Január 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek is a vizünket akarják?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 975,651 forint, még hiányzik 2,024,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na hogy akkor most nem az van, hogy nem is tudjuk, mi a túró az a jogállamiság, hanem hogy a tagállamokban nem egyforma az alkotmány, ezért össze sem lehet őket hasonlítani. Ami persze önmagában nem akkora baj, a lényeg az, hogy Orbán Viktor azt csinálhasson, amit ő jónak lát, senki ne ugasson bele, de tessenek küldeni a pénzt lóvéra. Mert az nekünk jár. Vagy hát nekik.

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a többi ország miért nem fosik attól, hogy rájuk telepszik a gonosz Brüsszel? A németek, olaszok, spanyolok, franciák, csehek miért nem rinyálnak? Miért csak a lengyel-magyar két jóbarátnak sír a szája? A hollandoknak miért jó ez? Mi annyira nagyon szabadságharcos népség vagyunk, vagy mi a helyzet?

Meg hát eddig az volt műsoron, hogy nincs is leírva, mi is az a jogállamiság, tehát mi nem is tudjuk, mi az. Bevallom, én bizony nem hívnám meg egyik fideszest sem vendégségbe, ugyanis nálunk nincs kiszögelve a falra a házirend, amin tételesen fel van sorolva: tilos a padlóra köpni, belehányni a fikusz cserepébe, körbehugyozni a vécédeszkát, fingani az asztalnál, kidobni a kutyát az ablakon. Az ember azt feltételezi, hogy ezeket kultúrlény tudja magától, semmi szükség nincsen arra, hogy le is legyen írva.

Ezen ezek szerint sikerült túljutni – meg hát bekerült a szövegbe egy elég egyértelmű leírása annak, hogy mit kell jogállamiság alatt érteni -, most az jön, hogy azért nem szavazhatja meg nagyszerű országunk a költségvetés tervezetét, mert akkor az Unió mindenféle disznóságra kényszerítene minket. Senki mást, de Magyarországot feltétlenül? Fura népek lakhatnak arrafelé. Az fel sem merül senkiben, mi a franc lehet Magyarországon, hogy külön a mi elnyomásunkra a többi tagország kitalált egy ilyen agyafúrt tervet? Kell nekik a vízkészletünk, mi? Szánalom.

Az Alapjogokért Központ szakértője úgy látja, a tagállamok eltérő alkotmányos rendszerük miatt jogállamisági szempontból nem összehasonlíthatók, ezért az uniós források szétosztását felelőtlenség erre alapozni.

Kurucz Orsolya az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: a legnagyobb probléma, hogy az is konkrét forráselvonással járna, ha csak fennáll a jogállamiság sérülésének veszélye.     Ez olyan tág teret ad az értelmezésre – és így a tagállamok elleni fellépésre -, amit a magyar és lengyel kormány nem tud elfogadni – jelezte.     A szakértő rámutatott: az ilyen jogállamisági feltételrendszer olyan politikai irányba viszi az Európai Unió működését, ahol az Európai Bizottságnak sokkal nagyobb hatalma és hatásköre lenne az uniós szerződésekben megfogalmazottaknál.     Kurucz Orsolya hangsúlyozta: a bizottság valójában nem a jogállamiságot akarja definiálni, hanem olyan eszközhöz akar jutni, amellyel sarokba szoríthat egyes tagállamokat.
    Olyan uniós tagországokat, amelyek Brüsszelnek nem tetsző intézkedéseket hoznak – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!