyan. Mi a fene vesz rá egy ivarérett férfit, hogy ezt tegye önmagával? Én ezt nem értem.

A fideszes brigád nemzetépítő politikája amúgy is nagyon bejött máshol is. Például Kárpátalján, ahol egyetlen magyar képviselő sem jutott be az ukrán parlamentbe. De legalább politikai feszültséget is sikerült gerjeszteni.

Tusványoson amúgy nagyon összeszaladt a morális fölény. Például Bayer Zsolt. És most van az a kivételes pillanat, amikor nem fogom idézni azt a szerencsétlent. Mert lehet káromkodni, másokkal ellentétben engem egyáltalán nem zavar. Szerintem a nyelvünk olyan szép és gazdag, hogy még káromkodni is ízesen és választékosan lehet. De Bayer nem káromkodott, hanem a legalja türhő valóját kapta elő. Egy norvég professzor anyját gyalázta és kívánta a halálát. Akit érdekel, itt elolvashatja a keresztény lovagi költő veretes mondatait. És akkor megint meg kell állapítanom, hogy ezek miatt a nyomorultak miatt szégyenkezem. Én. Mert valakinek kell. És ez az erkölcsi fallosz hőbörög, sértődik meg és jelentget fel mindenkit. Mert neki van miheztartása. Csak most elhagyta valahol.

Emlékszik még mindenki a nagy népszavazásra? Mert nem kell nekünk vizitdíj, de főleg nem kell tandíj. Na, tandíj az nincs is. Önköltség van. Sok helyen kétszer annyi, mint tavaly. Egy orvosira járó fiatal ma 16 millió forintot fizet ki, mire diplomához jut. És ez csak a nemtandíj. Sem jegyzetek, sem lakhatás, sem kaja, sem semmi nincs benne. Emlékszünk a gyűlölt Bokros-csomagra? Amit a mai napig szeretnek szidni sokan. Na, az ennek a töredékéből, havi néhány ezer forintból akarta fejleszteni és fenntarthatóvá tenni az oktatást. De leszavaztuk ügyesen, mert a Viktor mondta, hogy nem kell tandíj. Esetleg időszerű lenne valamelyik egykori szavazónak – akinek a gyereke, unokája soha nem fog diplomához jutni, mert nem telik rá a családnak – huszárnak öltözni és ízes magyarsággal bokázhatna a drágaminiszterelnökúr előtt. Hogy végre nem csak országunk van, hanem hazánk is. Aha.

Jövünk hamarosan. Addig is rakok jeget az agyamra.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!